Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη...

π. Ευάγγελε Παπανικολάου δεν μπορεί να στηρίζεις τους Ηρώδεις και παράλληλα να φωνασκείς για την προστασία του Θείου Βρέφους.

π. Ευάγγελε, ωραίο και ξεσηκωτικό το πρόσφατο μήνυμά σου κατά της βλάσφημης επίθεσης του Βρωμόσια(ε)λού στην Υπεραγία Θεοτόκο, μία επίθεση η οποία φυσικά στοχεύει να αναιρέσει την Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

Το ότι αμνηστεύεις όμως, στηρίζεις και προωθείς τα ματωμένα μπόλια, τα οποία αναπτύχθηκαν πάνω σε δολοφονημένες εικόνες του Θεού που Εκείνος μάλιστα έφτιαξε, ΑΝΑΙΡΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ τα λεγόμενά σου.

Είπες«Και εμβόλια 8 στον κώλο να μου κάνεις αλλά την Πίστη δεν θα μου την πειράξεις και δεν θα μου την κοροϊδέψεις εσύ

Αλήθεια; 

Και τι κάνουν τόσον καιρό; 

Δεν κοροϊδεύουν την Πίστη μας; 

Που βρίσκεσαι  εσύ; 

Σε άλλον πλανήτη;

Ας σιωπήσω όμως εγώ κι ας μας εξηγήσει με δυο λόγια ένας άνθρωπος που σήμερα γράφει ιστορία, ο π. Στυλιανός Καρπαθίου, το παράλογο της υπόθεσης, δηλαδή, το να υπεραμυνόμασθε από την μία της Πίστεως και παράλληλα να υποστηρίζουμε την δολοφονία της εικόνας του Θεού!

Έχουμε σκληρότερη εικονομαχία από την εικονομαχία την οποία συναντήσαμε τον 8ο αιώνα. Διότι, εάν κάποιος προσβάλει το Πρόσωπο βεβαίως του Κυρίου που είναι ζωγραφισμένο, ή της Υπεραγίας Θεοτόκου ή των Αγίων που είναι ζωγραφισμένα πάνω σε ξύλο με μπογιές και ούτω καθεξής, πραγματικά η προσβολή μεταβαίνει στο Πρόσωπο του Κυρίου.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΌΧΙ ΤΗΝ ΑΨΥΧΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΜΨΥΧΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; …

… Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εικόνα του Χριστού είναι δύο παράλληλα γεγονότα. Το μεν ένα γεγονός συμβολίζεται στην 4η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ και από εκεί γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι άνθρωπος εξ άκρας συλλήψεως, το άλλο στην 7η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ και λέμε ότι ακριβώς η ασέβεια προς το εικονιζόμενο ή η τιμή προς το εικονιζόμενο μεταβαίνει ακριβώς προς το Πρωτότυπο.

Κάνω λοιπόν εγώ αυτόν τον συνειρμό. Δεν μπορώ να τον πω απολύτως συμβολικό και μεταφορικό. Λέει:

ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν

ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

π. Ευάγγελεεεεεε ο κόσμος το ‘χει τούμπανο –δυο χρόνια τώρα ΞΕΣΚΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ– κι εσύ  μικρό καμάρι. Για τί ακριβώς φωνασκείς;

Επιπλέον, Υπεραγία Θεοτόκος και μπόλια εκτρωμένων / δολοφονημένων βρεφών δεν συνάδουν. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ;

Ξέρεις, αν δεν θέλω να δει κάποιος ένα σημείο, αν θέλω να το παραβλέψει για κάποιον λόγο, να το αγνοήσει, τότε βάζω την πιο δυνατή μου φωνή και του δείχνω με το δάχτυλο ένα άλλο τρανταχτό σημείο -την προσβαλλόμενη από τον Βρωμόσια(ε)λό Αειπαρθενία της Παναγίας μας για παράδειγμα- για να τραβήξω την προσοχή του μακριά από το άλλο σημείο που θέλω να περάσει στα μουλωχτά.

Είσαι έξυπνος άνθρωπος π. Ευάγγελε. Κάνω λάθος;

Ή κάνω το άλλο. Χτυπιέμαι και φωνάζω για κάτι που συναισθηματικά ξεσηκώνει -υπέρ της Μανούλας μας της Παναγίας για παράδειγμα- και βάζω δίπλα Της την ώρα που Την υποστηρίζω τα ειδωλόθυτα σφάγια της θεάς επιστήμης για να τα αθωώσω, να υποβαθμίσω την αρνητικότητά τους.

Είσαι έξυπνος άνθρωπος π. Ευάγγελε. 

Πέσμου μου. 

Κάνω λάθος;


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

 

17 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η άρνηση τών εικόνων
από τούς εικονομάχους
πάντως

ήταν μιά πλάγια άρνηση
τής πραγματικής και αυθεντικής ενανθρώπισης τού Θεού

και τής θείας βούλησης να
ε ξ ε ι κ ο ν ι σ θ ε ί
και η οποία έτσι,
με σαφήνεια παρουσιάζεται εμπρός στά μάτια μας

μιά πολεμική, που
σύντομα ακολουθήθηκε από
τίς λιγότερο γνωστές, αλλά πλήθος πλάγιες βολές

κατά τής τιμής τής
Θ ε ο τ ό κ ο υ

και τής τιμής τών
Α γ ί ω ν λειψάνων τών Πνευματοφόρων
Αγίων μας...

που θα οδηγούσε σε έναν... πρώιμο...

"προτεσταντισμό"...

...επτά αιώνες νωρίτερα...

εάν δεν είχε ανακοπεί
έγκαιρα και τελειωτικά
η ύπουλη αυτή λαίλαπα
από την θυσία πλήθους μαρτύρων και ομολογητών!

...

Ο πόλεμος τώρα, κατά τού ανθρώπου,
τού...μπολιασμένου
διά τού Χριστού μας

με Θ ε ϊ κ ό μπόλι
που ολοκλήρωσε την φύση μας
και άνοιξε τον Παράδεισο στίς ψυχές
τών κατά Θεό ζώντων,
και τών μετανοούντων,

και η μανία τους να δεχτούμε ένα ...καινούριο μπόλι
που τάχα σώζει ...
...περισσότερο(!)
και από την θεία κοινωνία...

ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οποιοδήποτε
από τα πολλά άλλα
θέματα που δημιουργούνται...

α υ τ ό και μ ό ν ο
θα αρκούσε για να το καταστήσει μιά

Χ ρ ι σ τ ο μ ά χ ο
πονηρή πρακτική

απαράδεκτη γιά κάθε πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό...!

...

Ο Χριστός να ευλογεί τίς ημέρες μας

και να μάς κάνει
κ α ι ν ο ύ ρ ι ο υ ς
ανθρώπους
που θα ζούμε σύμφωνα με ...τα...
δικαιώματά του...!


Χρήστος! είπε...

Νομίζω δεν είσαι σε θέση να μιλάς για τον πατέρα ευαγγελλο,τα ποστ σου είναι ανούσια σε αυτά τα θέματα και καθόλου ωφέλιμα,όπως δεν μας ενδιαφέρει η άποψη σου και τι έχει το κεφαλι σου μέσα.Πες μας λοιπον νεοφώτιστε τρελλογιαννη που βγάζεις τόσο κόλλημα με το εμβόλιο τι σχέση έχει το εμβόλιο με την πίστη μας ?

Χρήστος! είπε...

Ελπίζω να εγκρίνεις το ποστ.Για να ακούγονται όλες η άποψης

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Φιλε ,το γεγονός ότι είσαι στην παράγκα μας σε ενδιαφέρει η άποψη μας και οι θέσεις μας ,αλλιώς γιατί περιδιαβαίνεις εδώ;

Εδώ ο κόσμος εχει γυρίσει αναποδα και συ αναρωτιέσαι ακόμη σήμερα τι σχέση έχουν ολα αυτά που ζούμε με την πίστη σου;

Να στο πούμε άκομψα :η είσαι προβοκάτορας ή βλάκας ή πολύ μαλάκας .

Να μην πούμε τι πιστεύουμε εμείς .

καλη χρονιά !

Άγνωστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Εμμανουήλ είπε...

Σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και Απόστολο, όποιος ΑΡΝΕΙΤΑΙ ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ και τέλειος άνθρωπος (χωρίς καμία αμαρτία), είναι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

GeorGRE είπε...


Ακριβώς και να τονίσουμε
και ΠΟΙΟΙ μας το ζητάνε
το καινούριο μπόλι.

Όλα αποκαλύπτονται και
ως προς το ποιόν του
καθενός.

