Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Καταιγιστικός ο Πειραιώς Σεραφείμ αλλά...δείτε το βίντεο !

σχόλιο:Τελικά το βρήκαμε ο Θεός να μας φυλάει...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πείτε βρε κανένα σημείο να προσέξουμε. Δεν μπορούμε να περάσουμε σαρανταοκτώ λεπτά και τριανταεπτά δευτερόλεπτα ακούγοντας το γαύρο Μητροπολίτη Μαρινακιστάν. Έχει κι ο μαζοχισμός τα όριά του!

Αλήθεια όμως, γιατί η εκπομπή του Χατζή εξαιρείται από τη μασκοφορία;

minas45 είπε...

Δυστυχώς δεν μπόρεσα....στα πρώτα λεπτά το έκλεισα...μόνο από την στάση που κάθεται... φτάνει..... καλή φώτιση.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Ο δημοσιογράφος είναι η δουλειά του μόνο τα λόγια, ο ιεραρχης ομως κηρύττει με τα λόγια τον λόγο του Θεού και με πράξεις έχει χρεος να σφραγίζει τον λόγο και τα λόγια της πίστης Του.
Η συνάθροιση εντός των ναών είναι θέμα πίστεως "άγιε επισκοπε."Αν πιστεύεις ότι υφίσταται μόλυνση εντός των ναών του Κυρίου σου τότε αυτό είναι απιστία, απλα

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Για πιό λάιτ
εποχές, θα ήταν παλλήκαρος...

Δυστυχώς οι μέρες μας είναι... πολύ π ο λ ύ πονηρές!

Το Ν ο ύ μας
λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

Καλά γιατί υπάρχει τόσο πρόβλημα που ο Μητροπολίτης χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του προς όφελος των φτωχών και γενικά για τις ανάγκες της εκκλησίας;

Γιατί θα πρέπει να ξινίζουμε συνέχεια;

Ανώνυμος είπε...

25 λεπτά είναι η συνέντευξη του Πειραιώς , όμως μιά απο τα ίδια . Κανένα φώς στο τούνελ . Δεν βρέθηκε τρόπος νά διασωθεί η κατάσταση . Το θηρίο ο ιός πρέπει νά φάει την βασιλοπούλα , την νύμφη εκκλησία για νά εξευμενιστεί . Ούτε ο ευφυής Πειραιώς μπορεί νά λύσει τον γόρδιο δεσμό . Ελπίσαμε και εμείς οτι θα ήταν ο Ηρακλής . Τίποτα ! Αλήθεια , τι δεν καταλαβαίνουμε !

Ανώνυμος είπε...

Διότι αγαπητέ μου φίλε ανώνυμε 8:29, οι γνωριμίες του κατέχουν επίσης μέσα μαζικής εξαπάτησης, όπως MEGA και in.gr, τα οποία έχουν κάνει τεράστιο κακό στην Εκκλησία και μάλιστα στην ουσία της Εκκλησίας, στην ίδια τη Μυστηριακή ζωή, στην ίδια τη ζωή μας και τη χαρά μας, την πνοή μας και το αγαλίαμά μας, στο ίδιο το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, είναι ακριβώς αυτά (συν το ΣΚΑΙ του Αλαφούζου) που έχουν ξεστομίσει και δημοσιεύσει τις χειρότερες βλασφημίες των τελευταίων μηνών.

Κοίτα να δεις πως πάει το πράμα. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ξερνάει ο διάβολος και τα ξερατά του τα βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση στο MEGA και σε άρθρο και βίντεο στο in.gr. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο ο Σεραφείμ επαινεί τον ιδιοκτήτη των ανωτέρω μέσων, με τόσο θερμά λόγια που ούτε για τον ίδιο τον Κύριό μας δε θυμάμαι να έχει πει ποτέ.

Δεν είμαι ξινισμένος, εξοργισμένος είμαι μ' αυτή την κατάσταση και η συνείδησή μου μού λέει απολύτως δικαιολογημένα. Κι αν το ρίχνω στην πλάκα και τον γράφω σατυρικώς γαύρο Μητροπολίτη Μαρινακιστάν, είναι γιατί δε θέλω να τα χώσω κανονικά και ν' αρχίσω να τον λέω... άσε μη συνεχίσω, πώς θα έπρεπε να τον λέω... ας το αφήσω στη σάτυρα και στην πλάκα το πράμα.

