Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Εξαιρετική συνέντευξη του Γερμανού δικηγόρου Ράϊνερ Φούλμιχ: Τα δύο τεράστια ψέματα της πανδημίας

Αφιερώστε λίγο απο τον πολύτιμο χρόνο σας και δείτε την εξαιρετική συνέντευξη του Γερμανού δικηγόρου Ράϊνερ Φούλμιχ

ΡΑΪΝΕΡ ΦΟΥΛΜΙΧ (REINER FUELLMICH)
«Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ»
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

Το θετικό αποτέλεσμα του PCR τεστ μπορεί να μας πει κάτι για τις λοιμώξεις.» ΨΕΜΜΑ. Το PCR τεστ βγάζει θετικά σχεδόν τα πάντα.
Οι άνθρωποι μεταδίδουν τον ιό ακόμη και αν δεν έχουν κανένα σύμπτωμα.» ΨΕΜΜΑ. Μόνο αν ο ιός έχει εισχωρήσει στα κύτταρα και πολλαπλασιάζεται είναι κανείς μεταδοτικός, και τότε έχει και συμπτώματα. Τα περί «ασυμπτωματικής μόλυνσης» ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.

Είμαι ο Ράινερ Φούλμιχ, δικηγόρος. Ανήκω στο νομικό σώμα Γερμανίας και Καλιφόρνιας εδώ και 26 χρόνια. Εγώ και η εταιρεία μου όλα αυτά τα χρόνια εκπροσωπούμε κυρίως καταναλωτές και μικρές εταιρείες ενάντια σε δόλιες, μεγάλες επιχειρήσεις, όπως την VW και την Ντόιτσε Μπανκ. Αναμείχθηκα σε αυτήν την υπόθεση επειδή ένας φίλος μου μου ζήτησε να κάνω κάτι γι’ αυτό και η γυναίκα μου μου είπε: Ναι, πρέπει κάτι να κάνεις. Γι’ αυτό επιστρέψαμε από την Καλιφόρνια στη Γερμανία για να συμβάλουμε στην προσπάθεια αναζήτησης του τι πραγματικά συμβαίνει. Τώρα, που έχουμε μια αρκετά καθαρή εικόνα, το σημαντικό είναι να αντιπαλέψουμε αυτό που προσπαθούν να κάνουν.

Εστιάζεστε στο τεστ PCR;

Ναι. Εστιάζουμε στο PCR τεστ επειδή αν καταφέρουμε να πείσουμε κάποιο δικαστήριο ότι αυτή είναι μία δόλια επιχείρηση – το τεστ PCR προωθήθηκε με τη διαβεβαίωση ότι μπορεί να διαγνώσει λοιμώξεις – αν πείσουμε ένα δικαστήριο ότι αυτός είναι ένας ψευδής ισχυρισμός, τότε όλος ο χάρτινος πύργος θα καταρρεύσει. Γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτό είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν για να κρατούν τον κόσμο σε κατάσταση πανικού. Και δεν υπάρχει βάση γι’ αυτόν τον πανικό, γιατί όπως είπα, ακόμη και ο Π.Ο.Υ. δεν μπορεί να αγνοήσει τα στοιχεία του Δρ. Ιωαννίδη, ότι το ποσοστό θνητότητας είναι περίπου όσο και της κοινής γρίπης.

Δηλαδή, όχι σημαντικό;

Ναι. Επίσης ήδη υπάρχει ανοσία αγέλης. Αυτό επίσης έχει παραβλεφθεί. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για εμβόλια εκτός από την κερδοφορία των φαρμακευτικών. Πιθανότατα θα προκαλέσουν σημαντικές βλάβες στην υγεία και μάλλον θα έχουμε πολλούς θανάτους επειδή αυτά τα εμβόλια δεν δοκιμάστηκαν επαρκώς. Συνήθως χρειάζονται 5 με 7 χρόνια για ένα νέο εμβόλιο και τώρα λένε ότι μπορούν να το κάνουν σε 9 μήνες. Δε νομίζω.