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Το να τηρεί κάποιος μέτρα πανδημίας,να κάνει το εμβόλιο, κλείνοντας την εκκλησία Του Ζωοδότη Χριστού,και άλλα πολλά... που πιστεύω είσαι ενήμερος, έχει απόλυτη σχέση με την πίστη μας. Είναι λανθασμένοι τρόποι αναζήτησης της εθνικής ίασης. Ο λαός εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει αληθινή μετάνοια, στρέφετε στο εγώ του, στις πολιτικές δυνάμεις και αγνοεί εντελώς την προστασία του Θεού, υπακούει στη στρεβλή καθοδήγηση των άνομων ιερέων, πειθαρχεί τυφλά στα αμαρτωλά κελεύσματα των πολιτικών αρχηγών και δεν έχει πραγματική επίγνωση του Θεού. Εξαιτίας όλων αυτών των λανθασμένων ενεργειών, η εγωπάθειά μας γίνετε λίθος του προσκόμματος, πάνω στον οποίο προσεκρούουμε και πέφτουμε, με αποτέλεσμα να μας θεραπεύει η οδυνηρή εμπειρία της ζωής και όχι η λογική.

Εμμανουήλ είπε...

Ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός:

Έχουν στείλει 7.000 υγειονομικούς στο σπίτι τους, στερώντας τις υπηρεσίες αυτών των έμπειρων ανθρώπων από τους Έλληνες πολίτες – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM.

https://focusfm.gr/k-farsalinos-echoyn-steilei-7-000-ygeionomikoys-sto-spiti-toys-sterontas-tis-ypiresies-ayton-ton-empeiron-anthropon-apo-toys-ellines-polites-ichitiko-focus-fm

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ή γιατί όχι...

μπόλικη κανέλλα
με μέλι...

που είναι και ενισχυτικό
τού οργανισμού
κατά τών ιώσεων...

...

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Όταν μία μάστιγα Χρήστο! πλήττει έναν ολόκληρο λαό, όπως συμβαίνει σ’ αυτή την περίπτωση,
πρέπει να είναι κοινή η αφύπνιση του λαού, κοινή η επιστροφή του στο Θεό,
κοινή η συνάθροιση στο ναό για προσφορά της ιερής λατρείας, κοινή η
προσευχή, κοινή η νηστεία, μέσα σε ατμόσφαιρα αληθινής μετάνοιας.
Εδώ και τόσο καιρό στην Ελλάδα...βλέπεις να συμβαίνει αυτό;
Αντιθέτως..
•Κλείνουν οι εκκλησίες για τους πιστούς.
•Ανάσταση στις 21:00
Η παραμονή του Χριστού στον τάφο και στον Άδη διήρκεσε τρεις ημέρες: Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, την ημέρα, κατά την οποία και αναστήθηκε ο Κύριος και γι’ αυτό η Έγερσή του ονομάζεται «Τριήμερος Έγερσις» ή «Τριήμερος Ανάστασις»
•Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Με ραντεβού οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα
•Μασκοφορία στην εκκλησια.
Εάν αποδεχτούμε τη μάσκα στην εκκλησία με «θεολογικά» κριτήρια, τότε απλά καταρρίπτουμε μια χριστιανική παράδοση αιώνων, κατά την οποία η προσφυγή στη θεία βοήθεια είναι το μεγαλύτερο φάρμακο ενάντια σε κάθε πανδημία και κάθε θεομηνία.
•Ιερά Σύνοδος – Οι ανεμβολίαστοι πιστοί να προσέρχονται στους ναούς με τεστ.
•Με όριο πιστών η προσέλευση στις εκκλησίες.
•Αποστάσεις, αντισηπτικά, και αντίδωρο σε σακουλάκι............
•Εμβόλια.
Ας δούμε τι λέει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής ένας σοβαρός ιδιωτικός οργανισμός που συμμετέχει σε σεμινάρια και ακαδημαϊκές συζητήσεις ακόμα και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Σε άρθρο του επιβεβαιώνει ότι μια σειρά από φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιούν κύτταρα που έχουν ληφθεί από έμβρυα μετά από έκτρωση και έχουν τύχει ειδικής επεξεργασίας για τη μελέτη και παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών και εμβολίων. Ειδικότερα για τα εμβόλια του κορονοϊού επισημαίνει ότι η εταιρίες Astra Zeneca, Moderna και Pfizer χρησιμοποίησαν κύτταρα από θανατωθέντα έμβρυα, η μεν πρώτη στο στάδιο του σχεδιασμού όπου γίνονται τα αρχικά πειράματα αλλά και στο στάδιο της τελικής παραγωγής, ενώ η δεύτερη και η τρίτη στο στάδιο της δοκιμής στο εργαστήριο όπου δοκιμάζονται πριν αρχίσει η μαζική παραγωγή τους.
Πράγματι λοιπόν χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα κύτταρα από εκτρωτικά έμβρυα για τη μελέτη και την παραγωγή του εμβολίου του κορονοϊού.