Αυτά, ελπίζω να το κάλυψα το θέμα και να απάντησα επαρκώς στη διερώτησή σου!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Η εκκλησία είναι η Σύναξη , όπου εισίν δύο ή τρείς συνηγμένοι ....Είναι δυνατόν ο Χριστός νά θέσπισε κάτι που είναι διαβλητό απο τον ιό και τους ιούς όλων των εποχών ? Η εκκλησία είναι ένας οργανισμός . Είναι δυνατόν νά αποσυντίθεται εις τα εξ ών συνετέθη ? Η αποσύνθεση είναι θάνατος. Η εκκλησία υποστασιάζεται στην Σύναξη . Όπου εισίν δύο ή τρείς συνηγμένοι . Η Σύναξη είναι δομικό στοιχείο της εκκλησίας . Είναι δυνατόν ο ιός νά διαλύει το " ομοθυμαδόν επι το αυτό " της Πεντηκοστής ? Ρωτούμε τον σεβασμιότατο . " Οι τα Χερουβίμ εικονίζοντες " δεν είναι οι επι το αυτό συνηγμένοι ? Δεν είναι η Πεντηκοστή της εκκλησίας ? Γιατί αυτά τα λόγια μας φαίνονται ωσεί λήρος και απιστούμε ? Μπορεί μία ψυχή άπαξ ή και συχνότερα νά ζήσει την Πεντηκοστή της ! Ποιός ορθολογισμός μπορεί νά ακυρώσει την Πεντηκοστή ? Στην Πεντηκοστή της εκκλησίας είναι όλοι κλητοί και όχι 25 ή 50 .

Σας παρακαλούμε σεβασμιότατε έχετε τον νού νά καταλάβετε αυτά τα πράγματα . Δεν είναι κακό . Ο πειρασμός μας βρήκε εξ απήνης , μας αιφνιδίασε . Η εμπειρία δεν μετουσιώνεται αυτομάτως σε λόγο και διδασκαλία . Θέλει την εσωτερική της διεργασία . Σας παρακαλούμε αναθεωρείστε !

Ανώνυμος είπε...

"μόνο από την στάση που κάθεται"...
Έχουμε και αγιοπνευματικό τρόπο πως να
κάθονται οι αρχιερείς;;;;
Καλά να σχολιάσουμε τα λόγια του, το
συμβιβασμό του με τα φράγκα του Μαρινάκη,
την υπακοή στον Καίσαρα και τόσα άλλα,
αλλά ο τρόπος που κάθεται;;;
Έλεος κύριε Τρελογιάνη...
Ι.Π.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει κ κόκκαλα τσακίζει.Εχετε δει πως κάνει την Θεία Λειτουργία?
Έχετε αφουγκραστει πως ζει Κ μεταδίδει στον πιστό λαό,καθαρά την Θ.Λ?
Ο Μαρινάκης κ το Μέγα κανάλι μας πήραξε?
Μήπως έβαλε βαθιά ο καθένας το χέρι στην τσέπη,να δώσει για τις ανάγκες των πτωχών?
Η οι πλούσιοι,είναι απόβλητοι από την Βασιλεία των ουρανών?
Μηπως οι βασιλείς κάποτε,δεν έφτιαχναν μοναστήρια,δεν χαριζαν σημί και χρυσό για τις ανάγκες των μοναστηριών,και γιατί ήθελαν να εξυψωσουν την Ορθοδοξία?
Οι σημερινοί πλούσιοι πως θα το πάρουν το μήνυμα αν κάποιος δεν τους το δώσει να το καταλάβουν?Κάθησε άνετα!Μπροστά σε κάποιον δημοσιογράφο κ όχι κουμπωμενος και φοβισμένος,αλλά ανοιχτός στον οποιονδήποτε διάλογο!Και μάλιστα έχοντας τον απέναντι με ερωτηματικά ,γιατί αυτό....γιατί εκείνο.Και η απάντηση ερχόταν όπως έπρεπε!

Ας κοιτάξουμε ο καθένας τι ψυχή θα παραδώσουμε!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Πάντως ο άνθρωπος...δήλωσε...
Τζιμ Άνταμς...

