Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Ο κυρ Χρήστος με τα εφτά παιδιά



Σήμερα είχα την τιμή να συνομιλήσω με έναν σπουδαίο θεολόγο, έναν εξαίρετο άνθρωπο,που κατέχει άριστα τον Λόγο Του Θεού.
Ο κύριος Χρήστος,πατέρας 7 παιδιών παρακαλώ,βιοπαλεστής,φτωχός άνθρωπος,ανθρωπάκος όπως θα λέγατε πολλοί.

Κάθε πρωί, ενώ περιμένω έξω από την δουλειά, μέχρι να ανοίξει, έρχεται ήσυχα, όμορφα,και ετοιμάζει το καροτσάκι του,να φύγει για το μεροκάματο, να πάει να πουλήσει σαλέπι.
Ναι,σαλέπι πουλάει αυτός ο σπουδαίος θεολόγος φίλοι μου.
Τον βλέπω λοιπόν,στην ώρα του κάθε πρωί και μόλις ετοιμάσει τα πάντα, στέκεται, εκεί,και με όλη την δύναμη της ψυχής του και όλο τον νού του,προσεύχεται στον Θεό Πατέρα.
Σήμερα,μια από τις ελάχιστες φορές που κράτησα επάνω μου λεφτά, είπα να πάρω ένα σαλέπι και να του μιλήσω λίγο άμα κι αυτός το ήθελε.
Τέτοιο χαμόγελο,σας βεβαιώνω,πως ανάμεσα σε εύπορους,πλούσιους και ανθρώπους από "το επάνω κοινωνικό στρώμα" δεν έχω δει ποτέ μου.
Μου είπε μάλιστα και πως προσεύχεται,να,μου λέει "ευχαριστώ Τον Θεό για όλα τα καλά που μου προσφέρει και άμα θέλει μπορεί να κρατάει καλά την οικογένεια μου αλλά και όλους τους ανθρώπους, γιατί είναι όλοι δικοί Του".

Καταλάβατε τι μου είπε ο άνθρωπος?
Όλες οι γραφές,οι νόμοι και τα Ευαγγέλια,μας μαθαίνουν ακριβώς αυτό.
Πόσα βιβλία, ψυχές,πόσες διαλέξεις,από γραμματικούς,ρασοφόρους και μη, πλούσιους και φτωχούς, πόσο λίγα μοιάζουν όλα μπροστά στον λόγο που ξεστόμησε,ο άνθρωπος αυτός.
Φτωχός στο μάτια μας, πλούσιος στην Βασιλεία των Ουρανών.
Δεν σας κρύβω,βούρκωσα και τώρα που τα γράφω αυτά μου φεύγουν δάκρυα χαράς και συγκίνησης,για το μεγαλείο Του Καλού Θεού.
Γειά σου κυρ Χρήστο και Ο Θεός να σε χει καλά και εσένα και την οικογένεια σου γιατί να είσαι σίγουρος είσαι δικός Του.

Ευχαριστώ Τον Θεό Πατέρα που στέλνει τέτοιες ψυχές που και που στον δρόμο μου για να με ενισχύουν, γιατί και γω όπως και όλοι μας το έχουμε ανάγκη.

Ευχαριστώ καλέ μου Κύριε και Θεέ δοξασμένο να είναι στους Αιώνες Το Άγιο Σου Όνομα.Αμήν.

 

μας τοστειλε το mail

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την πτώση του Αδάμ και της Εύας, στον αρχαίο Παράδεισο του Θεού, το ανθρώπινο γένος κατρακύλησε σε μια βαθιά διαστροφή της ψυχής και του σώματος των ανθρώπων.

Ο αναφερόμενος στο κύριο άρθρο άνθρωπος, προφανώς αρχίζει να διαισθάνεται και να ζει, λόγω της προσεκτικής ζωής του, κάτι (έστω και λίγο) από την απόλυτα υγιή προ-πτωτική κατάσταση του Αδάμ και της Εύας.

Αυτά θα έπρεπε να διδάσκουν δημόσια οι ποιμένες της Εκκλησίας, με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, και όχι να ασχολούνται με την προπαγάνδα για τα εμβόλια (τα οποία αποδεικνύονται συνεχώς, αναποτελεσματικά, στην πραγματική καθημερινή ζωή).