Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Το άσπρο μαύρο κάνει ο "ζαχαρένιος" Δεσπότης Δημητριάδος , χρησιμοποιεί τόσο ξεδιάντροπα την προπάγανδα ..ποιος σε πιστεύει βρε ;

 

+πάπα-Γιάννης Ρωμανίδης :
«Από τώρα και στο εξής το πρόβλημα
θα είναι οι Δεσποτάδες μας. Ποιά πίστη έχουν»!

η συνέχεια ...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πιστους χρειαζομαστε δεσποτα οχι μαντροσκυλα .

Ανώνυμος είπε...

Σα στιμμένες λεμονόκουπες θα τους πετάξουνε κάτι τέτοιους όταν δε θα τους χρειάζονται πλέον. Είναι να τους λυπάται κανείς, σουτ που θα φάνε.

Ανώνυμος είπε...

Υποθετικός ο γέροντας, υποθετκές οι ερωτήσεις του. Και ασφαλώς υποθετικές και οι απαντήσεις του. Ούτε αισθανόμαστε καλύτεροι από τους άλλους, ούτε οτι ο πνευματικός μας είναι σοφότερος. Απλά δεν μας αρέσει να φοράμε μάσκα και να υπακούμε σε κρατικά ύποπτα κελεύσματα. Αυτό που πρεπει να διασώσουμε είναι η ελευθερία που μας χάρισε ο Χριστός. Όσοι θέλουν να φορέσουν μάσκα μπορούν να το κανουν ελεύθερα. Αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να μου επιβάλλουν σε εμένα να φορώ. Την στιγμή μάλιστα που η μάσκα είναι αμφιλεγόμενο μέσο προστασίας σε όλο τον κόσμο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει κατά συνείδηση. Σήμερα στο όνομα της υγείας επιβάλλουν την μάσκα. Αύριο τί θα επιβάλλουν άλλο; Για την ελευθερία έχουν χυθεί ποταμοί αίματος. Είτε το θέλουμε είτε όχι η παγκόσμια δικτατορία είναι πρό των πυλών και μάλιστα στο όνομα τς υγείας. Ο ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ έλεγε: ``Είναι ηλίθιοι όσοι προσπαθούν να επιβάλλουν δικτατορίες με τα τάνκς, την στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση``. Και εγώ θα συμπλήρωνα: ``Την στιγμή που υπάρχουν οι δημοσιογράφοι``.

Χρήστος είπε...

Επειδή όλα αυτά που θα ήθελα να αναφέρω θα χρειαζόταν εκατοντάδες σχόλια να γράψω.

Μάλλον ο μητροπολίτης μπέρδεψε τον ΤΑΠΕΙΝΌ με τον ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟ.
Ή μήπως όποιος είναι ΤΑΠΕΙΝΌΣ δεν πρέπει να έχει ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

Θα προσπαθήσω με μικρά αποσπάσματα από τον πατέρα Θεόδωρο Ζήση που είναι από τους μεγαλύτερους γνώστες της Πατρολογίας να αναφερθώ για το θέμα.

Μέ κοσμικά κριτήρια ἦταν δικαιολογημένη ἡ ἀντίδραση τοῦ αὐθόρμητου, τοῦ παρορμητικοῦ Πέτρου, τοῦ κορυφαίου τῶν Ἀποστόλων, ὁ ὁποῖος πῆρε κατά μέρος τόν Διδάσκαλο καί ἄρχισε νά τόν μαλώνει, νά τόν ἐπιτιμᾶ, ὅπως νόμιζε ἀπό ἀγάπη:
Θεός φυλάξοι, Κύριε! Νά μή σοῦ συμβεῖ αὐτό· «ἵλεώς σοι, Κύριε· οὐ μή ἔσται σοι τοῦτο».

Σάν νά τοῦ ἔλεγε· ἡ ζωή εἶναι μέγιστο ἀγαθό καί σύ πᾶς νά τήν χάσεις; Τί κριτήριο εἶναι αὐτό πού ἔχεις;

Ἡ ἀπάντηση τοῦ Χριστοῦ καταρρίπτει τά κοσμικά κριτήρια τῶν ἀγαπολόγων ὅλων τῶν ἐποχῶν, πού δέν ξέρουν νά ἱεραρχοῦν τά πράγματα καί τίς ἀξίες.
Συγχρόνως ὅμως δείχνει ὅτι ὁ Διάβολος παρασύρει μέ τίς συμβουλές του καί τούς ἐκλεκτούς, ὅπως παρέσυρε καί τόν Ἀπόστολο Πέτρο.
Προηγουμένως ὁ Χριστός τόν εἶχε ἐπαινέσει γιά τήν ὀρθή του ὁμολογία καί τόν ἐμακάρισε λέγοντας μάλιστα ὅτι ὁ Θεός τοῦ ἀποκάλυψε ὅσα ὀρθά εἶχε ὁμολογήσει.

