Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Κρατικό πρόβλημα οι Έλληνες χριστιανοί


 

Τελικά, αν δεν υπήρχαν ούτε Έλληνες ούτε χριστιανοί, ουδείς θα κινδύνευε από κορονοϊό…

  • Τι διαβάζουμε στον τίτλο του κύριου θέματος του iefimerida.gr; «Αυξάνονται προπηλακισμοί, κατάρες και απειλές – Στο στόχαστρο αντιεμβολιαστών και ψεκασμένων οι επιστήμονες». Τι βλέπουμε στη συνοδευτική εικόνα; Εναν ιερωμένο σε διαδήλωση να κρατά τον Τίμιο Σταυρό και δίπλα του μια ελληνική σημαία. Πώς ερμηνεύει ο νους τον συνδυασμό εικόνας και κειμένου; Ότι οι Ελληνες χριστιανοί είναι αντιεμβολιαστές και ψεκασμένοι και απειλούν, καταριούνται και προπηλακίζουν τους επιστήμονες.

Η εικόνα ήταν, είναι και θα παραμείνει το ισχυρότερο μέσο επικοινωνίας. Ειδικά στην εποχή μας έχει… αποθεωθεί. Σ’ αυτή την περίπτωση, με αφορμή το περιστατικό του ιατρού Βασιλακόπουλου, που κατήγγειλε προπηλακισμό σε βάρος του σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, βλέπουμε ότι η εικόνα που επέλεξε το σάιτ iefimerida για να «ντύσει» τις καταγγελίες σε βάρος των «αντιεμβολιαστών» και «ψεκασμένων» είναι το ράσο, ο σταυρός και η σημαία.

Στη συνέχεια του κειμένου διαβάζουμε: «Με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε στην Καλαμπάκα, αποκαλύφτηκε ότι μια σειρά ιατρών έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και απειλών από αρνητές.

»Ένας από αυτούς είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του στο Mega. “’Θα σε βρούμε όπου και να πας κι αν δεν σε βρούμε εμείς, θα σε βρει Αυτός’ και υπογράφανε ως ‘Χριστού Μαχητές’, δύο γράμματα τέτοια πήρα και κάτι μηνύματα στο τηλέφωνο”».

Η κατηγορία σε βάρος των χριστιανών επανακάμπτει στο ρεπορτάζ. Στο σκηνικό του κορονοϊού, καθώς φαίνεται, το πρόβλημα είναι οι ζηλωτές χριστιανοί και οι διαδηλώνοντες με την ελληνική σημαία. Δεν έχουν καμία ευθύνη οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί, που ασκούν και ιατρικά καθήκοντα όταν ξεμπερδεύουν από τα πάνελ, οι υπουργοί που καταριούνται τους πολίτες, οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι, που κουνάνε το δάχτυλο στους πολλούς και αποφαίνονται για το ποιος δικαιούται ελευθερίες και ποιος όχι. Ούτε ο πρωθυπουργός ευθύνεται, που έχει αναθέσει κρίσιμα καθήκοντα σε ορισμένους και ορισμένες, η μόνη θέση στους οποίους αξίζει είναι εκείνη του γελωτοποιού σε τσίρκο.

Παναγιώτης Λιάκος

 

6 σχόλια:

k.Pittas είπε...

Ποιος διαβάζει ακόμα iefimerida;;;
Όταν δουν τα νούμερα να συρρικνωνονται ίσως συνέλθουν!

elias monarchist είπε...

Ιησούς Χριστός νικα

Γρηγορης Αυξεντιου είπε...

Πετάξτε τις τηλεοράσεις σας αδερφοί και βρείτε λίγα, ποιοτικά sites να ενημερώνεστε.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρήσατε ΠΟΥ ξετυλιγόταν η σκηνή κατά την οποία ο ΑΛΕΚ ΜΠΑΛΝΤΟΥΙΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΟΠΛΟ και ΣΚΟΤΩΣΕ Την ΑΜΟΙΡΗ φωτογράφο κοπέλα; Λοιπόν η ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ λάμβανε χώρα ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ...τυχαίο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...Τι μήνυμα παίρνει το ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ του θεατή; ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΜΑΚΡΙΑ από το Χριστιανισμό λοιπόν ΑΝ θέλετε να την βγάλετε "καθαρή".

Γεωργιος είπε...

Ας ειμαστε εμεις Χριστιανοι και ασε τους αντι να λενε και να κανουν οτι θελουν

Evans είπε...

Φιλε K.Pitta δεν τους νοιαζουν τα νουμερα...Πληρωνονται απο το Κρατος που προφανως τους υπαγορευει τι θα πουνε...Το τραγικο βεβαια ειναι οτι το Κρατος απο εσενα, εμενα και ολους μας τα παιρνει...