Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Στην... Τουρκία του Ερντογάν γιόρτασαν τα Θεοφάνεια με λαμπρότητα - Στην Ελλάδα κυνήγι και εξοντωτικά πρόστιμα!


 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες, κείμενο που λέει "5 фoKiKaa ΟΜΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ME ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ME ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Μετά μεγίστης οργής πληροφορηθήκαμε από τα βοθροκάναλα των προπαγανδιστών-παγανιστών και αρνητών της Ορθοδοξίας και του ελληνικού Συντάγματος ότι ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε κανονικά στον Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινουπόλεως.
Αντιθέτως, στην Ελλάδα του δικτάτορα και Αντιχρίστου Κ.Μ., ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος που ετόλμησε να αγιάσει τα ύδατα στο Αίγιο (συνεπικουρούμενος από τον Αμβρόσιο) εισέπραξε πρόστιμο 1.500, οι δε πιστοί που βούτηξαν για τον Σταυρό έλαβαν πρόστιμο 300 € έκαστος.
Στον ανάποδο κόσμο που ζούμε ένα τέτοιο ΠΡΟΣΤΙΜΟ σημαίνει ΠΑΡΑΣΗΜΟ. Τόσο ο Μητροπολίτης όσο και οι δύο πιστοί θα πρέπει να κορνιζάρουν τα παράσημά τους.
Πλησιάζει η ώρα που θα απονεμηθεί δικαιοσύνη. Θα πάρει λίγο χρόνο ακόμη, μέχρι να αποκαλυφθούν και εξευτελιστούν τελείως οι ανθέλληνες δαιμονισμένοι διώκτες του Χριστιανισμού. Ίσως ο δρ. Κ.Μ. θέλει να ξεπεράσει σε διωκτική ορμή ακόμη και τον Διοκλητιανό. Πάντως, τον Ερντογάν τον άφησε πίσω του με διαφορά χιλιομέτρων!
Θλίψη και οργή επίσης για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο οποίος είναι διαρκώς ωσεί παρών σε αυτόν τον πρωτοφανή διωγμό. Μετά τις (σκόπιμες;) παλινωδίες των τελευταίων ημερών, δήλωσε:
«Μιλήσαμε«, είπε, [ενν.: με τον δρ. Κ.Μ.] «για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι' αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».
Αυτά που σας περιμένουν δεν έχετε ιδέα πόσο θα σας πονέσουν. Και η Ιστορία θα καταγράψει την μεγαλύτερη συμπαιγνία εκκλησίας και κράτους σε βάρος της Ορθοδοξίας με πρόφαση τον κορωνοϊό.
Η απρόσκοπτη λειτουργία των σούπερ-μάρκετ σε αντιδιαστολή με τις κλειστές εκκλησίες είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ της υποκρισίας του "καθεστώτος" και, βεβαίως, του dolus malus (*) των υπηρετών του.
 Κωνσταντίνος Βαθιώτης
 
(*) "Κακός δόλος" = Ο δόλος εκείνος που εκτός από τη φυσική θέληση των πραγματικών περιστατικών εμπεριέχει και τη συνείδηση του αδίκου.

6 σχόλια:

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ που έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Πόλη,κανονικά!
Σκεφτόμουν μήπως αρχίζουν,δεν ξέρω,κάποιες ισορροπίες να λειτουργούν δίνοντας βηματακια καλού παραδείγματος!

Από την άλλη κάνω μια ερώτηση, στους άρχοντες,σε ολους,
.....τι εστί δυσαρέσκεια....

Τι ζητάνε έτερον Θεόν?

Ο Θεός ΜΕΘ ημών!

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Ἦχος δ´. Ταχὺ προκατάλαβε.
Κυβέρνησιν ἄθεον, καὶ ἀσεβείας μεστήν, ἐχθρὰν παραδόσεων, τῶν τοῦ λαοῦ εὐσεβῶν, ἐν ῥάβδῳ ἐπίσκεψαι, θᾶττον παιδαγωγίας, ὦ Τριὰς παναγία, σῴζουσα ἐκ κινδύνων, τῶν Ἑλλήνων τὸ γένος, καὶ ἄνεσιν δωρουμένη, πᾶσι τοῖς δούλοις σου.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Εύγε αδελφέ, πολύχρονος και για την εορτή σου

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Ευχαριστώ και αντεύχομαι!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Χρόνια πολλά παιδιά...
Καλοφωτισμένοι...!

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Ευχαριστούμε, αδελφέ! Αν μας δοθεί η άνωθεν φώτιση, θα αποκτήσουμε νουν Χριστού και θα διακρίνουμε το σωτηριώδες από το ψυχοβλαβές.

Φώτισον τὸ σκότος μου τοῦ νοός, Σῶτερ φωτοδότα, ἵνα ἔλθω εἰς ἐμαυτόν, καὶ ἐν μετανοίᾳ, εἰς οἶκον πατρικόν σου, ὁ τάλας ἐπιστρέψω, ὅθεν ἐμάκρυνα.