Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Απίστευτες καταστάσεις! Κι όμως οι Έλληνες πιστοί καθεύδουν!


Δικαστήριο στην Ελλάδα λεει,θα αποφασίσει αν είναι ποινικό αδίκημα η Θεία Κοινωνία!


Μια δίκη με ευρύτερο πολιτικό, εκκλησιαστικό, κοινωνικό αλλά και θεολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα με κατηγορούμενο τον τοπικό Μητροπολίτη Νεκτάριο εναντίον του οποίου έχουν ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις.

Η πρώτη για την πρόσκληση του στους πιστούς του εκκλησιάσματος του να κοινωνούν χωρίς φόβο όσο διαρκούσαν τα περιοριστικά μέτρα της  πρώτης καραντίνας κάνοντας χρήση του κωδικού SMS «για άσκηση σωματικών  δραστηριοτήτων». Το προς διερεύνηση αδίκημα διεπράχθη στις 25 Μαρτίου 2020.

Η δεύτερη για συγχρωτισμό εντός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος κατά την διάρκεια της παραδοσιακής λιτανεύσεως του σκηνώματος του. Συγκατηγορούμενός του είναι και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλεως κύριος Μεταλληνός.

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία περί ψευδούς βεβαιώσεως κατά το ήμισυ έχει καταρριφθεί, καθώς ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπέδειξε μερικές μέρες μετά στους πολίτες να κάνουν χρήση του κωδικού  SMS ‘σωματική άσκηση’ «για να επισκέπτονται νομίμως τους ναούς», αναφέρει η εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ''.

Ωστόσο η κατηγορία στο σκέλος που αποδίδει στον Μητροπολίτη Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων την διάπραξη του ποινικού αδικήματος «έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας Τάξης» και διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα «παραβίασης μέτρων περί πρόληψης ασθενειών» παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς, τόσο η κατηγορούσα αρχή, όσο και ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα:

Τέθηκαν ανθρώπινες  ζωές στην έκθεση  στον κίνδυνο του νέου κορονοϊού λόγω της μετάληψης με Θεία Κοινωνία κατόπιν παρότρυνσης της Εκκλησίας;

Καθίσταται σαφές ότι εδώ δεν θα αξιολογηθεί από το δικαστήριο μόνο η τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά του Μητροπολίτου αλλά και ένα μείζον θεολογικό, φιλοσοφικό θέμα και ιατρικό θέμα.

Αν υπό τις περιστάσεις της πανδημίας και υπό τον  όρο της προστασίας της δημόσιας υγείας η Θεία Κοινωνία αποτελεί ποινικό αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο. Στην πραγματικότητα τίθενται υπό την κρίση του δικαστηρίου κατ’ ουσίαν και οι αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Η κατηγορία είναι σαφής. Επειδή ο Μητροπολίτης προέτρεψε τους πολίτες να κοινωνήσουν «προέτρεψε αόριστο αριθμό προσώπων να μετέχουν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας γεγονός που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για την εξάπλωση και την μετάδοση του ιού».

Τυχόν καταδικαστική απόφαση θα οδηγήσει σε απαγόρευση της μεταλήψεως και στην ποινικοποίηση της θείας κοινωνίας για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία με τις όποιες νέες αναταράξεις υπάρξουν στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας (θα θεωρηθεί παρέμβαση στο συνοδικό σύστημα και στο αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας).

Εν προκειμένω πρέπει να συνδεθεί με αποδείξεις ποινικώς η Θεία Κοινωνία με βεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Άγνωστο όμως αν το δικαστήριο προχωρήσει σε ποινική αξιολόγηση του ρίσκου εξάπλωσης του ιού  χωρίς να υπάρχει σύνδεση με βεβαιωμένο κρούσμα.

Υπενθυμίζεται ότι όταν  ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Μητροπολίτη Κερκύρας για την Θεία Κοινωνία (και σε ένα ιερέα από το Κουκάκι) ο Νεκτάριος με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαμαρτυρήθηκε ότι με την άσκηση της δίωξης εναντίον του «ποινικοποιήθηκε η μετάδοση της θείας κοινωνίας, ποινικοποιήθηκε ο Χριστός, ποινικοποιήθηκε η πεμπτουσία της ζωής της Εκκλησίας, η οποία είναι και συνδεδεμένη συνταγματικά με την ζωή του λαού μας και καλύπτεται ως δικαίωμα θρησκευτικής λατρείας  τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τις διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

πηγή.

22 σχόλια:

Πέτρος είπε...

Καλά μόνο ο Κερκύρας είναι ιεράρχης στην Ελλάδα? Δεν άκουσα μέχρι τώρα κανέναν άλλο ιεράρχη να τα βάζει με την Πολιτεία σε θέματα της Εκκλησίας. Όταν μιλούσαν κάποιοι από την Εκκλησία για τους επαίσχυντους νόμους του κράτους οι κρατικοί υπάλληλοι έλεγαν να μην ανακατεύεται η Εκκλησία στα θέματα του κράτους. Τώρα δεν υπάρχει κάποιος από την διοίκηση της Εκκλησίας να τους αποστομώσει με το ίδιο επιχείρημα?
Ο σύνδεσμος κληρικών μόνο για τον μισθό του νοιάζεται?
Στο τέλος αν έρθει ο Χριστός με μια σκούπα για να σκουπίσει την Εκκλησία του θα είναι άδικος?
Κύριε ελέησον

epameinwndas12345678@gmail.com είπε...

