Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκόπηση Guardian: Περισσότεροι από το 40% των Ελλήνων δεν πιστεύουν την «κορωνοπληξία» και την «κρουσματολογία»!

Δημοσκόπηση Guardian: Περισσότεροι από το 40% των Ελλήνων δεν πιστεύουν την «κορωνοπληξία» και την «κρουσματολογία»!Tελικά κάτι δεν κάνει καλά η κυβέρνηση αλλιώς δεν εξηγείται γιατί το 40% των Ελλήνων πολιτών αμφισβητούν το κυβερνητικό αφήγημα περί κορωνοϊού και των μέτρων απαγόρευσης που επιβάλλονται.Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkin και η οποία δημοσιεύτηκε στον Guardian. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία όπου σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι «σίγουρα ή μάλλον αληθινός». Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Θα πει κάποιος αφού τόσοι πολλοί αμφισβητούν την ιστορία αυτή γιατί φοράνε μάσκες; Μα για να μην πληρώνουν πρόστιμα 150 ευρώ, τόσο απλά.

Και πριν κανείς πει οτιδήποτε για την Νιγηρία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στους αμφισβητίες της πανδημίας του κορωνοϊού, να πούμε πως οι άνθρωποι έχουν δίκιο!

Πεθαίνουν κατά δεκάδες χιλιάδες από την ανέχεια και τις κακές συνθήκες διαβίωσης όπως επίσης και από την εκστρατεία της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ που σφάζει όποιον συναντήσει στο διάβα της και σίγουρα ο κορωνοϊός είναι το μικρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

πηγή

2 σχόλια:

Grigoris Chokmetidis είπε...

Να σας πω εγώ τι δεν κάνει καλά. Τη μία έρχεται και λέει οι μάσκες δεν κάνουν τίποτα, μετά οι μάσκες κάνουν. Μετά οι μάσκες πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, μετά βλέπουμε τη Βίκυ Σταυροπουλου να μας μαθαίνει να φτιάξουμε μάσκα με τα ρούχα μας, μετά κατασχουν μάσκες αμφιβόλου (ενώ η μπλούζα της Σταυροπουλου ήταν μέσα στην ποιότητα. Μετά βλέπεις την άλλη να λέει πήγα να κάνω τεστ και τελικά άφησα εκεί τα χαρτιά γιατί βαρέθηκα έφυγα δεν έκανα και την παίρνουν τηλέφωνο να την ενημερώσουν ότι είναι θετική... Συγγνώμη αλλά δε φταίω εγώ που με τόσες κολοτουμπες δε μπορώ να δείξω εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει.

Ανώνυμη είπε...

Μα πραγματικά συμβαίνει αυτό με το παραφούσκωμα των ειδήσεων σχετικά με τους θανάτους και τα κρούσματα. Σε μια ελληνική σελίδα, χωρίς να θεωρώ υπήρχε κάποια σκοπιμότητα εκ μέρους της, αναμετάδοση πρέπει να ήταν, ανέβηκε άρθρο με τον εξής τίτλο: "Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Αύξηση 300% στα νοσοκομεία μέσα σε μια εβδομάδα". Το παιχνίδι του μάρκετινγκ με τα νούμερα, νομίζω είναι γνωστό σε όλους μας. Δεν προτίμησαν το "τριπλάσια κρούσματα" ή το " κρούσματα x3" αλλά το "αύξηση 300%", που προφανώς χτυπάει πολύ περισσότερο στο μάτι! Πρόκειται για τρομολαγνεία, και το λέω, γιατί εγώ η ίδια επηρεάστηκα από όλο αυτό όταν ξεκίνησε. Αν ήταν όπως μας τα παρουσίαζαν στην αρχή, τώρα θα είχαμε κολλήσει ήδη όλοι... Θυμάμαι εκείνο το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει και έδειχνε πώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός με το άγγιγμα στην ίδια επιφάνεια! Βάσει εκείνου, όποιος φορέας του ιού ακουμπάει σε οποιαδήποτε επιφάνεια, έχει απευθείας μεταδώσει τον ιό σε αυτήν και αμέσως μπορεί να κολλήσει ο επόμενος που θα ακουμπήσει! Λες και είναι νομοτελειακά βέβαιο. Αλλά τώρα...: https://www.youtube.com/watch?v=zPP-b3abPfc
Λογικό το να μη γνωρίζουν πώς συμπεριφέρεται ένας νέος ιός από την αρχή. Το ερώτημα είναι, γιατί προσπαθούσαν τότε να μας πείσουν ότι είχε μια συμπεριφορά την οποία δεν είχαν επιβεβαιώσει...