Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Στέλιος Πισής

Μη ακούσουμε παράπονα για τα δύσκολα της ζωής μας , μετά από αυτό το βίντεο σιωπή...

 

Ο Στέλιος Πισής γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1976.  Στην ηλικία των 5 ετών φάνηκε η κλίση και το ταλέντο του στη μουσική.  Ξεκίνησε αυτοδίδακτος παίζοντας πιάνο.  Την ίδια περίοδο έκανε την εμφάνιση της και η ασθένεια του, οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από  μυϊκή δυστροφία. Στη ζωή του θα μπουν τα ηλεκτρονικά όργανα λόγω των κινητικών δυσκολιών που προέκυψαν, αφού δεν είχε πλέον την δυνατότητα να παίζει πιάνο. 

1990     Η περίοδος που άρχισε να γράφει μουσική και τραγούδια.
1994     Πήρε το πρώτο βραβείο σε παγκύπριο διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού με το τραγούδι του "Είναι στολίδι τ' ουρανού", το οποίο και ερμήνευσε ο ίδιος. 
1996     Άρχισε να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή και synthesizers και απέκτησε τη δυνατότητα να συνθέτει και να ενορχηστρώνει ο ίδιος τα κομμάτια του.
1999    Συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρεμλίνου και το μαέστρο Pavel Ovjiannicov.
2007    Συνεργασία με τον ηθοποιό/σεναριογράφο Γιώργο Τσιάκκα για τη μουσική επένδυση της τηλεοπτικής σειράς «Μίλα μου».

Δισκογραφία

1997     Ψηφίδες
2005     Κασταλίας και Σειρήνων
2008     Υπέρβαση
2008     Μίλα μου
2010     Πάντα Παιδί

Η μουσική του πορεία περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις σε κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια.  

Βραβεία για το έργο του.  

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση της υγείας του σταδιακά επιδεινώθηκε και έτσι τώρα η ασθένεια τον κρατά μόνιμα στο κρεβάτι, με αναπνευστήρα.

 Δείτε και την  βραβευμένη ταινία των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη για τον συνθέτη με μυϊκή δυστροφία Στέλιο Πισή.

2 σχόλια:

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση.

Ανώνυμος είπε...

Χθες βράδυ, στο ψηφιακό αρχονταρίκι όπου μιλούσε ο ηγούμενος της μονής οσιου Δαυίδ, γέροντας Γαβριήλ για τον μακαριστό γεροντα Κύριλλο, έκανε παρέμβαση ο Στέλιος Πισης απο την Λεμεσο.Ρωτησε τον γέροντα, πώς μπορούμε να μένουμε ταπεινοί και να μην υπερηφανευόμαστε για τα χαρισματα που μας έδωσε ο Θεός...ακουσα την απάντηση και μετά έφυγα απο την σύναξη.Προσπάθησα να συνειδητοποιήσω το πνευματικό υψος του Στέλιου...ενός μαρτυρα του καιρού μας...δόξα τω Θεώ!!