Καί τώρα τοῦ λέγει: «Χάσου ἀπό μπροστά μου σατανᾶ· γιατί δέν σκέπτεσαι τά ἀρεστά στόν Θεό, ἀλλά τά ἀρεστά στούς ἀνθρώπους»

Δέν θά ἀναφερθοῦμε σέ ὅσα στήν συνέχεια εἶπε γιά τήν ἀπροσμέτρητη ἀξία τῆς ψυχῆς, γιά τήν ὁποία ἀξίζει νά χάσει κανείς καί τήν ζωή του,
καί γιά τό ὅτι ἡ χριστιανική ζωή καί ἡ ἀκολούθηση τοῦ Χριστοῦ σημαίνει σταυρική πορεία καί κακοπάθεια, πού δέν ἔχουν καμμία σχέση μέ τό διαβολικό φιλόϋλο καί σαρκικό φρόνημα πού ἔχει καταλάβει ὅλους μπροστά στόν φόβο καί στόν πανικό τοῦ θανάτου,
ἀκόμη καί τούς ἀρχιερεῖς μας.

ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΈΕΙ ο πατέρας ΘΕΌΔΩΡΟΣ:
ΤΟΥΣ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΒΆΛΕΙ Ο ΦΌΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΎ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ.

Μήπως θά ἔλεγε καί στά μέλη τῆς Ἱερᾶς Συνόδου ὁ Κύριος: «Χαθῆτε ἀπό μπροστά μου σατανάδες· γιατί δέν ἀποφασίζετε αὐτά, πού ἀρέσουν στόν Θεό, ἀλλά αὐτά πού ἀρέσουν στούς ἀνθρώπους»;

Θα γράψω και κάτι ακόμα από τον Μακαριστό Γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίο.

Ανώνυμος είπε...

ποιο εἶναι τὸ ὄνομα αὐτοῦ τοῦ διακριτικοῦ γέροντα;;

Χρήστος είπε...

Όποιος θέλει να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο του πατέρα Θεοδώρου Ζήση είναι μεγάλο αλλά αξίζει πραγματικά.

http://ethnegersis.blogspot.com/2020/04/blog-post_22.html#comment-form

Θα κάνω μία ακόμα παρένθεση πριν αναφερθώ στον Μακαριστό Γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίο.

Βλέπουμε τον Μητροπολίτη στην φωτογραφία, το μαλλί του να είναι άσπρο σαν το βαμβάκι.

Μόνο τα μαλλιά, δηλαδή οι τρίχες του ανθρώπου ασπρίζουν.
Σε κανένα άλλο ζώο δεν θα δούμε να ασπρίζουν οι τρίχες του.
Με ότι χρώμα τρίχες γεννιούνται και με αυτές πεθαίνουν.

Φυσικά ο Άνθρωπος δεν πεθαίνει αλλά κοιμάται, για αυτό και τα νεκροταφεία μας λέγονται κοιμητήρια.

Και όπως μας λέει και ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος Παύλος:
"ουκ έχομε εδώ μένουσα πόλη, αλλά την μέλλουσα επιζητούμε,
και ότι, το πολίτευμα ημών εν ουρανοίς υπάρχει .

Και ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας επιτρέπει να ασπρίζουν οι τρίχες της κεφαλής μας, όπως ασπρίζουν τα στάχυα το καλοκαίρι.
Όταν βλέπει ο γεωργός τα στάχυα να παίρνουν το χρυσαφί χρώμα καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα του θερισμού και παίρνει το δρεπάνι.

Το ίδιο και εμείς όταν βλέπουμε την κεφαλή μας να ασπρίζει καταλαβαίνουμε ότι ήρθε η ώρα του θερισμού μας.

Σε αυτή τη ζωή είμαστε πάροικοι και όχι κάτοικοι.
Δηλαδή είμαστε ένοικοι και έρχεται η ώρα που μας κάνουν έξωση και φεύγουμε.

ΚΑΙ ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΌ;

Ο μόνος που δεν πληρώνεται, δεν χρηματίζεται και δεν δωροδοκείτε. Είναι ο Χάρος.

Και βλέπεις όλους αυτούς που μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο, όταν έρθει ο Χάρος πάνω από τους κεφάλι τους να τρέμουν σαν το φθινοπωρινό φύλλο.

Εφόσον ουδέν βεβαιότερον εκ του θανάτου, γιατί τρέμουν σαν το ψάρι την ώρα του θανάτου ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΆΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΙ;

ΓΙΑΤΊ Η ΨΥΧΉ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΌΛΑΣΗ.

Και όπως μας λέει Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός :

Λουκ. 12,4 Λέγω δὲ ὑμῖν τοῖς φίλοις μου· μὴ φοβηθῆτε ἀπὸ τῶν ἀποκτεινόντων τὸ σῶμα, καὶ μετὰ ταῦτα μὴ ἐχόντων περισσότερόν τι ποιῆσαι.

