Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ;

 


-Aδελφή Χριστοδώρα μπορώ να κοινωνήσω τώρα που έκανα το εμβόλιο;

-Γιατί ρωτάς;

-Να,άκουσα πως τα εμβόλια έχουν μέσα κύτταρα από εκτρωμένα παιδιά και από διάφορα ζώα.Άρα είναι αρτύσιμα αφού έχουν κρέας μέσα και τώρα την Σαρακοστή αρτύθηκα.Πως θα κοινωνήσω λοιπόν;

-Και αυτό σε πείραξε τώρα;Μην αρτυθείς;Πως θα σου φαινόταν αν αύριο με νόμο ρίχνανε σκουπίδια μέσα στα Δισκοπότηρα;

-Ωωωω βλασφημία!

-Και είναι σωστό όταν ο άνθρωπος μεταλαμβάνει την Θεία Κοινωνία και γίνεται φορητό Αρτοφόριο να ρίχνει συνάμα μέσα του την δυσωδία των φόνων;Είναι δυνατόν να ρέει μέσα στις φλέβες μας το αίμα Του Χριστού και το αίμα του Ηρώδη από τα σφαγμένα παιδιά των αμβλώσεων;Είναι όμορφο να κυκλοφορεί μέσα στο αίμα μας το φως και το σκοτάδι;Τα κύτταρα Του Κυρίου  και τα κύτταρα από τις σφαγμένες σάρκες των εκτρώσεων; Η ζωή και ο θάνατος; Η Δικαιοσύνη και η αδικία ;Ο διάβολος και ο Χριστός;

-Και όσοι έχουν εμβολιαστεί ήδη τι θα απογίνουν;

-Η μετάνοια είναι για όλους.Όμως ο διάβολος με το τσουβάλι μπαίνει στον άνθρωπο αλλά με την καρφίτσα μετά βγαίνει. Θέλει πάρα πολύ κόπο!

 ΜΟΝΑΧΗ ΧΡΙΣΤΟΔΩΡΑ

 

Διαβάστε επίσης :ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ;

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία τόση βλασφημία!
Να συμφύρεται μαζί με το Αίμα Του Πάναγνου Κυρίου η βρωμερή αμαρτία της εκτρώσεως!

GeorGRE είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω
γιατί η ιατρική χρειάστηκε
κυτταρικές δομές εμβρύων
και όχι κύτταρα από ενήλικες.

Θα μπορούσαν εαν ήταν απαραίτητο
να λάβουν δείγματα από
ανθρώπους με την συγκατάθεση τους.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ είπε...

Πολλοι εκκλησιαστικοι τυποι υποστιριζουν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι και τα κανονικά εμβόλια λέει ήταν δοκιμασμένα σε σκοτωμένα έμβρυα απο εκτρώσεις,γιατι διαμαρτυρονται οι σκεπτομενοι υγιως ; Άρα συνεχίζουν τον παραλογισμο τους θα έπρεπε οι χριστιανοί από την δεκατια του 60 και μετά να μην κοινωνούν !

Καμιά σχέση με την τωρινή πραγματικότητα ,τα λεγόμενα εμβόλια του κοβιτ δεν ειναι απλα ότι έχουν δοκιμαστεί σε εκτρωμενα εμβυα ειναι ότι έγινε καλλιέργεια κυττάρων και βλαστοκυττάρων που σημαίνει ότι ειναι μολυσμένη όλη σειρά ,χρειάζεται άραγε μυαλό να το καταλάβει καποιος αυτην την διαφορα και αυτη την πραγματικότητα ; Ο Θεος να φωτιζει να ξελαμπικαρη ο νους μας !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Εάν το αγνοούσαμε

δεν είχαμε κσαι κρίμα βρέ φωστήρα!!

Τώρα που το μάθαμε...
αν όντως είναι έτσι
και τεθεί το
θέμα από τις φωνές τών ομολογητών που
εμπιστευόμαστε...

μετάνοια

εξομολόγηση

και δ έ ν το
ξανακάνουμε...

Τόσο απλά!

...

Αντερστάντ...;

Ανώνυμος είπε...

Οσοι ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ💉


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ένας 60άρης έκανε το εμβόλιο πρωί και το βράδυ πέθανε από ανακοπή.

GeorGRE είπε...


Δημήτριε τα μπερδέψαμε.