Σχετικά με τη μήνυση που θα καταθέσετε την άλλη εβδομάδα. Θα δημοσιευθεί;

Δεν θα είναι μόνο μία μήνυση. Θα είναι μία σειρά από μηνύσεις που θα κατατεθούν στη Γερμανία, σ’ αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού, και στις ΗΠΑ. Θα ξεκινήσουμε εδώ στη Γερμανία την κατάθεση των μηνύσεων, γιατί είμαστε λίγο πιο μπροστά από τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, παρότι το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό σε πολλές διαδικτυακές συναντήσεις μας. Είμαστε όμως λίγο πιο μπροστά γι’ αυτό θα αρχίσουμε να καταθέτουμε τις μηνύσεις στη Γερμανία για βλάβες κατά ατόμων όπως του Ντρόστεν, του Γουίλερ και κάποιων άλλων ακόμα.

Μπορείτε να τους επιρρίψετε ευθύνες προσωπικά;

Ναι, βέβαια. Γιατί αυτοί είπαν ψέματα. Αυτοί βγήκαν μπροστά. Δεν το έκαναν από μόνοι τους. Φυσικά κερδίζουν χρήματα απ΄ αυτό, αλλά άλλοι κινούν τα νήματα. όπως ο Κλάους Σβαμπ και ο Μπιλ Γκέιτς που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου και ο σκοπός, αυτό που θεωρούμε σημαντικό, είναι να ξεσκεπάσουμε όλη την υπόθεση. Να χρησιμοποιήσουμε όσα μάθαμε στην Επιτροπή για τον κορωνοϊό, να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και τις καταθέσεις των ειδικών προκειμένου να πείσουμε το δικαστήριο ότι αυτή είναι μία σκηνοθετημένη πανδημία και ότι υπάρχουν άλλοι σκοποί και άλλα άτομα από πίσω που προσπαθούν να πετύχουν άλλους σκοπούς. Δεν έχουν καμμία σχέση με την παγκόσμια υγεία.

Και πώς οργανώνεται, ποιά είναι η δομή μίας τέτοιας προσπάθειας;

Δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει. Για την ώρα δεν μας νοιάζει. Τα στοιχεία θα μας οδηγήσουν. Και ειδικά αν εκμεταλλευτούμε το Αγγλο-Αμερικανικό δικαστικό σύστημα. Για να κερδίσουμε την υπόθεση κατά του Ντρόστεν δεν χρειάζεται να ξέρουμε ποιος είναι από πίσω. Το βλέπουμε ότι κάποιοι είναι από πίσω γιατί δεν είναι αρκετά έξυπνος να τα κάνει όλα αυτά μόνος του. Ούτε και ο Γουίλερ. Και ξέρουμε, έχοντας ακούσει τους ειδικούς, ότι ο Γουίλερ και ο Ντρόστεν ήταν σε στενή επαφή με παίχτες του παρασκηνίου, τις φαρμακευτικές εταιρείες, όπως την Rosche, μία από τις μεγαλύτερες, ή το Welcome Trust, που εκεί νομίζω δούλευε ο Γουίλερ. Άρα ξέρουμε ότι υπάρχει παρασκήνιο αλλά δεν είναι σημαντικό για τη μήνυση. Στη μήνυση μπορούμε να επικεντρώσουμε σε ένα μόνο πράγμα. Αυτά τα άτομα είπαν ψέμματα στον κόσμο ότι τα τεστ PCR μπορούν να μας πουν κάτι για τις λοιμώξεις.

Και πως επεκτάθηκε τόσο πολύ αυτή η εξαπάτηση με τα τεστ PCR;