Λοιπόν Χρήστο! Αν αυτά δεν έχουν σχέση με την πίστη.
Για πιά πίστη μας μιλάς;

Βασίλειος είπε...

Η μανία τους δον για το μπόλι δείχνει και από που πορεύεται όλο αυτό το αφήγημα. Ο πατήρ Ευάγγελος δεν είναι αυτός που ωρυόταν στη πρώτη καραντίνα με το κλείσιμο των ναών ? Θεωρεί ότι η καραντίνα είναι άσχετη με την πολιτική ( γιατί μόνο υγειονομική δεν είναι με βάση τα αποτελέσματα ) των μαζικών εμβολιασμών ;

Μα αυτός ακριβώς ήταν και είναι ο λόγος της καραντίνας αφού όσο διαρκούσε δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να φτιάξουν το σύστημα υγείας ξεκινώντας από τα βασικά, δηλαδή την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα που είναι όπως λένε οι σοβαροί επιστήμονες το άλφα και το ωμέγα σε παρόμοιες κρίσεις , για να μην φρακάρει το σύστημα και διαλύονται τα νοσοκομεία .

Παμπόνηρη, νοσηρή , εγκληματική πολιτική που θυσιάζει ανθρώπους για να πετύχει τους σκοπούς της . Να φθάσει το σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης για να δουν οι άνθρωποι το μπόλι ως την σωτηρία . Και τώρα που δικαιώνονται οι σοβαροί επιστήμονες που προειδοποιούσαν ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα πυροδοτήσουν ατέλειωτες μεταλλάξεις και ότι θα κινδυνεύουν ειδικά οι μπολιασμένοι ( πράγμα που επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα στοιχεία από χώρες με πολύ υψηλό ποσοστό μαζικού εμβολιασμού ) , αντί να σκεφτούν αλλαγή πορείας επιτίθονται με ακόμα μεγαλύτερη μανία εναντίον των ανεμβολίαστων ρίχνοντας τους το ανάθεμα για την αποτυχία τους. Και χαίρεται ο κερατάς που μας βλέπει να τρωγόμαστε μεταξύ μας ενώ αυτός κάνει τη δουλειά του ...
Τρελλογιάννη ο Θεός να σε έχει καλά για το έργο που επιτελείς και εύχομαι ολόψυχα στο Χρήστο και στο κάθε Χρήστο - αν είναι καλοπροαίρετος και όχι βαλτός - καλή Φώτιση !
Βασίλειος

hpt300@gmail.com είπε...

Τρελογιαννη νασαι καλά να Αγιασει το στόμα σου...πολύ ωραία απηντησες ,στο μάλλον βάλτο ufo ...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

1.29
Όντως,ποια πίστη !!!!

Γιατί η πίστη έχει απίστευτες δοσοληψίες κ αν υπάρχει έστω κ πίστη ως κόκκος σιναπεως κινείς κ βουνό ,αλλά η πίστη δεν έχει μόνο δοσοληψίες φθάνει κ σε βαθμό θυσίας όπως είχαν οι άγιοι.
Επίσης η πίστη δεν είναι ένα φιλοσοφικό ρεύμα ούτε μόνο αποδοχή των διδασκαλιών των αγίων,για να απαντήσω στο Χ ,πρέπει να προσφέρουμε στον Θεό και μια καρδιά καθαρή όσο γίνεται.Και όταν βρίσκομαι εν μεσω θανατων ,παρενεργειών κ άλλων αποκαλύψεων ,όπως κ εν μέσω της ασθενείας του κορωνοιου,νομίζω πως βρίσκομαι εν μέσω παγίδων θανάτου που πρέπει να διαχειριστώ όσο είναι δυνατόν.
Όταν είχαν πει πως ο ιός αυτός πιθανόν είναι τεχνιτος,αμέσως αμέσως βάζουμε το μυαλό να δουλέψει να μια πρώτης τάξεως παγίδα θανάτου!
Στη συνέχεια βρέθηκαν κ άλλες παγίδες ακόμα δε περισσότερο πνευματικές!

