Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΚΟΥίΖ ,ποιος μεγαλοπατέρας έλεγε τέτοιες βλασφημίες;

  

 

...βάλε την μασκούλα σου στην εκκλησία και ταπεινώσου! ,Ναι ,τάδε έφη ο μέγας Γέρων ...

Το "άγιον πνεύμα" μιλούσε ,εσείς τι λέτε; 

διότι Πνεύμα μιλούσε σίγουρα...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξύνεις πληγές!

Ανώνυμος είπε...

Το έμαθες τρελλογιαννη;;; ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ.
Ειναι αυτός που ήρθε πριν τρία χρόνια σε ενορία της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ και μαζί με τον '' ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ'' (οπως τον προσφωνουν πλέον οι εδώ σούπερ χριστιανοί) και μετά γκαναλιων και κλακαδορων θέλησαν να βραβεύουν τους αριστευσαντες πολυτεκνους;;;
Δεν γνώριζα για την γιορτή και τους πέτυχα την ώρα που έβγαιναν από το ναό με την μύτη πάνω από την κεφαλή να χαιρετουν το αλλαλαζων πλήθος σαν πολιτικοί σωτήρες της τοπικής κοινωνίας.
Τι να πεις και τι να ομολογήσεις για όλους αυτούς.
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αδελφοί η κατάλληλη ώρα για τέτοια σχόλια.Ελεος!

Unknown είπε...

ΕΤΣΙ..

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια???? Δηλαδή Γιάννο είναι άρρωστος? πριν δύο μέρες δεν είχατε ανάρτηση ότι κάτι μαγειρεύει και καλά για να εμβολιαστεί η μονη?

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ είπε...

ΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!1

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει. Κάθε φορά που σκάει μία κακή είδηση που έχει σχέση με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, μαθαίνουμε ότι ο Ηγούμενος της Μονής αυτής Γέρων Εφραίμ νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο ή μεταφέρεται «εσπευσμένα» σε κάποιο νοσοκομείο!

Θυμούμαστε για παράδειγμα την ενθρόνιση του σχισματικού Επιφανίου στην Ουκρανία στις 3 Φεβρουαρίου του 2019. Ο Ηγούμενος φαίνεται να πήγαινε να συλλειτουργήσει με τους σχισματικούς την ημέρα αυτή και τελικά μάθαμε ότι την παραμονή υπέστη καρδιακή προσβολή και βρέθηκε σε κλινική του Κιέβου. Τον επισκέφθηκε μάλιστα στην κλινική ο σχισματικός Επιφάνιος για να φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες. Την Μονή στο μιαρό συλλείτουργο εκπροσώπησε πάντως ο Ιερομόναχος της Βατοπαιδίου Μάξιμος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Κίεβο μαζί με τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Χθες μάθαμε ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ μεταφέρεται εσπευσμένα στην κλινική κόβιντ του Ευαγγελισμού διότι «..η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε..» και η θεραπεία κατά του κορωνοϊού που έκανε δεν απέδωσε. Είχε λέει διαγνωσθεί με κορωνοϊό και δεν είχε εμβολιασθεί.

(Παρένθεση. Αξίζει να παρατηρήσουμε εδώ πώς δίνουν απλόχερα όλες αυτές τις «πληροφορίες» ενώ όταν έχουμε αιφνίδιους θανάτους μετά το εμβόλιο είτε παραλείπονται οι πληροφορίες είτε αναφέρονται με τέτοιον τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι λογικοί συνειρμοί. Κλείνει η παρένθεση.)
<Αμέσως βγάζει ανακοίνωση η Μονή Βατοπαιδίου (που επιμένει να αποκαλεί αντικανονικώς τον εαυτό της «Μεγίστη») και αναφέρει ότι η μεταφορά έγινε για προληπτικό έλεγχο. Και καταλήγει……

«Από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος.»

Τελικά τί ισχύει με την υγεία του Γέροντα Εφραίμ; Μωρέ περαστικά του ανθρώπου, ό,τι κι αν έχει (ή δεν έχει), αλλά μετά από όλα αυτά το καυτό ζουμί μας σερβίρεται στο τέλος, και στο χωριό μου λένε ότι η τσικουδιά κατεβαίνει καλύτερα με συνοδευτικό. Είναι πολύ στενάχωρο να λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα από το Περιβόλι της Παναγιάς αλλά συνηθίσαμε πια. Μακάρι να κρατήσουν οι Μονές που κάπως κρατάνε μέχρι να επέμβει ο Θεός να δούμε τι θα γίνει μ’ αυτήν την ακαταστασία που βλέπουμε και μας λυπεί.


http://trelogiannis.blogspot.com/2021/05/blog-post_906.html

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια ,προχθές ηταν με ασθενη συμπτωματα εχθες διασωληνωθηκε ,το θεατρο του παραλόγου.

Η ανάρτηση ομως δεν εχει αυτο το θεμα η αναρτηση μιλάει για τις βλασφημίες περί μασκών ,ειπε ο Εφραιμ τετοια κουβεντα;;

αα και κατι αλλο βλεπω παραπαπανω ευαισθητουληδες ,δεν υπαρχουνι αδελφια ιερες στιγμες και βέβηλες της σιωπής,υπαρχουν αμείλικτα ερωτηματα ,ξαναρωταωω !!!

ΕΙΠΕ Ο Γ. ΕΦΡΑΙΜ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ;;

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΠΕ, ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥΣ !

GeorGRE είπε...


Υπάρχουν τρόποι να ταπεινωθούμε.
Άλλα όχι εις βάρος της πίστεως
στη Χάρη, στη δύναμη και στην
Θεία Προστασία του Θεού,
εντός του ναού.