Λεγω δε εις σας τους φίλους μου· μη φοβηθήτε από εκείνους που θανατώνουν το σώμα και ύστερα δεν έχουν την δύναμιν τίποτε περισσότερον να κάμουν.

Λουκ. 12,5 ὑποδείξω δὲ ὑμῖν τίνα φοβηθῆτε· φοβήθητε τὸν μετὰ τὸ ἀποκτεῖναι ἔχοντα ἐξουσίαν ἐμβαλεῖν εἰς τὴν γέενναν· ναί, λέγω ὑμῖν, τοῦτον φοβήθητε.

Θα σας υποδείξω όμως ποίον να φοβηθήτε· να φοβηθήτε εκείνον, ο όποιος αφού σας αφαιρέση την παρούσαν ζωήν, έχει την εξουσίαν να σας ρίψη στο αιώνιον πυρ της κολάσεως. Ναι σας λέγω, αυτόν πρέπει να φοβηθήτε.

ΜΌΝΟ ΤΟΝ ΚΎΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΌ ΝΑ ΦΟΒΌΜΑΣΤΕ. ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ Ο ΜΌΝΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΊ ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΚΑΙ ΤΟ ΣΏΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΏΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΏΝΩΝ.

Και όποιος έχει φόβο Θεού δεν έχει κανέναν άλλο φόβο.

Γιατί με το να πεθάνει κάποιος το μόνο που συμβαίνει είναι ο προσωρινός χωρισμός της Ψυχής από το Σώμα.

Θα γράψω ακόμα ένα σχόλιο από τον Μακαριστό πατέρα Αθανάσιο Μυτιληναίο.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

-Πάτερ μου διαβάζω πατερικά βιβλία κι αισθάνομαι περηφάνεια...
τάκοψα για λίγο και μούφυγε...η περηφάνεια!

Να διαβάζεις... γιατί ο πονηρός έρχεται από δυό
πλευρές, ώστε ότι και να κάνεις, αυτός να βγεί
κερδισμένος ...!
Να...διάβασε γι αρχή...
αββά Δωρόθεο και μην
σε ταράζει ο λογισμός σου!

Συμβουλή π Κωνσταντίνου
Στρατηγόπουλου σε πνευματικοπαίδι του!

...

Αλλιώς θα καταντήσουμε
ίσως...να λέμε...
παπούλη μου δεν έχω
εξωσυζυγική σχέση...
και
γενικώς αποφεύγω τα ρυπαρά
και...
αισθάνομαι περηφάνεια...

...και τότε ποιά θα είναι η απάντηση;

...μή γένοιτο...!

Χρήστος είπε...

Από αυτούς τους επισκόπους μην περιμένετε να τους αφορίσει η Εκκλησία, τους έχει αφορίσει όμως ο Χριστός.

Γιατί όταν χειροκροτήθηκαν υποκλέψανε την Χάρη Του, αλλά ήρθε η ώρα που ο Χριστός άρει από αυτούς τη Χάρη (σηκώνει από αυτούς την ευλογία Του).

Όταν είναι να εκλεγεί ένας μητροπολίτης και τα έχουνε μαγειρέψει όλα πιο μπροστά (και δυστυχώς σήμερα μέσα από μασονικές στοές).
Πώς την ώρα της εκλογής θα γίνει εν Αγίω Πνεύματι όταν όλα είναι (μαγειρεμένα).

Μακαριστός γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος.

Και σε μία του άλλη ομιλία μας λέει:
Μην περιμένετε να σωθείτε από αυτούς τους επισκόπους, μόνοι σας θα σωθείτε.

Για αυτό κοντά στο πνευματικό μος και προσοχή να μην είναι οικουμενιστης.

Ανώνυμος είπε...

