Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Οι Ιερουργούντες τα φρικτά μυστήρια Αρχιερείς μας ποιο μικρόβιο φοβούνται ότι θα κολλήσουν και φασκιώνονται πάνω από τα Τίμια Δώρα;



ΕΡΩΤΗΣΗ. Τα μυστήρια που τελούν οι συγκεκριμένοι Αρχιερείς είναι ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;

 

13 σχόλια:

Κάποιος είπε...

Τα μυστήρια που τελούν αρχιερείς ή ιερείς κατ' αυτόν τον τρόπο είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ έγκυρα. Όλοι οι αρχιερείς και οι Ιερείς είναι αμαρτωλοί. ΟΛΟΙ. Μόνο ο Χριστός είναι αναμάρτητος. Και φόνο να έχει τελέσει ο ιερέας, το μυστήριο που τελεί είναι κανονικό - εκτός εάν έχει ΕΠΙΣΗΜΩΣ καθαιρεθεί από εκκλησιαστικό αρμόδιο όργανο (σύνοδος, εκκλησιαστικό δικαστήριο κοκ).

Εάν τα μυστήρια που τελούν κατ' αυτόν τον τρόπο οι Ιερείς δεν ήταν έγκυρα, τότε ΔΕΝ θα μετέδιδαν Σώμα και Αίμα Χριστού στη Θεία Ευχαριστία και, άρα, θα μπορούσε κάποιος να κολλήσει Covid! Όμως το μυστήριο τελείται ανεξαρτήτως του αν ο Ιερέας ειναι άξιος ή όχι. Εάν είναι ανάξιος, ο ΙΔΙΟΣ ο Ιερέας ή ο αρχιερέας κατακαιγεται, όχι ο πιστός!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην μιλάμε με τόση σιγουριά..
Όταν βλασφημούμε τό Άγιο Πνεύμα και το αμφισβητούμε, συγκαταβαίνει και κάνει τήν μεταβολή των Τιμίων Δώρων; Κύριος οίδε...

manigr.blogspot.com είπε...

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΘΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ,ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΦΥΛΙΖΕΙ.

hpt300@gmail.com είπε...

Αδελφέ πάντα συνλειτουργουν ΑΓΓΕΛΟΙ οι Ιερείς που ήταν η είναι Άγιοι τους έβλεπαν ,από αυτό συνάγεται ότι αν δεν είναι καθηρημενος ο Ιερέας το μυστήριο κ κατ επέκταση η Θ.Λειτουργεια είναι έγκυρη ,αν μπορεί να ειπωθεί έτσι.Με συγχωρείτε ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το Μυστήριο είναι έγκυρο. Τι λόγο θα δώσει ο παπάς και ο δεσπότης του γι' αυτή τη γελοιότητα, άλλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

η απορία είναι ειρωνική:

αν είναι έγκυρα, τι φοβούνται,
αφού φοβούνται, μήπως αποδεικνύουν μόνοι τους
πως πιστεύουν (με τις μάσκες) ότι δεν είναι έγκυρα.

Α.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ που ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ, ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ. Τα Μυστήρια που τελούν οι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ μεταδίδουν σωτηρία αλλά ΚΡΙΜΑ και ΚΑΤΑΚΡΙΜΑ ...

hpt300@gmail.com είπε...

ΣΩΣΤΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Σωστός ο 2:14. Απλά αποδεικνύουν αυτό που φαινόταν χρόνια ούτως ή άλλως, ότι πολλοί (αρκετοί, κάποιοι, λίγοι ή πολλοί) δεν πιστεύουν οι ίδιοι σ' αυτά που λένε και σ' αυτά που τελούνται δια των χειρών τους. Μακριά από μας και ας κάνει ο Θεός μαζί τους ό,τι κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια συμφωνώ μαζί σας, έναν απλό συλλογισμό κάνω, κρατούν στα χέρια τους Σώμα και Αίμα Κυρίου Ιησού Χριστού Σταυρωμένου και Αναστημένου και φορούν μάσκα,να προστατευθούν από τι; λυπάμαι αλλά δεν μπορεί το μυαλό μου να το χωρέσει, είναι η όλη εικόνα με τους μασκοφορεμένους ιερείς αλλόκοτη, διαστροφική, τρομακτική. Ο Θεός να μας λυπηθεί.