Και έρχομαι στην αντίληψη αυτή που λέει είμαστε εγκλωβισμένοι μόνο που αν η Εκκλησία ήταν ενωμένη όπως έπρεπε,θα είχε άλλη δύναμη,τώρα που αποδυναμώθηκε με τις συγκαταβασεις στην πίστη,τώρα θυμήθηκα την παλιά ατάκα του ηθοποιού Χάρυ Κλιν ,που έλεγε ,εμπρος λαοί όλου του κόσμου ενωθείτε σε μια παγκόσμια γριππη κ τοτε είπα τι λέει ο άνθρωπος?ποια παγκόσμια γριππη?

Προφητικό?Δεν ξέρω αλήθεια!

Εμείς και ο καθένας κάνει το κατα δυναμιν!
Πλην μετράω τα λόγια του Απ.Παυλου καθε μέρα! Γιατί κ τους χριστιανούς τους βαζαν στα θηρία κ μόλις κάνανε σταυρό,τα θηρία τους φιλούσαν τα πόδια!

Και δεν μπορείς να ΜΑΚΑΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ λέγει η Γραφή πριν τον θάνατο του!
Κ ο Παύλος λέγει στους Εβραίους ΚΕΦ 10,38-9)
Ο δίκαιος εξαιτίας της πίστης του θα ζήσει ,αν όμως δειλιάσει θα δυσαρεστηθω με αυτόν (ελευθ.μεταφρ.)
Εμείς όμως,δεν είμαστε από αυτούς που υποχωρούν και χάνονται αλλά από αυτούς που πιστεύουν κ σωνονται!
Και όμως και φυγαδεύτηκε ο απ Παύλος κινηγημενος!Παρόλα αυτά είχε μια καρδιά για Τον Θεό κ τον πλησίον!
...ο καθένας διαμαρτύρεται όπως μπορεί ,εδώ που φθάσαμε δεν είναι μόνο η σταθερότητα της πίστεως ούτε μόνο η αρετή με τα παλαισματα της ούτε ο ελπίζων εις Τον Κύριον,δεν ελπίζει εις την εαυτού δύναμιν αλλά είναι κ η πίστις να βασίζεται στη δύναμη Του Θεού!
Πως όμως θα γίνει κ η επέμβαση?
Ποιος αφήνει την βολή του?
Υπάρχει μετάνοια?
Λέει ο άγιος Νεκτάριος για τον ελπίζων εις Τον Κύριον
δεν ελπίζει εις χρήματα,αλλά εργάζεται απαυστως το αγαθόν,το ευαρεστον στον Θεό,το τέλειον(!)....
Την ικανότητα του ορθώς σκέπτεσθαι δεν την αναιρεί Ο Θεός!
Είναι γεγονός,έστω κ στο παρά πέντε,
🌲πρέπει να επιστρέψουμε!

ΣΩΤΗΡΗΣ. είπε...

Πολλά συγχαρητήρια αδελφέ Νίκο για το επί της ουσίας σχόλιο σου. Το προσυπογραφω

Άρης Πέτρου είπε...

Καλησπέρα,, κοίτα αδερφέ..Αν δεν γνωρίζεις ακόμη, μετά από τόσο καιρό, τι σχέση έχουν τα εκτρωθέντα εμβρυϊκά κύτταρα με τα εμβόλια και το ου φονεύσεις,, άλλαξε πνευματικό..
Αν δεν έχεις, ακόμη χειρότερα είσαι.. Ψάξε βρες κανένα με ορθοπραξία..
Τέλος, δες και το παρακάτω για να καταλάβεις..
Καλή χρονιά..

https://rumble.com/vri4bd-46195033.html

ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...

Άκουσα μόνο το μικρό σπιτάκι που κυκλοφορεί με τον π. Ευάγγελο που αναφέρεται το κείμενο. Την ώρα που έλεγε για τα 8 εμβόλια ένιωσα τέτοια δυσφορία μέσα που δεν περιγράφεται. Πόσο βάθος υποκρισίας! Θυσίασε στα είδωλα της υγείας αρκεί να μην προσβάλλουν λεκτικά την πίστη σου! Αίσχος. Τι μαρτυρία θα δώσει λοιπόν; Πολλοί θα πλανηθουν λοιπόν. Και πολλοί θα πλανήσουν άλλους.