Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Μήπως είσαι ισλαμόφοβος;


Δεν θα βρεθεί κάποιος να μηνύσει τον πρόεδρο Μακρόν για ισλαμοφοβία; Δεν φθάνουν μόνο τα όσα είπε στον επικήδειο του Σαμουέλ 

Πατί; Και αν αυτά δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, τι να πει κανείς για τα εξώφυλλα του κατηραμένου περιοδικού που κοσμούν δημόσια κτίρια της Δημοκρατίας; Χειρότερα ακόμη. 

Δεν βρήκε ούτε έναν καλό λόγο να πει για τους μουσουλμάνους.

 Δεν είχε καν την πρόνοια να ξεκαθαρίσει ότι ο δολοφόνος ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση. Δεν ξέρει ότι δεν πρέπει να προκαλεί; Ευτυχώς για τον ίδιο, έχει ασυλία και δεν μπορεί να του κάνει μηνυτήρια αναφορά ο ημέτερος αυτόκλητος χαφιεδάκος. Κάτι αλλάζει στη Γαλλία. Αυτό που δεν άλλαξε ούτε με το Μπατακλάν, ούτε με τη Νίκαια, ούτε καν με το Charlie Hebdo. Και αν αλλάζει κάτι είναι γιατί αυτή τη φορά κτυπήθηκε το σχολείο, ο πυρήνας του πολυπολιτισμικού ιδεολογήματος. Υποτίθεται ο βασικός μοχλός της ένταξης στην παιδεία της Δημοκρατίας των παιδιών που προέρχονται από μουσουλμανικές κοινότητες. Τον Τσετσένο τον καθοδήγησαν οι μαθητές και οι γονείς τους, που θεώρησαν ότι θίγονται από τη διδασκαλία του Σαμουέλ Πατί. Η ένταξη δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι το ιδεολόγημα που αντικατέστησε την εξαφάνιση του κομμουνισμού. Ενεργοποιεί πολλά από τα στερεότυπά του, με κύριο την ισοπέδωση των αξιών. «Αστικές» για τον κομμουνισμό. «Ευρωπαϊκές» για τους πολυπολιτισμικούς. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αριστερά υιοθέτησε τις αξίες της. Οπως μέχρι πριν από μερικά χρόνια κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους για «αντικομμουνισμό», σήμερα τους κατηγορούν για «ισλαμοφοβία». Πέρυσι η πανίσχυρη «Επιτροπή κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία» οργάνωσε διαδήλωση. Ο Μελανσόν ήταν αγκαζέ με τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους». Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών την κατηγορεί για απευθείας ανάμειξη στη δολοφονία του Πατί. Και η επιτροπή ψάχνει να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Το πολυπολιτισμικό ιδεολόγημα παραπαίει. Αντιμετώπισε τη θρησκευτική πίστη με το μαρξιστικό «όπιο των λαών» και θεώρησε ότι με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση θα τους βοηθήσει να απεξαρτηθούν.
 
Στην Ελλάδα ανακαλύψαμε την πολυπολιτισμική ιδεολογία όταν είχε ήδη αρχίσει να παρακμάζει. Και με την ορμή του νεοφώτιστου, η Αριστερά και οι φιλελεύθεροι συνοδοιπόροι της θεώρησαν ότι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η «ισλαμοφοβία». Με αποτέλεσμα, αντί να ψάξουν τρόπους να εντάξουν τους πληθυσμούς των μεταναστών, να προσπαθούν διά της βίας να συνετίσουν τους Ελληνες. Ελπίζω να μην το πληρώσουμε με τον τρόπο που υπέδειξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Σίσι, στον κ. Αναστασιάδη και στον κ. Μητσοτάκη. Με τους τζιχαντιστές του Ερντογάν. Ο κ. Σίσι κάτι παραπάνω ξέρει από «Αδελφούς Μουσουλμάνους».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oι παπάδες μας δεν έχουν βγάλει άχνα. Αποκεφαλίζιουν ανθρώπους στην Ευρώπη κι αυτοί περι άλλων τυρβάζουν. Κάποιοι επειδή τους παρακολουθώ στο facebook ούτε "χρόνια πολλά" δεν ευχήθηκαν χθές ανήμερα της εθνικής μας επετείου.

Γεωργιος είπε...

Δεν λες δοξα το Θεο που δεν κονανισαν ακομη......να μας λένε πως θα αδυνατισουμε και πωε να κανουμε γουστα

Ανώνυμος είπε...

Κονανίζω= φέρομαι σαν Κονάνος. ΈΞΟΧΟ! Το αποθηκεύω στη γλωσσική μου φαρέτρα προς χρήσιν.