Είχε εκπομπή σε κρατικό βοθροκάναλο. Μέγιστη ευκαιρία ευαγγελισμού των ακατήχητων τηλε-προβάτων.
Δεν είχε τίτλο «Η χαρά της μετανοίας». Ούτε «Η χαρά της Αναστάσεως», ούτε «Η χαρά της Βασιλείας των Ουρανών».
«Η χαρά του έρωτα» λεγόταν. Καταλάβατε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Τρελλέ, καλό είναι όταν κάνεις αναρτήσεις νά βάζεις όνομα , για νά μήν πάει το μυαλό κάποιων σε υπόπτους . Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι εγώ . Οχι γιατί έγινα καλό και υπάκουο παιδάκι ! Κάθε άλλο . Μέ τους καλούς είμαστε καλοί ! Μέ τους κρυόκ...-- δεν ξέρω τί σημαίνει η λέξη , συγχωρείστε με άν σημαίνει κάτι κακό -- μέ τους υπερόπτες , τους ακοινώνητους , τους υποκριτές , τους πουλημένους , τους διπρόσωπους και δίψυχους , αυτούς που δεν ξέρουν για ποιό λόγο έγιναν παπάδες και δεσποτάδες , νομίζουν οτι έγιναν για νά παριστάνουν τους καμπόσους μπροστά στον κόσμο ενώ είναι καντιποτένιες μετριότητες και κομπλεξικοί, μέ αυτούς δεν έχουμε καμμία σχέση . Αυτοί ως κλέφτες πήδηξαν την μάντρα για νά ληστέψουν και νά αφανίσουν την εκκλησία και
την πατρίδα . Γιατί τά λέω όλα αυτά ? Έ ! Έχω κάποιο λόγο . Πάντως η ευγένεια , η ταπείνωση , η προσφορά , η ποιμαντική ευαισθησία , σύν την καλλιφωνία ,την Καλλινικία , την γνώση της εκκλησιαστικής μουσικής και την λαμπρή λατρεία γητεύουν ακόμα και το φίδι όχι εμένα ! Πιστέψτε με είμαι καλό κοριτσάκι , δεν τρώω παπάδες για πρωινό ! Και νά αφήσετε το παιδί ήσυχο νά κάνει την δουλειά του και την κάνει καλά !

Απο το σημερινό μήνυμα του επισκόπου , που διαβάστηκε στους ναούς ανάμεσα σε ευγενικές συστάσεις για την μασκοφορία κράτησα τούτο τον λόγο :"Αυτοί που έχουν ιδεολογικές αγκυλώσεις στέκονται επικριτικά απέναντί μας " ! Δηλαδή επίσκοπε Ιγνάτιε , η προσήλωση στην θεολογία της εκκλησίας και την πίστη των Πατέρων , είναι " ιδεολογική αγκύλωση " ? Η πίστη είναι ιδεολογία ? Η ορθόδοξη θεολογία είναι μία συντεταγμένη του " ιστορικού χωροχρόνου " ? Τά αφεντικά που υπηρετείς , έστειλαν τον Καλαιντζίδη ως εγκάθετο νά σε δασκαλέψει στον οικουμενισμό και νά μας " αλλάξεις τά φώτα " ? Μάθε οτι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται . Έμπλεξες μέ οπισθοδρομικούς λοιπόν ! Εσένα δεν σου μένουν πολλά χρόνια , το πολύ είκοσι , άντε βαρειά εικοσιπέντε ! Τί νομίζεις οτι θα προλάβεις νά κάνεις μέσα σε είκοσι χρόνια ; Η εκκλησία θα νικήσει , γιατί είναι ακατάλυτη ! Το μόνο που κατάφερες μέσα σε εικοσιδύο χρόνια που είχαμε αυτή την ατυχία νά σε έχουμε δεσπότη , ήταν νά μουρλάνεις μερικές θεούσες , νά δημιουργήσεις τραγικές προσωπικότητες βυθισμένες στην " ιδεολογική " σύγχυση . Οι παπαδιές ξεσάλωσαν , οι θεούσες χτυπάνε τατουάζ , οι παπάδες πετάνε τα ράσα .... καί θυμίσου , οι κακές γλώσσες λένε οτι άλλη θεούσα μέ " υπακοή στον πατέρα " είναι τό πόδι σας στον μηχανισμό.... ξέρετε ποιόν ....! Πάντως μάθε και ετούτο ! Οι δικαστές γέλαγαν μέ τα χάλια σας ! Απο τα μπουζούκια ήρθε νά " ανακαινίσει " την εκκλησία ο νεκροθάφτης ! Καλά την θεούσα σου την έχεις στο χέρι , κατα πώς λένε οι κακές γλώσσες ! Όχι ! Δεν λέω αυτό που νομίζεις και νομίζει ο καθείς που διαβάζει αυτές τις γραμμές , δηλαδή οτι διατηρείτε μέσω της θεούσας μηχανισμό στον χώρο ! Άπα πά ! Τέτοια πράγματα ! Δεν λέω αυτό ! Λέω απλά οτι η θεούσα έμαθε καλά το μάθημα της " υπακοής στον πατέρα " ! Μιλάμε για υψηλή πνευματικότητα ! Καί μέ αυτό το πνευματικό μέσο της υπακοής χειραγωγούνται οι θεούσες ...στην σωτηρία .... ! Άχ εσύ πόσα ξέρεις ! Πόσα ξέρεις ! Πνευματικά μέσα εννοώ σωτηρίας ! Πάντως σε πληροφορώ οτι το τριμελές εφετείο πανηγυρικά μέ αθώωσε ! Φαίνεται η ευλογία δεν έφτασε μέχρι εκεί και στους τρείς συγχρόνως ! Υπάρχουν και άνθρωποι ανεπίδεκτοι ευλογίας ! Τί νά κάνουμε συμβαίνουν και αυτά . Ο κόσμος χάλασε ! Δεν καταλαβαίνει απο ευλογίες ! Συνεχίζεται ....








Ανώνυμος είπε...





Υ.Γ. Αφιερωμένο  το  σχόλιό μου στον  επίσκοπο Δημητριάδος Ιγνάτιο , άν

τύχει και  μας διαβάσει μιάς και  το παιδί είναι μουγγό , ούτε καλημέρα δεν του έμαθαν  νά λέει . Βρέ ντίπ ανάγωγο είσαι και ακοινώνητο ? Απορώ πώς το  Αγιο Πνεύμα κάθησε στο κεφάλι σου και σε κατέστησε θεόπνευστο ! Φαντάσου ακόμα και στο κεφάλι του Καρατζαφέρη προσγειώθηκε το  πτηνό . Λές νά είναι και αυτός θεόπνευστος ? Λές η after save νά προσήλκυσε το  πτηνό ? Έ ! Αφού οι  παπάδες δεν χρησιμοποιούν after save  φανερώνεται  καθαρά η

ευδοκία του  Θεού . Είναι θεόπνευστοι !





 Επαναλαμβάνω σεβασμιώτατε : Αφήστε το  παιδί  ήσυχο ! Οι  μεγαλοσχήμονες  αγιο-Νικολίτες  ασκούν καλά το  επάγγελμά τους . Διεκπεραιώνουν  κηδείες ... μνημόσυνα ....παραχώνουν .... και διώχνουν όποιον σας κακολογήσει . Προμαχούν για χάρη σας οι  πολυθεσίτες ! Έχουν πολλή κσι προσήκουσα  αφοσίωση .  Μήν απαιτήσετε νά κάνει τά ίδια και  το  παιδί και  το  ρεζιλέψετε !  Ξέρετε το  καθαρό  μέτωπο

και  η  καθαρή καρδιά είναι  πολύ  σπουδαίο  πράγμα . Μέ αυτά ελπίζουμε νά δούμε τον Θεό . Για όσους φυσικά πιστεύουν οτι  θα έρθει  αυτή η  στιγμή .  Το  παιδί είναι ευαίσθητο , δεν έχει  θράσος όπως λόγου χάριν έχει  ο  κοντός και οι αγιο-Νικολίτες , φυσικά πλήν του παλαίμαχου παπα - Βασίλη , ο  οποίος μεγάλωσε σε χωριό και  ξέρει  τί  θα πεί καθαρό  μέτωπο . Βρέ δεν  σας ζητήσαμε τίποτα εξαίσια χαρίσματα του  Αγίου Πνεύματος τρομάρα σας  ! Το  άκτιστον φώς σας μάρανε ! Τα αυτονόητα και φυσικά πράγματ ζητήσαμε για οπιοοδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο . Επαίρεστε που γίνατε παπάδες , δηλαδή κάποια αλλόκοτα όντα .



Και  προσοχή ! Μήν  μέ στείλετε πάλι  σε κανένα δικαστήριο ! Δηλαδή τί  πιστεύετε , οι  δικαστές δεν  θα συμφωνήσουν οτι είστε κάποια αλλόκοτα όντα που κυκλοφορείτε στούς δρόμους μέ μαύρα ;  Δεν είναι απαραίτητο νά πηγαίνουν στην εκκλησία οι  άνθρωποι και νά είναι εξοικειωμένοι μέ το ράσο . Μπορεί νά είναι  και  άθεοι , δεν  έχουν  ιδέα ! Τί ξέρουν οι  δικαστές τί θά πεί οικουμενισμός και αίρεση ! Ενώ η κάθε Ρίτσα , Κούλα , Τούλα που  ξέρει έ !  Δεν λέω οτι  είναι κακοί άνθρωποι ,  είναι καλύτεροι απο  όσο πιστεύετε . Είναι  όμως άσχετοι και  σας αποκαλούνε κυρίους . Γελάνε μέ τα χάλια σας , όταν βλέπουν νά μαυρίζει η αίθουσα . Συμφωνείτε οτι είναι ένα θέαμα αλλόκοτο ! Έτσι δεν  είναι ? Δεν  είναι τυχαίο που  το απαγορεύουν οι  Ιεροί Κανόνες , που  εσείς θέλετε νά τους καταργήσετε , ως απηρχαιωμένους , για νά είστε εσείς ανεξέλεγκτοι . Ωραία ανακαίνιση ! Μοντέρνοι και  δημοκρατικοί άνθρωποι ! Τί νά κάνω και  εγώ η καημένη ! Αηδίασα όταν πήγα στον νεκροθάφτη και τον άκουσα νά λέει : Ελάτε νά φάτε παχειά κρέατα ! Μπράβο ! Ωραία ανακαίνιση ο  νεκροθάφτης ! Πώς νά το  κάνουμε , υπάρχει μιά διαφορά άν το πείς : εκκένωση , κακά , τουαλέτα , καμπινές , σκατά , χέσιμο , κοράδι και  η  γκάμα συνεχίζεται .... please ! Δεν  μπορώ νά πληρώνω πάλι κανένα χιλιαρικάκι καί χιλιαρομισάκι και διχιλιαράκι  ! Απο  την  εκκλησία δεν  έχω πάρει ούτε δεκάρα ! Μόνο κάτι κοράδια  ( νάτο ! )

 καθάριζα στις κατασκηνώσεις και στίβες πιάτα ! Νά πληρώνω και  δικηγόρους για τους νεκροθάφτες  πάει πολύ ! Έτσι δεν  είναι ? Please !



Βρέ φύλαγε τα ρούχα σου για νάχεις τα μισά ! Πού νά μπλέκεις τώρα μέ παπάδες που θέλουν ει  δυνατόν  νά σε παραχώσουν ! Μιά και κρατάνε φκιάρι άς παραχώσουν καμμιά δεκαριά ! Ξέρουν οι  φίλοι του  ιστολογίου οτι  πάντα γράφω επώνυμα , όταν  θέλω νά πώ κάτι  ουσιαστικό και  υπεύθυνο . Αλλά αυτοί δεν  είναι  άνθρωποι ... Λ.Ε.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Πώς νά μήν υπερασπισθώ τον επίσκοπό μου ! Έ ! ΈΛΕΝΑ ! "Μούρχεται νά σου δώσω ένα φούσκο " όταν τον κακολογείς ! Δηλαδή στον ανωτέρω ανώνυμο σχολιαστή .έ! ΕΛΕΝΑ ! Η μάσκα δεν είναι μόνο του κορωνοιού , αλλά του καθημερινού βίου . Μπορεί νά γράφω εμπρηστικά σχόλια , αλλ' όμως όχι αδικίες . " η χαρά του έρωτα " δεν είναι του Δημητριάδος , αλλά τού Γιάγκου . Άν και ο οικουμενισμός υποστηρίζεται απο τους νεορθοδόξους νικολαίτες , το θέμα δεν είναι και το φετίχ του Δημητριάδος . Ο Δημητριάδος έχει άλλα προβλήματα . Νομίζω οτι του προσιδιάζουν αυτά που γράφει ο σχολιαστής Χρήστος απο τον π. Αθανάσιο Μυτιληναίο . Είναι πολύ άσχημα μπλεγμένος . Έπεσαν υπογραφές και υποσχέσεις για την λειτουργία της αιρετικής ακαδημίας στα αόρατα αφεντικά . Και τώρα ο καλός δεσπότης είναι δέσμιος . Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα . Ενίοτε θυμάται το καλό παιδί του κατηχητικού και μας μιλά ως νά είμαστε κατηχητόπουλα, δηλαδή ηλίθια -- εκεί τοποθετεί τον θρησκευόμενο άνθρωπο , στο επίπεδο της ηλιθιότητος , εξ ού και το παραμυθάκι μέ τον γέροντα -- μα ο πραγματικός του εαυτός αποκαλύπτεται όταν βρίσκεται ανάμεσα στην γενιά του τους οικουμενιστές . Νιώθει μιά μεγάλη εκτίμηση γι αυτούς , γιατί είναι ανοιχτόμυαλοι , αλλά νιώθει μιά μεγάλη περιφρόνηση για τον άνθρωπο που συγκροτεί το ποίμνιο . Δεν έχει κανένα ποιμαντικό ενδιαφέρον . Δεν τον ενδιαφέρει η εκκλησία , την περιφρονεί . Αρχιεπισκοπίτιδα ονομάζεται η νόσος και είναι αθεράπευτος . Ο Δημητριάδος είχε τι γνωστό " αρχονταρίκι " που τίποτα δεν προμήνυε την κατοπινή του εξέλιξη . Είχε άλλη εκπομπή και δεν το ξέρω ; Μάλλον αναφέρεστε σε μία συνέντευξη του Δημητριάδους στον Γιάγκου ή το αντίθετο , του Γιάγκου στον Δημητριάδος που είχε αυτό το θέμα . Αυτή η συνέντευξη ήταν μέρος μιάς εκπομπής ?

Λωρίτου Ελένη είπε...

Παρακαλούμε την ΕΛΕΝΑ που αρθρογραφεί στο ιστολόγιο του Τρελογιάννη νά βγεί νά μας " δώσει ένα φούσκο " που κακολογούμε τον επίσκοπό της . Κάποιοι φοράνε μονίμως μάσκα και όχι μόνο για τον κορωνοιό . Διαβάζουμε τον τρελογιάννη όχι γιατί γράφει καλά ποιήματα και παίζει τραγουδάκια και ποστάρει ωραίες εικόνες , αλλά για ουσιαστικότερα πράγματα . Έτσι ΕΛΕΝΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω σε όλες τις θεούσες τους γεροντάδες νά τους χτυπήσουμε τατουάζ ! Στά χέρια , στά πόδια , στον πισινό μας ! Θα μοιάζουμε μέ κάτι φορτηγά που έχουν την ταμπέλα : " Παναγία η Φανερωμένη " ! Είναι και αυτό μία μοντέρνα μορφή ευλάβειας ! Εφραίμ ο χτυπητός ! Η Μητρόπολη Δημητριάδος πάντα πρωτοπορεί ! Παράγει βλήματα !

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας ο Γέροντας τὴν τηλεοπτικὴ εκπομπὴ «Τὸ Αρχονταρίκι» λέει: «Μωρὲ τί βάζουν αυτοὺς τοὺς ιερείς νὰ μιλούν; Αυτοὶ ειναι πολὺ μπερδεμένοι. Δὲν πιστεύουν ούτε στὴν εξομολόγηση ούτε στὴν δύναμη των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας. Αυτοὶ πιστεύουν στὴν ψυχανάλυση ποὺ έμαθαν στὴν Αμερική!»

Απόσπασμα απὸ τὸ βιβλίο «ένας νὰ μὲ ακούσει…κ’ θὰ του στείλει ο Θεὸς πλούσια τὴ Χάρη Του!» Αγίου Πορφύριου Καυσοκαλυβίτου, Εκδοση «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» Μήλεσι 2018

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ κάθε φορά που εξομολογιόμουνα, μου ερχόταν μεγάλη χαρά κι έδινα πολύ τον εαυτό μου σε προσευχή. Όχι μόνο τότε αλλά και τώρα, όταν εξομολογηθώ, αισθάνομαι χαρά, ξαλαφρώνω αμέσως. Το έχω πάρει έτσι με πίστη αυτό το μυστήριο. Από κει να δίδονται όλες οι κατευθύνσεις. Όλα εν υπακοή, εν αγιασμώ."
Άγιος Πορφύριος

Αν υποθέσουμε ότι ο διάλογος μεταξύ "διακριτικού γέροντος" και "πιστού" είναι αληθινός, πλανώνται κι οι δύο.
Ο γέροντας αποδεχόμενος τον τίτλο του "διακριτικού" συμβουλεύει τους ανθρώπους αδιάκριτα, χωρίς να τονίζει την αξία του μυστηρίου της εξομολόγησης, απο το οποίο δίδονται όλες οι κατευθύνσεις κι οι απαντήσεις κατ'ευθείαν απο τον Κύριο, ανεξάρτητα απο την πνευματικότητα του ιερέως. Βλέπετε τι λέει ο άγιος;; Όλες οι κατευθύνσεις απο εκεί να δίνονται. Όταν ο άνθρωπος κάνει υπακοή στον πνευματικό του, ακόμη κι αν δεν συμφωνεί ή δυσκολεύεται να πράξει όσα του λέει ο πνευματικός του, μέσω της υπακοής και της ταπεινώσεως βοηθείται, ξαλαφρώνει που λέει κι Άγιος! Οι Πατέρες λένε ανυπακοή δικαιολογείται μόνο όταν οι συμβουλές του πνευματικού είναι ενάντια στο ορθόδοξο δόγμα, και συμβουλεύουν την αναζήτηση του κατάλληλου πνευματικού- ιατρού της ψυχής όπως αναζητούμε τον κατάλληλο ιατρό του σώματος.
Απο την πλευρά του "πιστού", κι αυτός λανθάνει διότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον πνευματικό του- παρ'όλη την ορθή συμβουλή του, δηλαδή να μη φορά μάσκα εντός του ιερού ναού- και τρέχει σε "διακριτικούς" γέροντες από ολιγοπιστία και περιέργεια για να δει τι θα του πει εκείνος. Η σωστή του στάση θα ήταν να ακολουθήσει την συμβουλή του πνευματικού του, και να αγωνιστεί πάνω στην ομολογία που δηλώνει σήμερα η μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, εντός του ιερού ναού, καθώς είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Έτσι θα ήταν "εν υπακοή κι αγιασμώ" όπως λεει ο Άγιος Πορφύριος!
Θα δικαιολογούνταν μόνο να αναζητήσει την αλήθεια και να ψάξει για άλλο πνευματικό μόνο αν ο πνευματικός του τον συμβούλευε να πράξει αντίθετα με το ορθόδοξο δόγμα.(Μέτρα προστασίας εντός του ιερού ναού, χρήση μάσκας, μη προσκύνηση των Αγίων Εικόνων και των χαριτόβρυτων λειψάνων, θεία κοινωνία με πολλά κουταλάκια κ.α) Και πάλι το ορθό θα ήταν να το καταθέσει στον Κύριο μέσω της προσευχής, μελέτης των Αγίων Πατέρων και συμβουλών των Νέων Αγίων Ασκητών όπως του Αγίου Πορφυρίου και άλλων που η Αγάπη κι η Ευσπλαχνία του Αγίου Θεού μας, μας έδωσε, κι όχι μέσω των ανθρώπων και των θετικών σχολίων που αγγίζουν το φάσμα του κουτσομπολιού, περί διακριτικών γερόντων και εκλεκτών! Θυμηθείτε τι λέει η Αποκάλυψη για τους εκλεκτούς...
Προσοχή στην πλάνη που απο δω και πέρα θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη αλλά και δυσδιάκριτη. Συμπέρασμα: αν το περιστατικό ειναι αληθινό πλανώνται κι οι δύο. Πιθανόν όμως να ειναι πλασματικό κι ο Μητροπολίτη Δημητριάδος ο οποίος πλανάται πλάνην οικτράν το χρησιμοποιεί, είτε αληθεύει είτε όχι, ώστε να επηρεάσει και να πλανήσει τον κόσμο...

Προσοχή και προσευχή αδελφοί!

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τρελλέ , σκέφτομαι οτι αυτό είναι μιά ιεροσυλία , νά εργαλοποιούν την θεολογία και την ορθόδοξη πβευματικότητα στην υπηρεσία του όποιου θέματος θέλουν νά προπαγανδίσουν . Δεν πιστεύουν στην ορθόδοξο ζωή και τους θεσμούς της , εξομολόγηση, πνευματικός , διάκριση , γι' αυτό τα αποιεροποιούν και τα κατεβάζουν στο επίπεδο της προπαγάνδας . Τά ίδια έκανε ο Δημητριάδος και μέ τους λαθρομετανάστες . Η Παναγία - πρόσφυγας , έλεγε ! Του ιδίιυ του περνά άραγε απο το μυαλό οτι είναι ηλίθιος ; Σε ποιόν νομίζει οτι απευθύνεται , σε ηλιθίους ?

Στην Μητρόπολη Δημητριάδος όλα βαίνουν πρός οριστικό κλείσιμο των ναών . Επιτρέπονται μέσα στους ναούς ανεξαρτήτως μεγέθους μέχρι 10 άτομα . Έτσι η λατρευτική ζωή περνά σε έναν μαρασμό . Σαν χλωμό το βλέπω νά εφαρμοστεί το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε μέ πολλές λατρευτικές ευκαιρίες και βραδυνές Θείες Λειτουργίες για δέκα ανρθώπους , σου λέει ! Και φαίνεται δικαιολογημένο , γιατί στ' αλήθεια καταβάλλεται κόπος για νά γίνουν ! Χρειάζεται νά γίνει μία τόσο μεγάλη υπέρβαση για νά πραγματοποιηθούν . Νά θεωρήσει κανείς οτι ψάλλει μέσα σε ένα άδειο ναό όπως κελαηδεί το αηδονάκι μέσα στο δάσος , δηλαδή μόνο για τον Θεό . Αλλιώς σε πιάνει βαρεμάρα και τα λές μέσα στο έρκος των δοντιών σου . Για νά το λέω κάτι ξέρω ! Έγινε η πρόβα ντζενεράλε απο χθές . Δεν παίρνουν την ντροπή νά κλείσουν τους ναούς , αλλά επιτρέπουν μόνο 10 άτομα . Ο.k. Και έξω καθόμαστε !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Συνέχεια .....

Πάνω που θεωρήσαμε οτι κοροιδέψαμε τον ιό ! Πάνω που θεωρήσαμε οτι ο ιός μας έδινε την ευλογία νά απολαμβάνουμε μία έκτακτη λατρευτική ζωή μέ πολλές λατρευτικές ευκαιρίες και βραδυνές θείες Λειτουργίες . Δηλαδή έπρεπε νά έρθει ο κορωνοιός για νά μας το δείξει αυτό , οτι δηλαδή οι ιεροί ναοί πρέπει νά κρατούν ζωντανή την λατρευτική ζωή ? Η δοκιμή κατέδειξε την ανάγκη η λατρευτική ζωή νά είναι ευέλικτη . Οι βραδυνές ακολουθίες είναι ιδιαίτερα κατανυκτικές και δημοφιλείς μέ μεγάλη και ποιοτική συμμετοχή . Αυτό θα έπρεπε νά νά το ξέραμε απο πρίν , απο τις Ακολουθίες των Χαιρετισμών , του Νυμφίου κ.τ.λ. Οι φιλόδοξοι " ανακαινιστές σκέφτονται νά " ανακαινίσουν " την εκκλησία μέ οποιονδήποτε άλλον τρόπο , μέ μεταφράσεις κτλ. παρά μέ αυτόν . Ας μήν υπεισέλθουμε σε εργασιακά θέματα παπάδων ,δεσποτάδων , ιεροψαλτών κ.τ.λ. τα οποία ομολογουμένως δεν γνωρίζουμε και καλή τη πίστει πρέπει κάποια στιγμή δημοσίως νά κουβεντιαστούν . Μένουμε μέ μία αφηρημένη εντύπωση οτι πολύ κουράζονται , αλλ' όμως αυτό είναι κάτι το τελείως αφηρημένο .