Όσοι διαβάσανε:

για τη Χάρη
που καλύπτει τον ναό
για τη λεπτή ύλη των
πνευμάτων και κυρίως

Όσοι βιώνουνε τη Χάρη
ξεκάθαρα απαντούν ότι
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ δεν μεταδίδεται
ο διαβολοκίνητος ιός.

Είναι κόβιντ φρί να το πούμε...
λαϊκα!!!



ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Έτσι αριβώς αδερφέ μου

αλλά από τήν άλλη...

άμα ο κόβης σφηνωθεί στό μυαλό...
ότι... σπομείνει...
από νιονιό...

τον κουβσλάει παντού

σαν έμμονη ιδέα...
και...
κλασσική υποχονδρίαση
...

ή απλά σαν... ζακετάκι
το μεσημέρι... κατακαλόκαιρο...!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους πιστεύουν ότι το να φοράμε μάσκα είναι εκδήλωση ταπείνωσης υπάρχει απάντηση στον Προφήτη Ησαία που λέει ότι ο Θεός θα βάλει φίμωτρο στην μύτη και στο στόμα του αμαρτωλού
Και για όσους αμφιβάλλουν υπάρχουν και ερμηνείες αυτού του στίχου από μεγάλους πατέρες

Όσοι ακόμα πιστεύουν ότι είναι καλοί πιστοί και προπαντός υπάκουοι...φορώντας μάσκα ας το ξανα σκεφτούν

Ανώνυμος είπε...

Έτσι!!!

•Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος: Συμφωνώ με την κυβέρνηση που σταμάτησε τις Λειτουργίες στην εκκλησία.

•Μητροπολίτης Κοζάνης: «Να κάνετε το εμβόλιο κι αφήστε τους φανατικούς...»

•Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Μεσσηνίας: «Όσοι δε φοράτε μάσκα έξω από την Εκκλησία, αλλιώς καλώ Αστυνομία»

Πρίν: Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Οι εκκλησίες δεν θα είναι ανοικτές την Μεγάλη Εβδομάδα για τους πιστούς.
Μετά: Μητρ. Ιερόθεος: Νομίζω ότι ήταν ικανοποιητικό και δίκαιο. Ανεγνώρισε την προσφορά του Αρχιεπισκόπου και του Κλήρου για την υπεύθυνη στάση που τήρησαν στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού και ανακοίνωσε το άνοιγμα των Ναών για τη Θεία Λειτουργία και την προσευχή των χριστιανών. Ετσι, το σύνθημα που υπάρχει μέχρι τώρα «μένουμε στο σπίτι», για μας τους χριστιανούς είναι «πηγαίνουμε στο σπίτι μας», που είναι ο Ιερός Ναός.

-«Aδειασε» ο μητροπολίτης Ιερόθεος όσους αντιδρούν στα μέτρα: Αλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του, άλλο να το παίζει παλικαράς

•Καταδίκασε την πράξη του ιερέα στο Κουκάκι ο οποίος κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, την Κυριακή των Βαΐων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

•ιερεας κουκάκι «Είμαι στη διάθεση των Αρχών αλλά αυτό που έκανα, το έκανα ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση. Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται και δεν μεταδίδει ασθένειες».
O πατήρ Γεώργιος στην δήλωσή του αναφέρει επίσης ότι συγχωρεί όλους όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο προς εκείνον ως ιερέα «όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας ιδιαιτέρως δε για αυτό το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ κατά το ρηθέν υπό του Γλυκυτάτου Εσταυρωμένου Ιησού μας» Αφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Και ρωτάω εγώ,είναι ψευτοπαλικαράς ο π.Γεώργιος;

•Μητρ. Δημητριάδος: Φαρισαϊκή στάση το να μη φοράς μάσκα.

•Να κοινωνήσετε μόνοι στο σπίτι σας με Μέγα Αγιασμό” προτρέπει ο Μητροπολίτης Γόρτυνος.

•Μητροπολίτης Ιλίου: Το κουταλάκι μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία δεν είναι δογματικό θέμα.
°Μητρ.Κυθήρων - Είναι και δογματικό θέμα το κουταλάκι μίας χρήσεως.

Μητροπολίτης Ηλείας: Απέλυσε δύο εργαζόμενους σε γηροκομείο που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Μητροπολίτης Κορίνθου: «Να δοθούν αίθουσες στις μητροπόλεις για τον εμβολιασμό»

ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ: ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Την ώρα που με απόφαση της η Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας αποφάσισε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι Θείες Λειτουργίες και οι λοιπές Ιερές Ακολουθίες, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος χαράσσει διαφορετική γραμμή, προχωρώντας σε περιορισμό των ακολουθειών στην μητρόπολη του.

●Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ω υμάς το Πνεύμα το Άγιον έθετο επισκόπους, ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος.. εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου. και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών.
《Προσέχετε τους εαυτούς σας και όλο το ποίμνιο, στο οποίο το Πνεύμα το Άγιο σας έθεσε επισκόπους, για να ποιμαίνετε την εκκλησία του Θεού, την οποία απόχτησε με το αίμα το δικό του. Εγώ ξέρω ότι θα εισέλθουν σ’ εσάς μετά την αναχώρησή μου λύκοι άγριοι, που δε θα λυπούνται το ποίμνιο, και από εσάς τους ίδιους θα σηκωθούν άντρες μιλώντας διεστραμμένα, για να αποσπούν τους μαθητές πίσω τους》.

Πράξεις των Αποστόλων κεφ 20


Το ποτήρι της οργής του Θεού είναι έτοιμο να ξεχειλίσει.