Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...ΣΤΟΝ ΚΑΊΣΑΡΑ

Υποταγή πλήρως στις εντολές του κράτους ζητά η Σύνοδος... 

Στην εγκύκλιο που έχει αποσταλεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Μητροπόλεις περιγράφονται τα μέτρα που ισχύουν για τους ναούς έως και τις 28 Φεβρουαρίου

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ..Την ανάγκη <<ακρ ιβούς τηρήσεως>> όλων των θεσπισθέντων υγειονομικών διατάξεων στους ναούς, κατά της εξάπλωσης του ιού με εγκύκλιο σημείωμά της η Εκκλησία της Ελλάδος.."Αναγράφεται χαρακτηριστικά:
Συμφώνως προς τα διαλαμβανόμενα εν τη ως άνω Κ.Υ.Α., η παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών θα πραγματοποιήται αναλόγως του επιπέδου επιδημιολογικής επιβαρύνσεως εις το οποίον ευρίσκεται ο Δήμος ή η Περιφερειακή Ενότης εκάστου Ιερού Ναού, ως εξής:
α) Επίπεδον επιτηρήσεως: Εις (1) πιστός ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστην απόστασιν δύο (2) μέτρων μεταξύ των, με μέγιστον αριθμόν παρευρισκομένων πιστών τους πεντήκοντα (50).
β) Επίπεδον ηυξημένου κινδύνου: Εις (1) πιστός ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστην απόστασιν δύο (2) μέτρων μεταξύ των, με μέγιστον αριθμόν παρευρισκομένων πιστών τους εννέα (9).
γ) Επίπεδον πολύ ηυξημένου κινδύνου: Τέλεσις των Ιερών Ακολουθιών «κεκλεισμένων των θυρών», άνευ της παρουσίας πιστών. Όσον αφορά εις «τους γάμους, τις βαπτίσεις, τις κηδείες, τα μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις» (Παράρτημα Κ.Υ.Α. σελ. 5174 του ως άνω Φ.Ε.Κ.), επιτρέπεται η παρουσία ενός (1) πιστού ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστην απόστασιν δύο (2) μέτρων μεταξύ των, με μέγιστον αριθμόν παρευρισκομένων πιστών τους εννέα (9). Επί πλέον, επιτρέπεται «στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων λόγων μετακίνησης» (Παράρτημα Κ.Υ.Α. σελ. 5174 του ως άνω Φ.Ε.Κ.) η προσέλευσις των πιστών διά προσκύνημα και κατ’ ιδίαν προσευχήν, μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, τηρουμένων των ως άνω αναλογιών και με ταυτόχρονον παρουσίαν εντός του Ιερού Ναού έως εννέα (9) πιστών.
ιδ) Επίπεδον μητροπολιτικών περιοχών: Εις (1) πιστός ανά είκοσι πέντε (25) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστην απόστασιν δύο (2) μέτρων μεταξύ των, με μέγιστον αριθμόν παρευρισκομένων πιστών τους εννέα (9).
Κατά τον υπολογισμόν των ως άνω προσώπων, συμφώνως προς όσα ορίζονται εις την Κ.Υ.Α. (άρθρον 1, παρ. 2), εξαιρούνται οι Λειτουργοί και το προσωπικόν του Ιερού Ναού (ιεροψάλται, νεωκόροι, επίτροποι κ.λπ.).

Επαναλαμβάνομεν υμίν ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διά σχετικής Αποφάσεως Αυτής, επεσήμανε την ανάγκην ακριβούς τηρήσεως εν τοις Ιεροίς Ναοίς απάντων των θεσπισθέντων υγειονομικών διατάξεων κατά της εξαπλώσεως της πανδημίας, ιδία κατά τα τελεσθησόμενα Μυστήρια Βαπτίσεων και Γάμων, ως και κατά τας Εξοδίους Ακολουθίας.
Εν κατακλείδι, τονίζομεν την ανάγκην διά την μελέτην της ως άνω Κ.Υ.Α., εις την οποίαν περιλαμβάνονται μέτρα, τα οποία αφορουν εις την λειτουργίαν των Ιδρυμάτων, τας μετακινήσεις εργαζομένων κ.α. 

σχολιο:τι  ζόφο ζούμε ρε φίλε..

10 σχόλια:

hpt300@gmail.com είπε...

Σε μόνο Ο ΘΕΟΣ μπορεί να μας γλιτώσει,απ' τους μεν κ τους δε.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν ζούμε σε ζόφο, ζούμε την βαθμηδόν επιβολή των
κελευσμάτων της βρωμο-συνόδου του κολυμπαρίου με
πρωτεργάτη φυσικά τον αρχιαιρεσιάρχη του σκοταδίου,
την υποταγή μας στα κελεύσματα της "νέο-ταξικής"
σατανοκρατείας.

