Πέμπτη 6 Μαΐου 2021





Ανήμερα της Αναστάσεως του Κυρίου (Πάσχα 2021) εκοιμήθη εν Κυρίω, πλήρης ημερών, ο αγαπητός και σεβαστός π. Ιωακείμ, μοναχός της Ανδρώας Ιεράς Δεσποτικής Μονής Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος, Κουβαρά Αττικής. Ένα τέκνο της υπακοής, ένας γνήσιος  μοναχός μετετέθη από τα σκηνώματα του σεμνώματος αυτού της Ορθοδοξίας και του γνησίου ορθοδόξου μοναχισμού στις ουράνιες Μονές. Την ευχή του να έχουμε!

 πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανακάλυψα το ιστολόγιό σας τις προάλλες και μου αρέσει η θεματολογία του (πλην εξαιρέσεων). Για το συγκεκριμένο άρθρο παρακαλώ επιτρέψατέ μου να διατυπώσω ξεκάθαρη αντίρρηση. Ο εν λόγω αποθανών κύριος, σεβαστός ο αγώνας του, δεν ανήκε στην Εκκλησία. Απόδειξις ότι η μονή του είναι παλαιοημερολογιτική (ΓΟΧ) και όχι ορθόδοξη. Μπορεί να ισχυρίζονται οι εν λόγω άνθρωποι ότι είναι ορθόδοξοι (και ότι εμείς δεν είμαστε!), αλλά είναι επί πολλάς δεκαετίας αποκεκομμένοι της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, διατηρούν χωριστή ιεραρχίαν, έχουν αλλότρια εκκλησιολογία κλπ. Η δε προβολή προσώπων και μονών του παλαιοημερολογιτισμού μόνον επιζήμιος για την Εκκλησία δύναται να είναι. Ευχαριστώ.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε για την τιμή να περιδιαβαινεις την παράγκα μας ,ενοειτε οι ειναι αδυνατο να σου αρεσουν ολα οσα παρουσιαζουμε ...

Βασικά συμφωνουμε με αυτά που γράφεις αλλά ξέρεις υπάρχει μια περιφρόνηση για τους αδελφούς αυτούς, αντιθετα εαν λ.χ. παρουσιάζαμε κάποια μορφή "ρωμαιοκαθολική" που ειναι της υψηλής θαλολογιας και που τα συγγράμματα του αντιγράφουν οι εδώ φωστήρες μεταπατερικοι ως βαθυστόχαστη θεολογία , δεν φαίνεται να υπάρχουν ενστάσεις .

Ανώνυμος είπε...

Είθε να σωθείς, συ, ο κεκοιμημένος αδελφός, είθε να σωθείς για να σε ενθυμείται ο Θεός πάντοτε. +

The Cave Dweller είπε...

Προς ανώνυμο 4:27

Δηλαδή θες να πεις ότι ο κύριος στο παρακάτω link ανήκει στην Εκκλησία του Χριστού ;;;

https://1.bp.blogspot.com/-eTF2ov_Weug/YJP8p7ORENI/AAAAAAAAGwQ/B9VC20UFtdk27FEjzhfaAnQyKkLVrt_ggCLcBGAsYHQ/s16000/Capture1.PNG

Unknown είπε...

Οποιος είναι της αληθείας είναι κ της εκκλησίας. Απλα ανήκε ο γέρων σε ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ. αυτάρκεις βαυκαλιζομενοι υποκριται του Μεγάλου Συνεδρίου... "Πατερα εχομεν τον Μωυσην... "