Εξαιτίας του πανικού. Όταν μίλησε ο Μπομπ Κέννεντυ, εδώ στο Βερολίνο στις 29 Αυγούστου .. ήταν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ σ’ αυτή τη χώρα, παρότι τα ΜΜΕ .. ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος. Τα ΜΜΕ το παρουσίασαν ως κάτι ασήμαντο, έλεγαν ότι μαζεύτηκαν περίπου 17 χιλιάδες. Το γνωρίζουμε επειδή ήταν περίπου 34 δικηγόροι παρόντες. Συνεργάζονταν με τους αστυνομικούς. Ξέρουμε ότι ήταν πολύ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο. Αυτός (ο Κέννεντυ) θύμισε στον κόσμο κάτι που όχι μόνο το είχε πει ο θείος του πριν 50 χρόνια: «Είμαι Βερολινέζος». Διάσημη φράση. Όλοι οι Γερμανοί την θυμούνται αλλά επίσης κάτι που είχε πει και ο Φράνκλιν Ρούσβελτ: «Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι τον ίδιο τον φόβο». Και αυτό προσπαθούν να κάνουν. Προσπαθούν να φοβίσουν όλον τον κόσμο, προσποιούμενοι, χρησιμοποιώντας αυτές τις μαριονέττες, όπως τον Ντρόστεν, τον Γουίλερ, τον Τέντρος, ο οποίος τώρα γλιστράει κάπως στο παρασκήνιο.

Χρησιμοποιούν τον φόβο ώστε ο κόσμος να πιστέψει ότι όλοι, ακόμα και οι πλησιέστεροι γείτονες και συγγενείς τους αποτελούν κίνδυνο γι’ αυτούς. Γιατί μπορεί να είναι υπερμεταδότες ακόμα κι αν είναι απόλυτα υγιείς και δεν έχουν συμπτώματα! Γι’ αυτό λέω, δεν είναι μόνο το ψέμα ότι τα PCR μπορούν να μας πουν κάτι για τις λοιμώξεις. Επιπλέον, χρειαζόταν το ψέμα ότι οι άνθρωποι μπορούν να μεταδίδουν, ακόμη και αν δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Κι αυτό είναι σημαντικό, διότι ο Ντρόστεν γνωρίζει ότι ψεύδεται. Όταν είχε κάνει μία προδημοσίευση στις 30 Ιανουαρίου για μία γυναίκα από τη Γιουχάν που είχε έρθει στην Φρανκφούρτη και μόλυνε πολύ κόσμο χωρίς η ίδια να έχει συμπτώματα. Αυτό ήταν λάθος. Ήταν ένας δημοσιογράφος, ο Κάι Κούπασμι, που το επεσήμανε και είπε ότι αυτό είναι λάθος. Αυτή η γυναίκα είχε συμπτώματα επειδή έπαιρνε αντιγριπικά φάρμακα. Δεν το κάνεις αυτό αν δεν έχεις συμπτώματα. Παρόλα αυτά δημοσίευσε το άρθρο του χωρίς να το διορθώσει. Αυτό λοιπόν που έχουμε εδώ είναι το πρώτο ψέμμα, ότι μπορεί να γίνει μετάδοση χωρίς συμπτώματα, άρα όλοι φοβούνται όλους, παρότι κανείς δεν έχει συμπτώματα. Κανείς δεν είναι άρρωστος. Και το δεύτερο ψέμμα είναι ότι τα PCR με τα θετικά αποτελέσματα μας λένε κάτι για τις λοιμώξεις. Και ορίστε, αυτό είναι το σκηνικό του πανικού που καλλιεργείται.

Μπορείτε να το συνοψίσετε σε μία δύο φράσεις; Μας είπαν ότι υπάρχει ασυμπτωματική μετάδοση και αυτό δεν είναι αλήθεια. … και αυτή είναι η βάση για τις μάσκες. Γιατί νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό σημείο.

Βέβαια. Ναι. Ένας από τους καθηγητές νομικής που μας συμβουλεύει, μου τόνισε ότι σε αυτήν την υπόθεση απάτης δύο είναι τα σημαντικά ψέμματα που πρέπει να αποκαλυφθούν. Το ένα είναι ότι τα PCR μπορούν να μας πουν κάτι για τις λοιμώξεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν. Και ειδικά έτσι όπως λειτουργεί το συγκεκριμένο, το τεστ Ντρόστεν. Γιατί όλοι το λένε, όλοι συμφωνούν, αν χρησιμοποιείς αυτό το τεστ παίρνεις ένα δείγμα και έχεις όλα αυτά τα μόρια που είναι αόρατα στο μάτι, άρα πρέπει να τα μεγεθύνεις βάζοντάς τα σε ένα μηχάνημα, που κυρίως κατασκευάζονται από την Rosche. Και τα μεγεθύνεις με κύκλους μεγέθυνσης. Όλοι συμφωνούν ότι οτιδήποτε πάνω από 35 κύκλους είναι ασήμαντο, δεν έχει νόημα, είναι αντιεπιστημονικό. Το τεστ Ντρόστεν όπως και το τεστ του CDC που χρησιμοποίησε ως πρότυπο το τεστ του Ντρόστεν, ρυθμίζεται στους 45 κύκλους.

Ψέμμα πρώτο: Δεν μπορείς να πεις τίποτα για τις λοιμώξεις χρησιμοποιώντας αυτά τα PCR τεστς γιατί μπορεί να βγουν θετικά σχεδόν τα πάντα, όπως π.χ. τα υπολείμματα, τα ίχνη ιού του κοινού κρυολογήματος από την μάχη του ανοσοποιητικού σου με το κρυολόγημα.

Ψέμμα δεύτερο, ακόμα πιο σημαντικό νομίζω, λέει ότι υπάρχουν ασυμπτωματικές λοιμώξεις, που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε γύρω μας, συγγενείς, φίλοι που δεν έχουν συμπτώματα, που είναι ή φαίνονται απόλυτα υγιείς, μπορεί να αποτελούν απειλή. Αυτήν την λογική περνάει. Αυτήν την λογική περνάει η απάτη της ασυμπτωματικής μόλυνσης. Μας λέει: «Ω, Θεέ μου, όλοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι!». Αυτό δεν είναι αλήθεια. Και ξέρουμε ότι όταν ο Ντρόστεν το έγραψε στην προδημοσίευση γνώριζε ότι δεν ήταν αλήθεια, γιατί αναφερόταν στη γυναίκα από τη Γιουχάν που πήγε στη Φρανκφούρτη, και η ο οποία όπως φάνηκε, μετέδωσε τον όποιο ιό είχε σε πολύ κόσμο. Και ισχυρίζεται ότι αυτή δεν είχε συμπτώματα. Ένας δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι αυτό ήταν λάθος. Είχε συμπτώματα αφού έπαιρνε αντιγριπική αγωγή.

Άρα, είναι όπως στη γρίπη. Όταν φτερνίζεσαι ή βήχεις, τότε μεταδίδεις.

Ναι, ναι. Αν δεν έχεις συμπτώματα, δεν έχεις μολυνθεί. Νομίζω ο Δρ Γίντον έδωσε έναν ωραίο ορισμό για το το είναι λοίμωξη. Είπε ότι υπάρχει η ψυχρή και η θερμή λοίμωξη. Αν ένα οποιοδήποτε τεστ βγει θετικό, επειδή εντόπισε κάποια υπολείμματα, κάποια θραύσματα από τη μάχη του οργανισμού σου π.χ. με το κρυολόγημα, ή οτιδήποτε τέτοιο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν απλώς υπάρχει εκεί. Μόνο αν ο ιός εισχωρήσει στα κύτταρά σου και πολλαπλασιαστεί, είσαι μεταδοτικός. Και τότε είναι που έχεις συμπτώματα. Δηλαδή, αν δεν έχεις συμπτώματα, όποιος ιός κι αν βρίσκεται εκεί που δεν έχει κάνει τίποτα και δεν είναι επικίνδυνος, πιθανώς έχει εξουδετερωθεί από το ανοσοποιητικό σου. Είναι μεταδοτικός, μολυσματικός όπως λέμε, μόνο όταν έχει εισχωρήσει στα κύτταρα και αναπαράγεται. Πριν από αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.

Δηλαδή, δίχως συμπτώματα δεν είσαι μολυσμένος και δεν μεταδίδεις.

Ακριβώς. Αυτό είναι το σημαντικό. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πονόλαιμος, πονοκέφαλος, διάρροια, οτιδήποτε.

Όπως στη γρίπη.

Όπως στη γρίπη. Εκεί καταλήγουν όλα.

