ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
00:20
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
00:20
ΜΕΡΙΔΕΣ
12
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Εύκολο
Μείγμα αρτοποιίας χωρίς γλουτένη
ΥΛΙΚΑ
- 250 mlχλιαρό νερό
- 8 γρ.ξηρή μαγιά
- 3 κ.γ.ζάχαρη
- 2/3 κ.γ.αλάτι
- 3 κ.σ.λάδι (ή αρωματισμένο λάδι σκόρδου)
- 5 κ.σ.ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1σκόρδο λιωμένο
- -προαιρετικά επιπλέον μείγμα μπαχαρικών
ΣΚΕΥΗ
ταψί, μπόλ ανάμιξης
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά το μισό νερό και από πάνω τη μαγιά. Περιμένουμε να ενεργοποιηθεί τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι αρχικά και στη συνέχεια με τα χέρια μας φέρνοντας τη ζύμης μας σε μια μορφή μπάλας.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σε κλειστό φούρνο στους 30°C για 45 λεπτά.
- Την βγάζουμε από το φούρνο, αλευρώνουμε ελαφριά τον πάγκο μας και ανοίγουμε και διπλώνουμε τη ζύμη μας για λίγα λεπτά. Την χωρίζουμε σε δέκα-δώδεκα κομμάτια και σχηματίζουμε, στρογγυλεμένα ελαφρώς, μικρά-μακρόστενα ψωμάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους και τα σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και πετσέτα από πάνω αφήνοντάς τα άλλα 45 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι το, αρωματισμένο με σκόρδο, βούτυρο (λιωμένο σκόρδο, βούτυρο και λίγο λάδι) και λαδώνουμε τα ψωμάκι με ένα πινέλο.
- Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου