Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ξύπνα Έλληνα !

Ομιλεί ο Γεώργιος Παύλου από το Δίκτυο Ελληνισμού

5 σχόλια:

Δ. είπε...

Μαργέτης και Πουλτουρτζίδης είναι σχεδόν αιρετικοί. Ενημερωτικά. Δεν είναι όλοι στο δίκτυο ελληνισμού έτσι το πιο πιθανό, αλλά αυτοί έχουν τον πιο ενεργό ρόλο και το πάίζουν κάποιοι εκεί μέσα, εντέχνως βέβαια. Προσοχή στο ποιους παρακολουθείτε. Εγώ τους παρακολουθούσα μήνες και έχω δει πολλά πράγματα που δε στέκουν. Στον διάκονο πχ τον Γεώργιο, του έκαναν σε live στο fb κανονικό bullying μαζί με πολλά πρόβατα-ακροατές που ακολουθούν τυφλά χωρίς να σκέφτονται. Και είναι δυστυχώς μεγάλη αυτή η μερίδα ανθρώπων. Κι επειδή κάποιος μπορεί να αναρωτιέται γιατί τα λέω αυτά, όταν τους ρώτησε ο Γεώργιος για την Εσφιγμένου (την παλιά αδελφότητα), απέφυγαν να απαντήσουν και εμμέσως τους υποστήριξαν. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει χριστιανούς. Έλεος δλδ. Μπήκε η αναρχία ακόμα και στην Ορθοδοξία. Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ είναι νορμάλ. Προσοχή λοιπόν.
ΥΓ: Οι δύο που ονόμασα παραπάνω φαίνονται και από την αλαζονεία στον τρόπο και στο βλέμμα τους. Αρχικά είχα επιλέξει να το αγνοήσω με τη σκέψη ότι όλοι έχουμε ελαττώματα αλλά επειδή τους παρακολούθησα πολύ καιρό δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η υποψία μου. Αυτό δε σημαίνει ότι όλο το δίκτυο είναι λάθος, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και τι πρεσβεύει ο καθένας και τι ρόλο παίζει στην όλη ιστορία.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ είπε...

..

Ο Μαργετης δεν εχει σχεση τωρα με το δικτιο ελληνισμου.

Εμεις στιριζουμε το δικτιο ελληνισμου που εχει ως στιριγμα τον γιωργο παυλου.Ο Πουλτουρτζίδης ειναι φωνακλας και υπερβολικός αλλα ειναι αγνος και εχει σωσει κοσμο με τον κοβιτ.

Μη χρησιμοποιούμε την λεξη αιρετικος, ασχετος ειναι ο κακομηρης διορθώνεται απο τον παυλου και βοηθαει πολους.


Εσυ προφανώς υποστηρίζεις τους ζηλωταδες των καταληψιων της μονης εσφηγμενου εε ;; και επειδή δεν υποστηρίζουν τις παρανομίες τους δεν ειναι καλοί εε;; υποκειμενικές οι κρίσεις σου.

Τι θελω να πω, ο καθένας μας έχει πράματα ισως που δεν του αρεσουν .

Να μάθουμε επιτέλους να βλέπουμε το το δάσος και οχι το δέντρο ο καθενας ,μας .

Υπάρχει αυτή τη στιγμη πιο καθαρια φωνη σε σε ολο το διαδικτιο; ΟΧΙ ΔΥΣΤΗΧΩς .κοιταξε να τους στηρίξουμε λοιπον και άσε τις μικρότητες ...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

....
Χαλάς τόσα χρόνια στην επιστήμη για να μάθεις επιστημονική γνώση!
Εντάξει!

Ποια επιστημονική γνώση μου δίνει την ενθάρρυνση να πράξω κάτι για τον εαυτό μου κ να βοηθήσω τους άλλους,αφού υποτίθεται βοηθώντας άλλους θυσιάζονται άλλοι κ είναι αμφίβολο αν πεθάνω κ εγώ με τη συναίνεση μου.
Θεολογικα μου φαίνεται αφύσικο!


Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναρωτιέται πώς γίνεται να μην ενδειαφερεσαι για τον αδελφό σου που είναι μέλος σου κ όταν αρρωστήσει το χέρι σου το πόδι σου τρέχεις πάνω κάτω να το ιαττρευσεις,πως να μην βοηθήσεις στη Σωτηρία του αδελφού σου που είναι μέλος σου!


Πως γίνεται βοηθώντας τους άλλους,να θυσιάζονται άλλοι στη επιστημονική γνώση κ να λέω πως ενδειαφερομαι,πως βοηθω τον συνάνθρωπό μου! Δεν είναι θεολογικό λέτε;
Πείτε μου ποια φιλανθρωπία υπηρετώ κ αν το πράσινο διαβατήριο με βοηθάει στον ουρανό!Γιατί είναι ολοκάθαρα αυτα που λέγει ο άγιος κ για τον καθένα ξεχωριστά κ όσον αφορά τους άλλους ως προς την ασθένεια!
Θέλω να στηρίξω το δίκαιο γιατί και ανήκω στον Χριστό κ όχι σε ανθρώπους κ υπάρχουν θάνατοι κ από τις δύο πλευρές λοιπόν ποια είναι η αγάπη προς τον άλλον όταν περιφρονώ το δικαιο.
Ποιο είναι το δίκαιο?
Τι έχουμε συλλέξει μέχρι σήμερα?
Στα μονοπάτια των εντολών σου Κύριε,διότι με την αλήθεια σου μου δίνεις την σωτηρία μου κ αν στη Χάρη συμμετέχει κ το σωμα,ρωτώ αν βοηθάω στο αντίθετο με την πράξη συναίνεσης σε πειραματικό φάρμακο!
Αληθώς Ανέστη!
Είναι πολύπλοκο γι'αυτό είμαστε επιφυλακτικοί κάποιοι.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι
καλοπροαίρετοι

που αναλώνονται ώστε να
υπάρχει και μιά εναλλακτική
πληροφόρηση

απέναντι στήν συστημική προπαγάνδα,
πού σποβλακώνει τούς
συνανθρώπους μας,
δημιουργώντας αγέλες
με συγχισμένο Ν ο ύ!