Πράγματι. Είναι απαράδεκτα όσα βλέπουμε στα ΜΜΕ … τον κόσμο τόσο φοβισμένο… είναι παράξενο…

Είναι απλά ανόητο αλλά πιάνει. Όπως είπε ο Μπόμπι Κένεντυ. «Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς παρά τον ίδιο τον φόβο». Τώρα όμως υπάρχει πολύς φόβος και πολλοί αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται πλέον να σκέφτονται απλά να αντιδρούν στα ερεθίσματα. Σε οποιοδήποτε ερέθισμα εκείνοι χρησιμοποιούν για να μας μας ερεθίσουν.

Και ποιός είναι ο στόχος σας με όλο αυτό; Πιστεύετε θα πετύχετε περιοριστικά μέτρα;

Ναι. Αν είμαστε τυχεροί θα πετύχουμε περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με το δικαστήριο στο οποίο θα απευθυνθούμε. Δεν έχουμε μόνο δικηγόρους που προσπαθούν να μας βοηθήσουν. Όλο και περισσότεροι δικηγόροι βγαίνουν από τις κρυψώνες τους -εννοώ την Επιτροπή Κορωνοϊού- αλλά έχουμε και δικαστές που έρχονται σε επαφή μαζί μας και ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν. Δεν σκοπεύουν να παρακάμψουν τον νόμο αλλά να τον εφαρμόσουν για να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει. Θα υπάρξουν λοιπόν πολλές πιέσεις από αυτές που βλέπουμε τώρα.

Γίνονται προσπάθειες να αλλάξει η νομοθεσία; Να γίνει πιο αυστηρή;

Ναι. Η κυβέρνηση ουσιαστικά θέλει να αλλάξει τους νόμους, διότι όπως στις ΗΠΑ εδώ στη Γερμανία αλλά και στην Αυστρία, όλο και περισσότερα δικαστήρια κηρύσσουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν βασίζονται σε κοινοβουλευτικές ακροάσεις με τους νομοθέτες που εμείς τους ψηφίσαμε σ’ αυτήν την θέση για να αποφασίσουν γι΄ αυτούς τους νόμους, αλλά φτιάχνουν κανονισμούς. Πολλά δικαστήρια, όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Αυστρία, τα Ανώτατα Δικαστήρια του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Πενσυλβάνια, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καλιφόρνια, λένε: Εσύ κυβερνήτα μπορείς να φτιάξεις έκτακτους κανονισμούς για μερικές ημέρες αλλά μετά πρέπει να αναμειχθεί το κοινοβούλιο. Πρέπει να αναμειχθούν οι νομοθέτες. Πρέπει δηλαδή να γίνει συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά. Τί γίνεται με τις μάσκες; Εξυπηρετούν κάτι; Υπάρχει άλλη άποψη που λέει ότι δεν εξυπηρετούν τίποτα; Είναι μήπως επικίνδυνες, ειδικά για τα παιδιά; Υπάρχουν μελέτες εκεί έξω; Τέτοια συζήτηση πρέπει να έχουμε. Και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε με την Επιτροπή του Κορωνοϊού. Μία δημόσια, επιστημονική συζήτηση για το τί συμβαίνει. Και αυτό είναι που θέλει να καταστείλει η άλλη πλευρά. Γιατί αν γίνει αυτό τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια μ’ αυτά που είχαμε εμείς στην Επιτροπή Κορωνοϊού. Γιατί τα άτομα, οι μάρτυρες που ακούσαμε είναι βασικά οι ίδιοι, συν κάποιοι επιπλέον, που θα καταθέσουν και στο δικαστήριο. Άρα δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν γνώμη.

Έχουν κάποια άλλα γεγονότα φέτος αλλάξει την άποψή σας για τον κόσμο; …

Ναι. Τα γεγονότα αυτής της χρονιάς… Ξέρετε, όπως είπα στην αρχή, δεν μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν είδα ότι οι κυβερνητικές λειτουργίες αναλήφθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες. Το πιο σημαντικό όμως, και αυτό είναι κάτι που ακόμη με σοκάρει, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ιδιωτικές εταιρείες όπως το YouTube και το Facebook, αποφασίζουν για το εύρος της ελευθερίας του λόγου. Αυτοί αποφασίζουν ποιανού γνώμη θα ακουστεί και ποιανού όχι. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, πρέπει να το σταματήσουμε, γιατί είναι θέμα κυριαρχίας. Είναι ευθύνη των δικαστηρίων να αποφασίσουν αν κάποιες απόψεις είναι δυσφημιστικές π.χ. ή οτιδήποτε. Αλλά δεν είναι ευθύνη των ιδιωτικών εταιρειών να αποφασίσουν κατά πόσο μία άποψη που εκφράζεται σε ένα βίντεο καλύπτεται από το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου ή όχι. Εμείς οι άνθρωποι αποφασίζουμε γι’ αυτό.