Ανώνυμος είπε...

ε) Εις δεσπότης ανά δέκα χιλιάδες στρέμματα Παραδείσου. Οι υπόλοιποι... άσε δεν το λέω για πού πάνε. Να δούμε ποιος θα είναι ο "εις".

Δε θα κουραστώ να το λέω. Μακριά από εμάς το δεσποταριό. Αδελφοί! Μακριά απ' αυτούς, κινδυνεύει η ψυχή μας. Μη μας πάρουν μαζί τους εκεί που φαίνεται να οδεύουν!

Κοντά στους παπάδες των χωριών μας και των γειτονιών μας, όσους κάνουν κάτι, κάτι λίγο, ό,τι μπορούν, για να μη μείνουμε χωρίς Χριστό. Τους έγγαμους, κυρίως. Οι άγαμοι πάνε για δεσποτάδες! Τα ίδια μπουμπούκια είναι! Πλην εξαιρέσεων. Φωτεινών εξαιρέσεων, αλλά ελαχίστων εξαιρέσεων.

Κι αν στη γειτονιά μας δεν υπάρχουν τέτοια, κοιτάζουμε στη διπλανή. Είναι περισσότεροι απ' όσοι νομίζουμε.

minas45 είπε...

Ο διάβολος ότι δεν μπορεί να το πολεμήσει....το εξευτελίζει...έχουμε γίνει ένα μεγάλο θέατρο.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ζουμε; φανταστειτε σε τι επίπεδα αμαρτίας φτάσαμε κλήρος και λαός, για να το επιτρέπει ο Θεός να γίνει και αυτό . .

Ανώνυμος είπε...

Η καθαρεύουσα τους μαρανε....βρε,δε πανε να λενε...μεσα οσο μπορουμε, στο προαυλιο καποιων ναων πιο απομονωμενων, τις καθημερινες οσοι δεν εχουν το πρωι εργασια και με οποιο αλλο τροπο δωσει ο Θεος, θα λειτουργηθουμε.Ο ενας να βοηθαει και να διευκολυνει τον αλλο και να στηριζει οσους ιερεις μας πραττουν το λειτουργικο τους ιερο καθηκον.Το μαθαμε πια...με πικρα βεβαια, αλλα δεν περιμενουμε βοηθεια απο τους υψηλα ισταμενους.Προσωπικα φοβομουν μηπως σταματησουν τελειως την θ.λειτουργια οπως περυσι τον Μαρτιο και πηγα να προσευχηθω την ημερα του αγ.Χαραλαμπους.Αφου γινεται η θ
Λειτουργια, θα βρουμε τον τροπο...κι ας ευχομαστε θερμα να ζησουμε ελευθεροι την φετινη σαρακοστη και το Πασχα

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Όχι που λένε δύο να φοράμε μάσκες.
Μου θύμισε το αντίσκηνο που στήνει κάποιος και το επενδύει διπλα ,σε ένα σημείο δε για να βάλει κ την σόμπα,αφήνει το μπουρι έξω για να βγαίνουν οι καπνοί.
Έτσι κι εμείς,Καταντησαμε Τσιμινιερες,καιρός να βγάλουμε έξω ένα καλαμάκι να φεύγουν οι αναθυμιάσεις της εκπνοής...ένα χρόνο τώρα,ζούσαμε με μια μάσκα,τώρα θέλουν δύο!

Τα του Καίσαρος τα βλέπω,τα Του Θεού;

minas45 είπε...

Μήπως φέτος είναι η "διπλή" Πασχαλιά!!??

Ανώνυμος είπε...

Οι λάτρεις της μάσκας κοινώς οι μασκουληδες έχουν ξεσαλώσει.
Μέχρι και αν η χρήση μασκας εντός των Ναών ειναι αμαρτια ρωτούν με ανεδεια.
Τόσα χρόνια μας έπνιξαν οι οργανωσιακοι με τις προτεσταντικες τους αντιλήψεις η αδιαφορία των πολλών και τώρα από λαμβάνουμε τους καρπούς...
Και μάλλον τελικά θα πρέπει να φοβόμαστε τον "ορθόδοξο λαό" πιο πολύ από τα πολιτικά ανδρείκελο τα οποία βρίσκουν και τα κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Κύριος εκ του ουρανού διέκυψεν επί τους υιούς των ανθρώπων του ιδείν ει έστι συνιών ή εκζητών τον Θεόν.πάντες εξέκλιναν, άμα ηχρειώθησαν, ουκ έστι ποιών χρηστότητα, ουκ έστιν έως ενός.