Δεν γίνεται να δοκιμάζεις
εμβόλια σε σ κ ο τ ω μ έ ν α
έμβρυα.
Επίσης οι κυτταρικές δομές
δεν πάρθηκαν από πτώματα.
Λαμβάνονται όταν ο
οργανισμός είναι ζωντανός.

Άλλο δοκιμάζω και άλλο
π ε ρ ι έ χ ε ι .

Ας σκεφτούμε:
Είναι ευλογημένα αυτά τα
εμβόλια όπως αρκετά
παλαιότερα που έσωσαν
τον κόσμο από φρικτές
ασθένειες;

Είναι το ίδιο;

Χρειάζονταν ...πίεση
από τις κυβερνήσεις για να
εμβολιαστεί ο κόσμος;



Ανώνυμος είπε...

Έχω το δικαίωμα να μάθω ποια είναι αυτή η "αδελφή Χριστοδωρα" που έγινε μεγάλη γερόντισσα και μοιράζει ακοινωνησιες; Ούτε ο πατήρ Στέφανος Αναγνωστοπουλος, ούτε ο γέροντας Παρθένιος Αγιοπαυλιτης, ούτε ο Μορφου, ούτε ο γέροντας Ευθύμιος της Καψαλας είπαν ότι όποιος δεν κάνει το εμβόλιο δεν θα μπορεί να κοινωνήσει. Μήπως να έχουμε λίγη περισσότερη διάκριση και σιωπή εκεί όπου δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100%; Υποσημείωση : Είμαι φανατικά κατά του υποχρεωτικου εμβολιασμού. Αλλά....

Ι.

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία με τις καλλιέργειες βλαστοκυττάρων είναι όντως παλιά. Έχουν χρησιμοποιηθεί για ένας Θεός ξέρει πόσους ερευνητικούς σκοπούς και έχουν εμπλακεί στην έρευνα / παραγωγή / ανάπτυξη ένας Θεός ξέρει πόσων και ποιών φαρμάκων, καλλυντικών, δεν ξέρω τι άλλο.

Εύλογο το ερώτημα του GeorGRE, χάθηκε ο κόσμος να χρησιμοποιηθούν κύτταρα από ζωντανό άνθρωπο, επιτέλους ας πάρουν από εμένα.

Στην Ελλάδα δεν είχαμε ακούσει ποτέ περί αυτών, μέχρι που έκανε τη γνωστή αναφορά ο Κυθήρων, και καλά έκανε, να συζητηθεί το θέμα. Σε καθολικές και προτεσταντικές χώρες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και (μικρές) ομάδες ακτιβιστών με αυτό το αίτημα ακριβώς, να σταματήσει η χρήση βλαστοκυττάρων για τέτοιους σκοπούς και να αντικατασταθεί από κύτταρα ζωντανών ανθρώπων. Συνήθως είναι οι "pro-lifers", οι ίδιοι που αντιτίθενται ακτιβιστικώς στις εκτρώσεις. Χωρίς επιτυχία, είναι αλήθεια, μόνο κάποια φασαρία μπόρεσαν να κάνουν οι άνθρωποι. Εδώ όμως έχουμε την επιτροπή βιοηθικής που λειτουργεί σαν πλυντήριο, καθώς επίσης και τον άπαντα επιστάμενο πανεπιστήμονα Ναυπάκτου Ιερόθεο, οπότε δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα έως τώρα.

Από την άλλη μεριά, είναι λίγο δύσκολο να πείσεις έναν σημερινό πενηντάρη ότι έχει προσωπική, ηθική ευθύνη για μια έκτρωση που έγινε πριν γεννηθεί.

Καλό είναι κάποια στιγμή να μας πείτε και ποια είναι αυτή η μοναχή Χριστοδώρα, σε ποια μονή ασκητεύει, υπό ποια μητρόπολη κλπ. Η ερώτηση έχει τεθεί και σε άλλα ιστολόγια που έχουν δημοσιεύσει αυτά που λέει τελευταία, αλλά απάντηση δεν έχω δει εγώ. Μπορώ κι εγώ σ' αυτό που γράφω εδώ να υπογράψω Μοναχός Αβέρκιος, Γέρων Ονούφριος, Μέγας Αλέξανδρος ή και Αβραάμ Λίνκολν.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Γενικά ο κόσμος αγνοεί πώς

πρίν γίνει η "λήψις οργάνων"

στον "εγκεφαλικά νεκρό"
γίνεται αναισθησία...