Στους νεώτερους δε λεει πολλά
αλλά το...πρότυπο
του Ελληνοαμερικανού Σερίφη

πού άνδρωσε μιά γενιά

-με όλα τα...οχι μικρά...θεματάκια-
ήταν πολύ καλυτερο
από πρότυπα κατοπινά
που μας θέλανε...
...μαλθακούς λουκουμάδες...

Όμως, δεν είναι αρκετό
για την δ ύ σ κ ο λ η εποχή
πού ζούμε...

ο χαλκός και το σίδερο,
δε γίνεται να παλαίψουνε
με το ατσάλι...

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος είδε έναν στρατιώτη που τρομοκρατημένος από το θέαμα τών ελεφάντων, έτρεξε να κρυφτεί.. Δεν διελαθε τής προσοχής τού Αλεξάνδρου, και με ύφος αυστηρό....ποιο είναι το όνομα σου? Τρέμοντας..απεκριθη... Αλέξανδρος...
Και η συνέχεια.... Είτε θα αλλάξεις συμπεριφορά είτε όνομα!!!
Νομίζω πως αυτό συμβαίνει και με τον φίλο τού βλάσφημου MEGA ,, προσβάλλει το όνομα τού μακαριστού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ... το όνομα του οποίου φέρει...

Ανώνυμος είπε...

ORTHO, δεν ξέρω αν διάβασες και κατάλαβες όλα όσα έγραψα (9:19 από χτες). Δε με πείραξε ο πλούτος του Μαρινάκη (αν και τέτοια λεφτά με το σταυρό στο χέρι δε γίνονται, μη λέμε τώρα ότι θέλουμε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου). Με πείραξαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οι διαρκείς, συνεχείς και επίμονες βλασφημίες του ομίλου του απέναντι σ' αυτή τούτη τη Θεία Ευχαριστία. Και οι οποίες, βέβαια, ως γνωστόν ήταν κατευθυνόμενες από πιο πάνω, και ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ από πιο πάνω. Και συνεχίζονται ακόμα και ποιος ξέρει και τι αποτέλεσμα θα φέρουν.

Εγώ μπορεί να είμαι άνθρωπος αμαρτωλός και άνθρωπος παθών, και φυσικά για την ψυχή μου θα δώσω λόγο εγώ και μόνο εγώ και για τις αμαρτίες μου φταίω εγώ και μόνο εγώ, αλλά όμως εγώ δεν κάθομαι μ' ένα μικρόφωνο στο χέρι απ' το πρωί μέχρι το βράδυ να χτυπάω την Εκκλησία.

Και μετά απ' όλη τη Σαρακοστή που τα μέσα του Μαρινάκη έκαναν ακριβώς αυτό, έδωσε μια δωρεά - πληρωμένη διαφήμιση κατά λιμάνι μεριά (ένα μέρος των όσων είχε εισπράξει για να μεταδίδει τις ανωτέρω βλασφημίες), και ο δεσπότης βγήκε και είπε για τον "κύριο Μαρινάκη, που η αγάπη του δεν έχει όρια". Επί λέξη, το θυμάμαι τι νεύρα με είχανε πιάσει τότε.

Σταματάω εδώ γιατί θα μπριζωθώ πάλι και δε θέλω. Ο Θεός να μας απαλλάξει από τέτοιους δεσποτάδες, το λέω με όλη του τη σημασία. Και εμείς οι υπόλοιποι καλό είναι να θυμόμαστε ότι η αφέλεια ΔΕΝ είναι χριστιανική αρετή. Καμιά μέρα θα μας πείτε και τι σπουδαίος φιλάνθρωπος ήταν ο Ιούδας, που επέστρεψε τα τριάκοντα αργύρια στους αρχιερείς ώστε να αγοραστεί ο αγρός του Κεραμέως και να γίνει κοινωφελές ίδρυμα!

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Πίστευε όπως θέλεις!Στην εκκλησία υπάρχει ελευθερία....
Εγώ δεν κάθομαι να ερευνώ ποιος ο σκοπός κ τι κρύβεται πίσω.
Κοιτάζω πω θα σωθούμε!
Αυτά άλλωστε τα βλέπουμε κ εντός άμβωνος,όταν κατά το τέλος της θ.λ,αναγγέλλονται οι παρουσίες βουλευτών.
Συμφωνώ σε κάποιες θέσεις!
Δεν συμφωνώ πως όλοι οι δεσπότες είναι το ίδιο.
Ο Κύριος να μας φωτίζει στο δρόμο Του και να μην τον αρνηθούμε ποτέ!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Μερικές φορές , όχι σπάνια , χαίρομαι πολύ τα σχόλια και τους σχολιογράφους , θα μπορούσα νά πώ περισσότερο απο τα άρθρα και τις αναρτήσεις . Βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου , αυθόρμητα , αμοντάριστα , εν τω γεννάσθαι , χύμα . Δεν στερούμαστε πολύ χαριτωμένων ανθρώπων μέ παιδεία , θύραθεν και εκκλησιαστική , που έχουν χωνέψει το εκκλησιαστικό γίγνεσθαι , έχουν ζημωθεί και παλέψει μέ το εκκλησιαστικό γεγονός μέ τα καλά και τα αρνητικά του , απώλεσαν πλέον την πρωτόλια βλακώδη αφέλεια , ζούν στο πραγματικό και ρεαλιστικό τοπίο, δίνουν έναν αγώνα συναισθηματικής επιβίωσης άλλοτε χρησιμοποιώντας την σάτυρα και
άλλοτε την πρόζα ανάμεσα σε γεγονότα που συνθέτουν μερικές φορές την εκκλησιαστική στέππα . Ομολογώ οτι ο τόπος είναι τελείως απαρήγορος , άβατος , κανείς φυλάττει οδούς σκληράς ...! Αυτά όλα όμως είναι απλώς τα παρατράγουδα της ουσίας της εκκλησιαστικής ζωής , που είναι το καθαρό βίωμα .

Οι ανώνυμοι και ψευδώνυμοι σχολιαστές μπορεί νά είναι λαικοί , κληρικοί , μοναχοί , ακόμα και οι ίδιοι οι επίσκοποι , άν το αντέχουν νά μπαίνουν στα ιστολόγια και νά βλέπουν την όλη εικόνα , ενδεχομένως όχι και τόσο κολακευτική για τους ιδίους . Μπορεί νά είναι λόγιοι και ταλαντούχοι ή απλούστεροι. Δεν στερείται η εκκλησία ενός αξιόλογου δυναμικού ανθρώπων , που δεν απώλεσαν την κοινή λογική . Στα σχόλια βγαίνει όλη αυτή η πολύτιμη ψυχή.

Ευχαριστούμε τους σχολιογράφους που κάνουν τον κόπο νά αποτυπώσουν την πολύτιμη σκέψη τους και το συναίσθημά τους σε ετούτα εδώ τα άλαλα και τα μπάλαλα , που τα εμψυχώνει η ψυχή των διαχειριστών , εν προκειμένω του καλού " τρελλού " όπως τον αποκαλούμε . Άλλες φορές γελάμε πολύ , άλλες μαθαίνουμε , άλλες σκεπτόμαστε , στο τέλος βγαίνει ένα νόημα στην ασυνάρτητη εποχή μας !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Νά ! Πώς νά μήν γελάσεις τώρα μέ "τον αγρό του Κεραμέως που έγινε κοινωφελές ίδρυμα " !

Μπριζώσου ανώνυμε και πές μας κι άλλα !

Ανώνυμος είπε...

Καλά Χριστούγεννα και σε σένα φίλε μου. Συμφωνώ πως δεν είναι όλοι οι δεσποτάδες το ίδιο, μάλιστα θα πω ότι πάντα βάζω μεγάλο αστερίσκο για τους σιωπηλούς. Προτιμώ έναν σιωπηλό που στη μητρόπολή του χωρίς τυμπανοκρουσίες οικονομούνται οι πιστοί και συνεχίζεται σε καθεστώς παρανομίας η μυστηριακή ζωή, παρά έναν γαύρο που πάει ο κόσμος και βρίσκει κλειδωμένα ή παίρνει τηλέφωνο να εξομολογηθεί και τρώει πόρτα. Παρεμπιπτόντως, γαύρος είναι ο επιβλητικός, ο μεγαλοπρεπής, δεν είναι απαξιωτική η λέξη, παρόλους τους σατυρικούς συνειρμούς που φυσικά δεν είναι συμπτωματικοί!

Απλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο.

Κυρία Ελένη, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αφού ο οικοδεσπότης μας αποφάσισε να αναβαθμίσει το ευγενικό σας σχόλιο σε ανάρτηση, θα επανέλθω εκεί!