Μαρία είπε...

Πολύ μεγάλο θέμα ανοίξατε όλοι αδέλφια! Και θα ήταν ίσως ωφέλιμο και από τον οικοδεσπότη:) να μας βοηθήσει περί αυτού που όλοι σχολιάζουν και υπάρχει σύγχυση.. τελικά είναι όντως έγκαιρα τα Μυστήρια όταν τελούνται από αιρετικούς και βλασφημους? Όπως αναφέρει και ο 6.42 και εγώ συλλογίζομαι πως θα συμμετάσχω σε λειτουργία όπου συμβαίνει όλη αυτή η προσβολή των μυστηρίων και αυτός ο περίγελος με όλα τα μέτρα που δεν μπορεί η καρδιά και το μυαλό μου ακόμα τα τα δεχτεί, είναι αποκρουστικό και επομένως πως θα συμμετάσχω με ηρεμία και γαλήνη μπροστά σε όλο αυτό. Δεν είναι άμεση συμμετοχή σε αυτήν την αίρεση? Προσωπικά είμαι ακατηχητη και η συμμετοχή στην δική μου ενορία που προκαλεί πάντα προβληματισμό και σύγχυση. Είναι μεγάλο το θέμα αυτό βέβαια και απλώς ήθελα να εναποθέσω και γω τις σκέψεις μου.

Μαρία είπε...

Να με συγχωρατε, ένα ακόμη σχόλιο σαν επιπρόσθετο μιας καί διάβασα τούτου σε άλλη ιστοσελίδα και ίσως να προβληματίσει και τον πρώτο σχολιαστή 10:20.. και φυσικά προβληματίζει και εμένα, μιας και αναδεικνύει και το θέμα της αποτειχησης..



Μ. Φωτίου: «Αἱρετικός ἐστιν ὁ ποιμήν; Λύκος ἐστί· φυγεῖν ἐξ αὐτοῦ καί ἀποπηδᾶν δεήσει, μηδ’ ἀπατηθῆναι προσελθεῖν, κἄν ἥμερον περισαίειν δοκῇ (ἄρα δὲν πρόκειται γιὰ κάποιον ποὺ ἔχει ἤδη καθαιρεθεῖ, ἀλλὰ περὶ κάποιου ποὺ διδάσκει κακοδοξίες)· φύγε τήν κοινωνίαν αὐτοῦ καί τήν πρός αὐτόν ὁμιλίαν ὡς ἰόν ὄφεως...· φεύγειν οὖν παντί σθένει διά ταῦτα προσήκει τούς τοιούτους»

Τώρα, το σκεπτικό μου είναι ότι γι'αυτους που έχουν άγνοια και είναι σε μια πλάνη ο Χριστός μας δεν θα τους προστατεύσει, δεν θα τους δώσει ευκαιρίες, χρόνο?.. αυτοί όμως πού βλέπουν την αίρεση και παρόλαυτα συμμετέχουν δεν ξέρω πως θα είναι επί της προστασίας Του.. απλώς εναποθέσω τις σκέψεις μου για άλλη μια φορά. Ευχαριστώ

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2021 - 2:14 μ.μ.

"η απορία είναι ειρωνική:αν είναι έγκυρα, τι φοβούνται,
αφού φοβούνται, μήπως αποδεικνύουν μόνοι τους
πως πιστεύουν (με τις μάσκες) ότι δεν είναι έγκυρα."

Συμφωνούμε απόλυτα έπιασες το πνεύμα μας .

Η θέση μας ειναι ότι το να φοράς την μάσκα μέσα στο αγιασμένο ναό δεν αφαιρεί μεν την χάρη της ιεροσύνης ,ΟΜΩΣ ,εμείς αποφεύγουμε να εκκλησιαστούμε σε ναούς με μασκαρεμένους Ιερείς και Αρχιερείς!

Θεωρούμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε στο σύμβολο της δαιμονικής υποταγής που επιβάλουν έξωθεν και τρέχουν οι ταλαίπωροι ιερωμένοι να υιοθετήσουν βλακωδώς .