γιατί πολλοί "νεκροί"
ξυπνούσαν κατά τήν...
..."διαδικασία"...

Τόση επιστήμη δηλαδή...!

GeorGRE είπε...

Ο πατήρ Σάββας ο Αγιορείτης
αναφέρει ότι γέροντας του
Αγίου Όρους του είπε (και
το ακολουθεί ο ίδιος
στις εξομολογήσεις) ότι
όποιος κάνει το εμβόλιο να του
δίνεται κανόνας έναν χρόνο
ακοινωνησία.

Έχω την ταπεινή άποψη (τρομάρα μου)
ότι άλλο είναι μία φοβισμένη ψυχή
να κάνει το εμβόλιο με
αγαθό λογισμό ή και
υποκείμενα νοσήματα χωρίς
ψάξιμο...

και άλλο με το
"ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"
...σκασίλα μου τι περιέχει.

The Cave Dweller είπε...

Εγώ πάντως έχω πολύ μεγάλη περιέργια αν οι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ vegan θα κάνουν το εμβόλιο....με τα εκτρωμένα έμβρυα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιοι εδώ μέσα ψάχνουν να βρούνε ποια είναι η μοναχή ΧΡΙΣΤΟΔΩΡΑ!!!!τους απαντώ.
Ο λογισμός μου λέει, πως είναι μιά μοναχή μέσα στις τόσες μοναχές την οποία μπορεί να την λένε ΧΡΙΣΤΟΔΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ.....ΜΗΤΡΟΔΩΡΑ ή κάπως αλλιώς.
Αυτό που θα πρέπει να ψάξουμε με βάση τα λεγόμενα της είναι μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ στην ολιγοπιστία μας η οποία μας οδήγησε στην κατάσταση που βιώνουμε σαν κοινωνία.
Είναι όμως τόσο μεγάλος ο εγωισμός και η αμετανοησία μας όπου δεν μας αφήνουν να δούμε τι πραγματικά απεργάζεται ο πονηρούλης και με ποιούς τρόπους.
Στο κάτω κάτω η συγκεκριμένη μοναχή (να την πούμε ΝΥΜΦΟΔΟΡΑ;;;) δεν κάνει τίποτα το κακό.
Απλά τονίζει τα αυτονόητα για να αφυπνίσει συνειδήσεις, μια και όπως φαίνεται μπήκαμε στο Εκκλησιαστικό σχολείο χρόνια τώρα αλλά ακόμα είμαστε στο νηπιαγωγείο.
Τονίζει τέλος αυτά τα οποία οι καλοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ και ΙΕΡΕΊΣ θέλω να πιστεύω πως μάλλον τα έχουν ξεχάσει.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Εύγε πολύτεκνε ,σε κερνάμε τσίπουρο ...!

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι στο ερώτημα που υπέβαλα πιο πάνω και συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιαστή που ακολούθησε (13 Απριλίου, 09.41).
1. Το ζήτημα της χρήσης βλαστοκυττάρων από έμβρυα εκτρώσεων είναι σοβαρό, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο για τα εμβόλια; Εδώ λέγεται και γράφεται ότι χρησιμοποιούνται δυστυχώς παντού...

2. Ο Ναυπάκτου όντως λειτουργεί ως πλυντήριο και τα βιβλία του που είχα σπίτι μου ή τα έδωσα, ή τα πούλησα στο Μοναστηράκι. Λειτουργεί μάλιστα ως πλυντήριο για πολλά και διάφορα, καθότι στους τυφλούς της ιεραρχίας ο μονόφθαλμος βασιλεύει. Ποιος θέλετε να ασχοληθεί με τα θεολογικά; Ο αρχιεπίσκοπος; Δεν βλέπετε ότι μία πνευματική κουβέντα δεν μπορεί να αρθρώσει;

3. Άλλο ο προβληματισμός για το εμβόλιο, άλλο το μη υποχρεωτικό εμβόλιο και άλλο το να μοιράζει μία καλόγρια (;), και μάλιστα με ψευδώνυμο, ακοινωνησίες δεξιά και αριστερά. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, για να μην πω άλλη κουβέντα.

Ξέρετε τι μου θυμίζει; Ιερέας που του έκανα κουβέντα το καλοκαίρι για την πολιτική Ιερωνύμου στο θέμα του κορωνοϊού και την υποταγή στις ΚΥΑ, μου είπε, χωρίς να είναι πνευματικός μου, να μην κοινωνήσω της Παναγίας. Πάνω στη συζήτηση όλο αυτό, σε μία απλή συζήτηση. Βέβαια, μετά μεταμελήθηκε και το πήρε πίσω, αλλά φάνηκε πόσο ανώριμος είναι. Ας τον έχει ο Θεός καλά και ας φωτίζει και εκείνον και εμένα.

Η χρήση της ακοινωνησίας σαν μπαμπούλας και μάλιστα από ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Το τι λέει ο πατήρ Σάββας περί ακοινωνησίας δεν με αφορά αυτή τη στιγμή, δεν είναι πνευματικός μου. Αν αποφασίσω να τον κάνω πνευματικό, θα ακολουθήσω αυτά που λέει.... Είδατε άλλους γεροντάδες ή τον πολυσέβαστο μητροπολίτη Μόρφου να πουν τέτοια βαριά κουβέντα προς όσους εμβολιάστηκαν;

Κάποιος καλός ιερέας απαγόρευσε σε προσερχόμενη στην εξομολόγηση να εξομολογηθεί με μάσκα (κακώς ή καλώς φοβόνταν, κακώς κατ' εμέ, αλλά θα έπρεπε να την εξομολογήσει). Μετά όμως ασθένησε ο ίδιος και, αφότου ανάρρωσε, στην κηδεία νεκρού από κόβιντ φορούσε μάσκα και στον εξωτερικό χώρο...

Προσωπική μου εμπειρία: Εγώ και η σύζυγός μου εξομολογηθήκαμε προ καιρού, ρωτήσαμε τον φιλάσθενο ιερέα αν ήθελε να βάλουμε μάσκα, μας είπε όχι. Του φιλήσαμε το χέρι. Το ίδιο απόγευμα παρουσίασε συμπτώματα. Είχε κόβιντ τελικά. Τον πέρασε ελαφρά, αν και τις γρίππες τις περνάει βαριά. Μας συνέστησε να κάνουμε το τεστ, μήπως μας είχε κολλήσει, δεν το κάναμε, είχα μέσα μου μία εσωτερική βεβαίωση ότι μας σκέπασε η χάρις του μυστηρίου της εξομολόγησης (και συναντώ συχνά πυκνά τη μητέρα μου, 80 ετών...). Δεν νοσήσαμε...

Θέλω να πω ότι είμαστε όλοι στα χέρια του Θεού και έχουμε ταπεινωθεί ΟΛΟΙ, χλιαροί και ζεστοί και κρύοι...

Να πω και γω, σαν μέγας στάρετς που είμαι, στην καλόγρια (ή την ψευτοκαλόγρια) Χριστοδώρα να το βουλώσει και να κατέβει από τον θρόνο της να κάνει κανένα κομποσχοινάκι να φύγει όλο αυτό το νέφος της σύγχυσης και της απιστίας που μας έχει σκεπάσει;

Αν γινόμαστε ίδιοι με τους αφασικούς, αθεολόγητους πολιτειοκράτες και κληρικαλιστές του Ιερωνυμισμού, που έχουν τις ποινές στους απειθούντες για ψωμοτύρι, δεν έχει καμία αξία το να λέμε τους εαυτούς μας Ορθόδοξους....

Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής.

Ι.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Συμμεριζόμαστε πολλα από όσα γράφεις όμως ο καθείς ειναι ελεύθερος να λέει απο την εμπειρία του καποια πράγματα ,ε όχι και να το βουλώσει η αδελφή μας επειδή διαφωνούμε ή λογο αναπηρίας δεν κατανουμε ; Σίγουρα δε θα κάνεις οτι σου λεει μια μοναχή από την άλλη κατι τεοιοι "φανατικο"ι κρατάνε το νου μας να μην ξεφεύγει μην το αγνοουμε αυτό ,οι ισορροπίες θα βρεθούν ,αν και σε θέματα πιτεως ή θα εισαι δεξιά ή ξερβ.α ...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Βαβέλ αδερφέ μου
...
Ο Θεός να στηρίζει

τούς καλοπροαίρετους,
γιατί ο ιός τής

σ ύ γ χ υ σ η ς

ξέρουμε ποιανού
είναι πατέντα...

