Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Κίνα: Το ανατριχιαστικό σύστημα κοινωνικών πιστωτικών μονάδων. Η Δύση στα χνάρια του;

 Πώς η Κίνα διαμορφώνει «έντιμους» και «ειλικρινείς» πολίτες - O μαζικός έλεγχος των πολιτών, σε πραγματικό χρόνο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης Στις περισσότερες χώρες, η ύπαρξη ενός πιστωτικού συστήματος είναι κάτι το φυσιολογικό. 

Οι προηγούμενες οικονομικές πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να προβλέψουμε εάν τα άτομα θα πληρώσουν τα υποθήκες τους ή το λογαριασμό τους με πιστωτική κάρτα στο μέλλον. Ωστόσο, η Κίνα πηγαίνει την ιδέα αυτή μερικά βήματα πιο μακρυά.

 

 Η κινεζική κυβέρνηση οικοδομεί ένα παντοδύναμο σύστημα το οποίο προορίζεται να αξιολογεί την αξιοπιστία του κάθε πολίτη. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται «κοινωνική πίστωση» και εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε 40 πόλεις της αχανούς χώρας, με σκοπό να εφαρμοστεί πλήρως μέχρι τα τέλη του 2021. 

Επί της ουσίας είναι ένας μαζικός έλεγχος των πολιτών, σε πραγματικό χρόνο, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Ο κάθε πολίτης, ανά πάσα στιγμή, φακελώνεται όπως οι κινήσεις και η συμπεριφορά του. Οι αρχές μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα, να σαρώνουν το σώμα, να παρακολουθούν όλους τους πολίτες σε οποιοδήποτε σημείο της κινεζικής επικράτειας κι αν βρίσκονται. Παράλληλα οι κάμερες τροφοδοτούν το σύστημα «κοινωνικής βαθμολόγησης», το οποίο βασίζεται στην επιβράβευση, την τιμωρία και τη δημόσια ταπείνωση. 

Το σύστημα βαθμολογεί τους πολίτες ανάλογα με την συμπεριφορά που καταγράφουν οι κάμερες. Στη συνέχεια λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης, διαχωρίζουν τους πολίτες σε καλούς – που δεν δημιουργούν πρόβλημα στην κοινωνία- και σε κακούς.

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η ατμομηχανή τής παγκόσμιας οικονομίας,

χωρίς...φιλάνθρωπα ταμπού(!!!)

προβάρει το μέλλον μας...

hpt300@gmail.com είπε...

Η Κίνα είναι ένα έθνος- κράτος
της αντιχρίστου εποχής ....