Σας εξέπληξε η συμπεριφορά τους;

Αυτό που με εξέπληξε είναι πόσο απρόσεκτοι ήμασταν τα τελευταία 10-20 χρόνια. Γιατί η καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Βρισκόμαστε ίσως στο τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου. Γιατί όντως υπάρχει σχέδιο πίσω από αυτό. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο όταν προκύπτει ότι η πανδημία δεν είναι πανδημία αλλά κάτι σαν την κοινή γρίπη, και όταν προκύπτει ότι αυτοί που μας λένε για τα PCR μας λένε ψέμματα. Οπότε το επόμενο ερώτημα είναι ποιός το κάνει αυτό και για ποιόν σκοπό.

Και που πιστεύετε ότι αποσκοπεί αυτό; Ποιός είναι ο στόχος;

Απ’ ό,τι έχω διαβάσει -και επαναλαμβάνω αυτό δεν είναι σημαντικό για την μήνυσή μας- αλλά απ’ ότι έχω διαβάσει και από τους ανθρώπους που άκουσα στην επιτροπή, ιστορικούς και δημοσιογράφους, είναι η αποκαλούμενη μεγάλη επανεκκίνηση, που κάποιοι πολύ πλούσιοι του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ τους ο Μπιλ Γκέιτς και Κλάους Σβαμπ. Αυτός (ο Κλάους Σβαμπ) χρησιμοποιεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως χώρο συνάντησης της αυτόκλητης επιχειρηματικής ελίτ και της αυτόκλητης πολιτικής ελίτ, για να τους επηρεάσει, να τους χειραγωγήσει, να ασκήσει οργανωμένη πίεση (λόμπυ). Ο στόχος είναι ίσως… ίσως η μείωση του πληθυσμού είναι ένας από τους στόχους ούτως ώστε οι υπάρχοντες πόροι να διαρκέσουν περισσότερο για αυτούς που θα επιβιώσουν. Αυτός κατά την γνώμη μου είναι ένας από τους στόχους. Ίσως ο βασικός στόχος.

Μέσω του ελέγχου του πληθυσμού.Να πετύχουν την μείωση;

Ναι. Έτσι νομίζω. Γιατί μπορεί κανείς να τα διαβάσει αυτά. Δεν τα κάνουν στα κρυφά. Είναι δημόσια. Νομίζω την προηγούμενη βδομάδα σε ένα άρθρο, νομίζω στο Newsweek, στο εξώφυλλο είχε αυτό το αλλόκοτο στοιχειό τον Κλάους Σβαμπ που είναι ένας από τους ανθρώπους του παρασκηνίου.

Και τί θα λέγατε σε όσους το ακούν για πρώτη φορά ή το αμφισβητούν, σε όσους δεν έχουν διαβάσει για όλα αυτά;

Εξαρτάται. Εξαρτάται σε ποιον μιλάς. Όταν βρεθήκαμε έξω μιλούσα με έναν ταξιτζή. Αυτός ο τύπος είναι έξυπνος. Νομίζω η νοημοσύνη δεν έχει να κάνει με το αν έχεις πτυχίο νομικής ή ιατρικής. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξυπνος διότι κάνει ερωτήσεις. Δεν φορούσε μάσκα. Αυτό για μένα ήταν πρόσκληση να του μιλήσω, να του ανοίξω την κουβέντα. Με έφερε εδώ. Μας πήρε 10 λεπτά αλλά σ’ αυτά τα 10 λεπτά άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις. Κάτι σαν και αυτό που κάνεις εσύ τώρα και ήταν ανοιχτόμυαλος. Αλλά ήταν ανοιχτόμυαλος διότι ήδη είχε αρχίσει να θέτει ερωτήματα στον εαυτό του. Μου είπε ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν λογική. Και νομίζω ότι μάλλον του κίνησα το ενδιαφέρον να το ψάξει βαθύτερα. Να βρει πληροφορίες από το διαδίκτυο γιατί δεν μπορεί να τις βρει από τα συστημικά ΜΜΕ. Όπως είπα, αυτά επηρεάζονται πολύ από τους επενδυτές, τα χρήματα του Μπιλ Γκέιτς, και τις φαρμακευτικές και τεχνολογικές βιομηχανίες.