το Ν ο ύ μας
λοιπόν...
μήν γείρει
ο Νούς μας...

οι καιροί είναι
πονηροί...

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα είναι η χαμηλή όραση.
Βλέπουμε όχι πέρα από την μύτη μας, με αποτέλεσμα να θαυμάζουμε το ΔΕΝΤΡΟ αλλά να χάνουμε το ΔΑΣΟΣ.
Καταρχήν αδελφέ 9.18 συγχώρα με αλλά είμαι υπέρ της άποψης πως μέσα από κείμενα και συζητήσεις πάντα ο άνθρωπος ωφελείτε.
Εγώ προσωπικά δέν έχω γνωρίσει ούτε γέροντες ούτε Αγίους ούτε μοναχούς εν ζωή, απλά προσπαθώ να ενημερώνομαι και να κρατώ τον ΚΑΛΟ ΛΟΓΙΣΜΟ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ακόμα και από άτομα τα οποία βρίσκονται εκτός Εκκλησίας.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετώ τις απόψεις τους αλλά τις σέβομαι και προσπαθώ μέσα από τον διάλογο όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις να τους πείσω για την αλήθεια.
Σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι και δεν υποτιμώ τον συνάνθρωπο και τις αντιλήψεις του.
Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για Ιερείς και μοναχούς.
Μπορεί να διαφωνώ να ενίσταμαι αλλά με επιχειρήματα προσεγγίζω τον άλλον και συζητώ.
Δεν είναι πρέπον να αποκαλείς έτσι υποτιμητικά μιά καλόγρια - μοναχή για την οποία δεν γνωρίζεις τι αγώνα έχει κάνει και τι έχει προσφέρει με την προσευχή της και πόσους έχει ενδεχομένως βοηθήσει.
Στο κάτω κάτω δεν σε προτρέπει να αμαρτήσεις, αλλά να βρίσκεσαι-ομαστε σε επαγρύπνηση στην πονηρή εποχή μας.
Βγήκαν λοιπόν και επιβεβαίωσαν άτομα εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας (πάπας, επιστήμονες) πως εμβόλια περιέχουν ιστούς και συστατικά από ΕΚΤΡΩΜΕΝΑ ΕΜΒΡΥΑ.
Το ευτύχημα λοιπόν θα ήταν να μην ασκείς κριτική στην συγκεκριμένη μοναχή, η οποία παίρνει θέση, αλλά στην επίσημη Εκκλησία η οποία τηρεί σιγή για ένα θέμα με καθαρά Θεολογικό-δογματικό χαρακτήρα, και το οποίο θα έπρεπε να είχε προβληματίσει όλους μας.
Επίσης θα ήθελα να σε πληροφορήσω για κάτι το οποίο οι περισσότεροι αγνοούν.
Οι κρέμες καλλυντικών τις οποίες χρησιμοποιούν κυρίως οι γυναίκες περιέχουν τα ίδια συστατικά από εκτρωμένα έμβρυα. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μιά επιστήμη η οποία μας έχει οδηγήσει στην ολιγοπιστία - απιστία, σε μία επιστήμη η οποία έχει απομονώσει τον άνθρωπο από τον Θεό.
Όμως όλοι εμείς που τρέχουμε στις παρακλήσεις τι παρακαλούμε την Παναγία μας...
΄΄ άπο των πολλών μου αμαρτιών
ασθενεί το σώμα ασθενεί μου και η ψυχή
πρός σε καταφεύγω την κεχαριτωμένη
ελπίς απηλπισμένων συ μοι βοήθησον΄΄
Το ίδιο ισχύει και με τον πατέρα ΣΑΒΒΑ τον οποίον σίγουρα ούτε εγώ έχω πνευματικό αλλά σίγουρα η εμπειρία του και η συμβουλή του θα με βοηθήσει μια και που δεν μιλά ο ίδιος αλλά μέσω αυτού το ΠΝΕΥΜΑ το ΑΓΙΟΝ....δες αγ.Παίσιος - Πορφύριος - Εφραίμ......
Ας μην γινόμαστε λοιπόν κοντόφθαλμοι όταν πρόκειτε για πνευματικά κυρίως θέματα, αλλά να βάζουμε πάντοτε τον καλό προβληματισμό και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Θεός.
Συγχώρα με και πάλι.
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