Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

12 Ιουνίου 2018! Η Ημέρα Της Μεγάλης Ντροπής! Σαν σήμερα πριν από δυο χρόνο το κοινοβούλιο των εντολοδόχων ξεπούλησε τη Μακεδονία. Δυστυχώς καμία αντίδραση ούτε καν υπενθύμιση δεν είδαμε σήμερα! Κρίμα...

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
"Σ' αυτή την αποφράδα ταπεινωτική ημέρα για τους εναπομείναντες Ρωμιούς έρχονται σαν βάλσαμο τα λόγια του Αγίου Προστάτη της γενιάς μας!
«Θαρσείτω τοίνυν, θαρσείτω λαός του Θεού». Μετάνοια και πίστη και μη φοβάστε τίποτα!
Για την πατρίδα μας είχε πει : «Μην στενοχωριέστε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαθεί διότι είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας. Αν ήταν στα χέρια των πολιτικών θα είχε σβήσει. Ευτυχώς που είναι στα χέρια του Θεού ο Όποιος την προστατεύει σκανδαλωδώς, κάθε φορά που κινδυνεύει να χαθεί, κάτι κάνει την τελευταία στιγμή και την σώζει. Και τώρα θα υπάρχει αναμπουμπούλα γιατί ο διάβολος οργώνει. Αλλά μην ανησυχείτε, τελικά θα σπείρει και θα θερίσει ο Χριστός. Ο Καλός Θεός δεν επιτρέπει να γίνει κάτι κακό αν μετά από αυτό δεν πρόκειται να βγει κάτι καλύτερο.»
Πολλοί ρωτούσαν τον Γέροντα,
-Με τόσες αμαρτίες που έχουμε οι Έλληνες πως είναι δυνατόν να μας δώσει την Πόλη ο Θεός ;
-Πράγματι οι αμαρτίες μας είναι εμπόδιο που καθυστερεί τα γεγονότα, απαντούσε ο Όσιος, αλλά και οι Τούρκοι έχουν διαπράξει μεγάλες αδικίες και βαρβαρότητες απέναντι στους Έλληνες και γι αυτό θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι.
Ήταν μερικά αποσπάσματα από τον πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό του Οσίου Παϊσίου, από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Σουρωτής Θεσσαλονίκης.
 
«Της ενθέου αγάπης το πυρ δεξάμενος, υπερβαλλούση ασκήσει εδόθης όλος Θεώ και παράκλησις πολλών ανθρώπων γέγονας, λόγοις θείοις νουθετών, προσευχαίς θαυματουργών, Παΐσιε θεοφόρε, και νυν πρεσβεύεις απαύστως υπέρ παντός του κόσμου, Όσιε»".

 Δημήτριος Γκιουζέλης

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Απαραίτητη η υπενθύμιση,

γιατί, κακός αέρας

απειλεί να ξερριζώσει τα πάντα

και μόνη ελπίδα μας
τα λόγια τών Αγίων μας

κι ευλογημένοι όσοι φροντίζουν
να μας στηρίζουν ...
αυτήκοοι ή από τίς σ ί γ ο υ ρ ε ς
πηγές που η συνείδηση τών Πιστών
γνωρίζει πλέον ποιές είναι...

άλλωστε...αυτές τίς δύσκολες ώρες
μέσα από κ α θ α ρ έ ς φωνές
ο Θεός φροντιζει

πολυτρόπως

για τόν Λαό Του!

Άρης Πέτρου είπε...

Πώς δεν υπήρξε..http://ierosloxos2012.blogspot.com/2021/06/3-makedonian-pride.html?m=1