Και μία τελευταία ερώτηση. Εγώ είμαι από την Ουάσινγκτον και όλοι αυτοί οι ειδικοί και οι διανοούμενοι μοιάζουν να είναι οι πιο χαζοί σε τέτοιες καταστάσεις. Πως το εξηγείτε αυτό;

Τί εννοείτε;

Την «πατάνε» περισσότερο.

Ναι γιατί πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνοι απ΄ ότι είναι. Δηλαδή, κάποιοι συμφοιτητές μου στη Νομική Σχολή ξέρουν τα πάντα γύρω από τους νόμους διότι έχουν μάθει απ’ έξω πολλούς κανονισμούς και αποφάσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπάρχει ένα άλλο επίπεδο ευφυίας που πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν. Πρέπει να μπορείς να ακολουθείς το ένστικτό σου. Να μπορείς να ενώνεις τα κομμάτια του παζλ…. Νομίζω αυτό λέγεται κοινωνική ευφυία. Να κατανοείς τί συμβαίνει. Να μην έχεις μόνο γνώσεις για συγκεκριμένα επιμέρους ζητήματα του νόμου, αλλά να μπορείς να βλέπεις όλο το δάσος και όχι μόνο το δέντρο.

Γνώση της ζωής;

Γνώση της ζωής. Αυτό χρειάζεται. Επιπλέον χρειάζεται και αντικειμενική γνώση. Αν είσαι δικηγόρος πρέπει να γνωρίζεις το νόμο. Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα σε πάει μακριά. Γνώση της ζωής. Ναι, αυτό είναι.

Ναι. Γιατί στην Ουάσινγκτον είναι σχεδόν 100%. Στις μεσοδυτικές και νότιες περιοχές οι άνθρωποι είναι πιο προβληματισμένοι.

Ναι. Εκεί που μένω στη Βόρεια Καλιφόρνια οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία. Φορούν τη μάσκα όπου είναι υποχρεωτικό, π.χ. αν πας στο Ρίνο που είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη, σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή σε κάποιο πολυκατάστημα βάζεις τη μάσκα. Αλλά στις μικρότερες πόλεις ο κόσμος δεν δίνει σημασία. Ούτε οι μαγαζάτορες, ούτε οι υπάλληλοι φορούν μάσκες.

Πιστεύετε ότι κάποιες αλλαγές στα δημογραφικά των πόλεων ή της επαρχίας είναι μέρος ή αποτέλεσμα αυτού του σχεδίου;

Δεν μπορώ να το πω αυτό. Δεν γνωρίζω. Θα μπορούσε να είναι μέρος του σχεδίου. Όχι το αποτέλεσμα. Όχι ακόμα.

Είναι μεγάλη αλλαγή. Πρέπει να αναθεωρήσει κανείς που θα πρέπει να ζήσει.

Ναι. Εγώ γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να ζήσω μακριά από τις μεγάλες πόλεις. Όχι μόνο τώρα. Πάντα ήμουν έτσι. Πάντα ένοιωθα ότι στριμώχνομαι στις μεγάλες πόλεις. Δεν μ’ αρέσει ο πολύς κόσμος και η φασαρία. Δεν τ’ αντέχω. Μου αρέσει να είμαι έξω στην εξοχή. Εκεί που έχει μόνο άλογα και αγελάδες και κανα δυο αρκούδες, φίδια και τα σκυλιά μου.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Όχι. Νομίζω τα είπα όλα.

Πολύ ωραία. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: