Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Όπως ακριβώς και οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά του Πόντου και της Μικράς Ασίας στους Τούρκους πριν από έναν αιώνα, οι Αρμένιοι έκαναν το ίδιο το Σαββατοκύριακο, καθώς αποχαιρέτησαν τη Μονή Dadivank.

6 σχόλια:

Κάποιος είπε...

Και οι Σέρβοι το Κόσσυφοπέδιο...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μας περιμένει κι εμάς κάτι τέτοιο;

Ανώνυμος είπε...

Θα 'ρθουν κι αυτοί εδώ?

Ανώνυμος είπε...

Το ξανθό γένος τους πούλησε..

Κάποιος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ!

Theo είπε...

Τον Νοέμβριο του 1994 επισκεφθήκαμε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο. Κοντά σε μια λίμνη ήταν ένα νοσοκομείο που εξυπηρετούσε ένα θύλακα πέντε σερβοβοσνιακών χωριών που βρίσκονταν ανάμεσα σε μουσουλμανικά. Τα πολιορκούσαν από τις τρεις πλευρές οι μουσουλμάνοι. Οι γιατροί που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο έφυγαν σύντομα, το ίδιο κι οι άλλοι Σέρβοι που τους αντικατέστησαν. Τελικά ήρθε ένας Βούλγαρος μαιευτήρας, ο μόνος γιατρός πλέον στο νοσοκομείο, αποφασισμένος να πεθάνει εκεί, πολεμώντας τους "Τούρκους", όπως λένε οι Σέρβοι τους μουσουλμάνους της Βοσνίας, για να τους εκδικηθεί για όσα έκαναν στη χώρα του. Τους δύο τελευταίους μήνες είχε περιθάλψει 500 τραυματίες. Του είχαν τελειώσει πολλά φάρμακα και τα χημικά για την εμφάνιση των ακτινογραφιών. (Φροντίσαμε να του σταλούν, όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα.)
Με τη συνθήκη του Ντέιτον, τα χωριά αυτά τα πήραν οι μουσουλμάνοι. Οι κάτοικοι, πριν φύγουν για τη Σερβία, ξέθαψαν τα οστά των γονιών τους και τα πήραν μαζί τους. Ο Βούλγαρος γιατρός τους ακολούθησε.