Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μους ταχίνι-σοκολάτα



Ένα γλυκό πανεύκολο, νηστίσιμο και πολύ πολύ νόστιμο. Ένα επιδόρπιο για όσους νηστεύουν και όχι μόνο…

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'


Υλικά :

Για τη μους :

400γρ. φυτική σαντιγί
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
6 κουτ. σούπας ταχίνι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια


Διαδικασία :

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.

Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μοιράζετε σε μπολ ή ποτήρια που αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με το ξύσμα σοκολάτας, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.

Αγαπητοί φίλοι της σελίδας, παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στις εκφράσεις σας, με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια, προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε λογικούς ανθρώπους, αλλά και σε ενσυνείδητους Χριστιανούς οι οποίοι κάνουν πράξη τον Ευαγγελικό λόγο, «Αγαπάτε αλλήλους». Φυλάξτε το στόμα σας, από λόγια περιττά, πικρόχολα, ανώφελα, ασκηθείτε στην προσευχή του Ιησού, εγκρατευθείτε και ο Κύριος θα σας περιβάλλει με το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης Του. Οι απόψεις της ιστοσελιδας μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο την ιστοσελιδα. Οι διαχειριστές της ιστοσελιδας δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων. Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα. Με βάση τα παραπάνω με λύπη θα αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε τα απρεπή και βλάσφημα σχόλια τα οποία δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα και στο ήθος της σελίδας μας χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

 

Για το σερβίρισμα :

λίγο ξύσμα σοκολάτας
μερικά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα
μερικές σταφίδες σουλτανίνα

3 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Μιά κουταλιά μέλι
μιά κουταλιά ταχίνι
μια κουταλιά σουσάμι
μια κουταλιά βρώμη
άμα σπάσετε κι ενα καρύδι
και προσθέσετε λίγες σταφίδες
...καλύτερο...

Φυσικά το ταχίνι παχαίνει
αλλά το μέλι ομορφαίνει
(με εξαίρεση στριμμένα άντερα τινά)

Σίγουρα ...δυναμωνει!

Ανώνυμος είπε...

Οι τροφαντές είναι και όμορφες !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι κομψές
και όμορφες
και καλλιεργημένες
και σεμνές...

δεν είναι καθόλου κακή
περίπτωση...

κι αν έχουν και την
πνευματική αρχοντιά
να μην ξοδεύονται
απο δώ κι από κεί...

καλύτερα...

Νομίζω, μετά την... πείνα
-αν γλυτώσουμε οι καϋμένοι-
θα μοιάζουμε περισσότερο
με κάτι παλιές φωτογραφίες

που λιτοδίαιτοι
και χαμογελαστοί
(ή και αγριομουτσουνάτοι
αλλά με καρδιά μικρού παιδιού)

δεν ήξεραν -κι ούτε σκοτίζονταν-
τί θησαυρούς είχαν μέσα τους...
(που όλο και κάτι θά'ξεραν δηλαδή)!