Σίγουρα, γίνονται λάθη!

Ποιός όμως από εμάς είναι αλάνθαστος...;

Ας αντιμετωπίσουμε με
όση ψ υ χ ρ α ι μ ί α
μάς έχει μείνει...
την δύσκολη...
και πολυσύνθετη, αυτή,
κατάσταση!

-είμαστε κι από τη φύση μας... βλέπεις...
λαός παρορμητικός-

Χροστός Ανέστη!


Δ. είπε...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ: Εγώ υποστήριξα την Εσφιγμένου; Για ξαναδιάβασε τι έγραψα, και αν θέλεις να έχεις πραγματικά άποψη για αυτούς που παρακολουθείς, κάτσε να δεις όλα τα βίντεό τους, τα 4ωρα και 5ωρα (το οποίο έχω κάνει). ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το κάνουμε, όπως για όλα τα θέματα που μας αφορούν, ανάμεσα σε αυτά και οι εκλογές. Όμως όχι, ο Έλληνας δεν είναι έτσι. Είναι απλά παθητικός και ψηφίζει ό,τι του "φανεί". Δε θέλω να κατηγορώ κανέναν, αλλά κι εγώ στο παρελθόν έτσι έκανα, και η οικογένειά μου και ΕΥΤΥΧΩΣ κατάλαβα το λάθος μου... για αρχή. Δυστυχώς όμως έτσι είναι η συνολική εικόνα στη χώρα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Δεν είναι απλώς καλοπροαίρετοι οι συγκεκριμένοι που ανέφερα, και δεν το είπα ελαφρά τη καρδία ότι δεν ορθοδοξούν. Τους παρακολούθησα επί μήνες ξαναλέω, προσεκτικά, και έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Αυτή τη στιγμη γίνεται ένας συνειδησιακός και πνευματικός πόλεμος. Έχουν ήδη θιχτεί ένα σωρό δογματικά θέματα της πίστης μας μέσα στον τελευταίο χρόνο. Από την κατάσταση αυτή μπορεί να βγουν πολλά φρούτα. Ο Πουλτουρτζίδης, μίλησε υπέρ της Εσφιγμένου (των καταληψιών). Επίσης έβγαλε αιρετικό έναν ιερέα γιατί αρνήθηκε να τον εξομολογήσει ενώ πήγε με οργή στην εξομολόγηση. (Εγω θα ντρεπόμουν να πάω με θυμο ή χωρίς συγχώρεση σε εξομολόγηση μη με πάρει ο παπάς με τις "κλωτσιές", και δικαίως) Μετά έλεγαν και ισχυρίζονταν ότι μπορείς να συγχωρεθείς και έτσι, χωρίς τον παπά (!!). Ε, δεν είναι δυνατον να είναι τόσο άσχετος! Όποιος φλερτάρει με την αίρεση, οκ μπορεί να σφάλει και αυτό είναι ανθρώπινο. Αλλά υπάρχει και ένας κόσμος που εμπιστεύεται και ακολουθεί (δυστυχώς άκριτα και συνολικά) ΟΛΕΣ τις απόψεις του επειδή συμφωνεί σε ένα θέμα μαζι του (το θεμα του εμβολίου, του κορωνοϊού κλπ). Η αμορφωσιά μας σαν λαός είναι απερίγραπτη. Δε φταίμε και εντελώς βέβαια, μέσα στη φτώχεια ήταν η Ελλάδα πάντα.

Να συμπληρώσω ότι στο βίντεό τους σχολίασα την ώρα που έκαναν αυτό το "bullying" (σε έναν διάκονο αν μη τι άλλο!!) και ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ από τη συγκεκριμένη σελίδα του Facebook (στο ΣΥΝ ΠΛΗΝ δηλαδή) και το ξανανέβασαν ΠΑΛΙ σαν λάιβ με νέα σχόλια!! Και δεν τους σχολίασα καν άσχημα! Όποιος έχει λόγο να φοβάται τα σχόλια που του κάνουν, ξέρει ότι φταίει! Το εν λόγω λάιβ σας το παραθέτω εδώ για να έχετε άποψη!
Ορίστε: https://www.facebook.com/watch/live/?v=134738761973449&ref=watch_permalink μετά το 3:20:00 δείτε μέχρι να φύγει ο Γιώργος (νομίζω είναι διάκονος, μπορεί να κάνω και λάθος)

ΥΓ: Δον Κιχώτη, έχθρα δεν έχω, αλλά αυτά πρέπει να λέμε και να τα φωνάζουμε γιατί η αίρεση είναι μεγάλος κίνδυνος και οι σημερινοί χριστιανοί δεν γνωρίζουν(-με) και πολλά πράγματα. Κι εγώ υπέρ της ενότητας είμαι, διαχωρισμους και σχίσματα και τέτοια πράγματα δεν τα υποστηρίζω. Το θέμα είναι κάτι τέτοιοι με τη στάση τους, μήπως προκαλέσουν οι ίδιοι κάποιο σχίσμα...; Όπως με το παλιό ημερολόγιο ας πούμε. Ας ελπίσουμε όχι. Εν πάσει περιπτώσει, μακάρι στο τέλος όλα να ξεκαθαρίσουν.