Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Καφέ; Πίνουμε στα σπίτια μας Φαγητό; Φτιάχνουμε μόνοι μας Ρούχα; Φοράμε τα περσινά μας Ψώνια; Μόνο απ τα e-shop Διασκέδαση; Σπίτια μας κι αυτό Θέατρα; Καλύτερα διάβασμα Γήπεδο; Υπάρχουνε κι αλάνες υμναστήριο; Ναι τώρα σας ένοιαξε, αλλά θα βρείτε τρόπο Κούρεμα; Όλο και κάποιος θα πηγαίνει στα σπίτια. Αυτό δεν είναι αποκλεισμός. Είναι επιστροφή στις ρίζες"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφήνουμε μακριά μαλλιά! Όλοι, εξηντάρηδες, σοβαροί άνθρωποι! Κάντε το, γιατί όχι. Δήλωση αντίδρασης, όπως κάποτε το αντι-τσιπρικό κίνημα της γραβάτας.

Ανώνυμος είπε...

Ναι το σκέφτηκα και εγώ αυτό όταν ήρθε η Κορονα αλλά και πάλι δεν είναι έτσι.Αν και πολλοί που γνωρίζω λένε κατά κάποιο τρόπο ευνοήθηκαν γιατί όλοι μας θυμηθήκαμε τη παλιά ζωή ( οι πιο μεγάλοι από μας) αλλά ήταν κάτι σαν να τρως τιμωρία και καθεσε καλά μέχρι να δεις πότε θα ηρεμήσουν τα πνεύματα...Δυστυχώς όμως κάθε μέρα και χειρότερα γίνονται.Τελος πάντων δικιά μου σκέψη και Δωξα ο Θεός.
Κατερίνα

Γεωργιος είπε...

Και Εκκλησιες στις κατακομβες

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Μαλλιά, γένεια...φυσικά...

ένα κάποιο συμμάζεμα...
λίγο μόνοι μας,
λίγο η σύζυγος,
μιά ζωή έτσι τη βγάζαμε,

η ευλογία των πολλών παιδιών
είχε κι αυτό το καλό,

...μαθαίνεις στ'απαραίτητα...
και γλυτώνεις σπό πολλά...

μη μασάτε παιδιά...
έχει ο Θεός...
αρκεί να ζητάμε..το ελεός του...
συνέχεια...

και ξέρει κ α λ ύ τ ε ρ α από εμάς
τίς α ν ά γ κ ε ς μας...

Δι ευχών...!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι απάντηση αυτή παιδιά. Αυτή η κοντόφθαλμη εξυπνακίστικη ιδιοτέλεια μας έχει φτάσει ως εδω. Πρώτον, όποιος σκέφτεται ετσι αγνοεί ή αδιαφορεί για το πόσοι καταστράφηκαν οικονομικά εξαιτίας αυτών των μέτρων. Δεύτερον, αύριο θα απαγορεύσει ξανά τα ταξίδια, μεθαύριο τη λατρεία, αντιμεθαύριο την περίθαλψη, μετά θα σου παίρνει η πρόνοια τα παιδιά. Ασόβαρος λαός αξίζει ασόβαρους κυβερνήτες.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η έννοια της ανάρτησης είναι ότι κάνουμε παθητική αντίσταση. Και να σου πω φίλτατε Ανώνυμε 7 Νοεμβρίου 2021 - 12:31 μ.μ., τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Δυστυχώς οι εξουσίες έχουν καζικωθεί με τέτοιο τρόπο που δεν βλέπω να μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Λένε μερικοί, άμα πάμε 500 χιλιάδες στο Σύνταγμα. Μα και πήγαμε 500 χιλιάδες στο Σύνταγμα για άλλα θέματα και μας διέλυσαν με μια προβοκάτσια σε 10 λεπτά. Άλλος λέει, πρέπει να χυθεί αίμα. Να χυθεί αίμα, κι ας χυθεί πρώτο το δικό μου άμα είναι να βγει τίποτα, αλλά αυτά θέλουν οπλισμένο πληθυσμό, αντάρτικη οργάνωση και δεν ξέρω τι άλλο. Είναι πολύ οργανωμένοι και θωρακισμένοι, με όλους τους τρόπους, και κυρίως με έλεγχο των συνειδήσεων και των μυαλών. Δια του φόβου και όχι μόνο. Νομίζω ο καιρός του "ντου στα θερινά ανάκτορα" που πετύχαινε κάτι, έχει περάσει. Μόνο παθητική αντίσταση μπορούμε να κάνουμε τώρα, περιορισμό των αναγκών, φυγή, αυτοοργάνωση, τέτοια πράγματα. Όσο μπορούμε να βγάλουμε τον εαυτό μας από το "σύστημα". Να το πάρω και εσχατολογικά; Στο τέλος τέλος των ημερών, και ως χριστιανοί αυτό θα κάνουμε. Η φυγή της Εκκλησίας από την Ιστορία.