Οι αφορισμενοι ποινικοποιησαν την Θεία Κοινωνία. Δεν ντρεπονται λίγο Ο Θεός να τους βοηθήσει να ξυπνησουν, διότι ήρθε η αρχή του τέλους

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Εχθρός του λαού

το έλεγαν στη
σοβιετία...

και οι καλοί μας οι γιατροί (ψυχίατροι)
ως... ειδικοί
επιστήμονες,
αναλάμβαναν να
θεραπεύσουν τον

"δυστυχή τρελλό"
που η ...ασθένειά του, τον εμπόδιζε να δεί το ...
...προφανές ...

οτι ζούσε, δηλαδή
στον παράδεισο...
των εργατών...!

άλλοτε πάλι, ήταν
η νομική επιστήμη
που διά
τών δικαστηρίων
και...πάντα...
μέσα από τις "νόμιμες
διαδικασίες"...

φρόντιζε να απομονώσει τον
διασπείροντα

...ανήκουστα
ψεύδη κατά της
τέλειας κοινωνιστ-ικής
(social-ist)
κοινωνίας...

και γιά να προστατέψει το
σύνολο, τον έστελνε...
διακοπές αναμόρφωσης...

στη Σιβηρία...!

Φυσικά εμείς...
έχουμε δημοκρατία
και δεν πρέπει
να ...

φανταζόμαστε

τρελλά

πράματα

και θεωρίες
συνωμοσίας...

οτι δήθεν χτυπούν
όποιον στέκεται
όρθιος

γιά να φοβηθούν
οι τραγικοί...

κι ανάξιοι...

θρονόφιλοι,
χρυσοφόροι
οσφυοκάμπτες...

Ανώνυμος είπε...

Το οποίο σημαίνει έχουμε δύο Κυριακές, συν όσες καθημερινές λειτουργίες, να προετοιμαστούμε και να μεταλάβουμε και να είμαστε έτοιμοι για όλα μετά, για ό,τι επιτρέψει ο Θεός. Συγχωράτε με λοιπόν, φίλοι.

Εγώ, να σας πω, ό,τι είναι να γίνει, θέλω να γίνει γρήγορα. Αλλά βέβαια κι ο Θεός έχει τους λόγους του να περιμένει. Κι εμένα με περίμενε πολλές φορές και ακόμα με περιμένει. Δεν παραπονιέμαι, ούτε και θα με ρωτήσει κιόλας!

Αργύρης μυλωνας είπε...

Ξεχωρίζουν τα "στρατόπεδα",χριστιανοί διωκομενοι από τον καισαρα και τους αρχιερείς της εκκλησίας.Φυσικα δεν πρόκειται περί κανόνικων αντιπαλων προς μάχη,αλλά διωκτων και διωκομενων,οι οποίοι(διωκομενοι) έτσι και νικουν

Ν/Α είπε...

Δεν χρειάζεται δικαστήριο να αποφασίσει, όταν αποφάσισαν προ καιρού οι Ιεράρχες και έκλεισαν τις Εκκλησίες υπό τον φόβο του κορωνοϊού. Έκλεισαν οι Εκκλησίες, σταμάτησε η Θεία Κοινωνία στο ποίμνιο.
Το θέμα κύριοι είναι ειλημμένο και προδιαγεγραμμένο από τους βλάσφημους όταν οι Κρατικοί έθεσαν τον θεμέλιο λίθο, γιατί τότε νά μάς φταίει ο δικαστής;
Επιπλέον, εάν αντιδρούσαμε σθεναρά στην απόφαση Μητσοτάκη για το κλείσιμο των Εκκλησιών και βγαίναμε στούς δρόμους, και πλακωνόμασταν με τα ΜΑΤ, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.
Οι Εκκλησιαστικοί φταίνε περισσότερο από τούς δικαστές για την προδοτική τους συμπεριφορά, τελεία και παύλα.
.

Γεωργιος είπε...

Ας το λυσει ο Αρχιεπισκοπος που το μυαλο του το χει στα βιβλια για την περιουσια. Μας κλεισαν τις εκκλησιες και μουγκα. Ολα καλα και ωραια.

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου Γεώργιε, να μην το λύσει ο αρχιεπίσκοπος το θέμα, γιατί ο αρχιεπίσκοπος αποκλείεται να το λύσει το θέμα. Χειρότερα θα τα κάνει. Να μας αδειάσει τη γωνιά ο αρχιεπίσκοπος και να αντικατασταθεί από κάποιον που να είναι χριστιανός. Θα μου πεις, και πού να βρεθεί αυτός και με ποια διαδικασία να ανέλθει, που πρέπει να τον ψηφίσουν οι δεσποτάδες και να τον εγκρίνει και το κράτος; Καλά θα μου πεις, μακάρι νά 'ξερα.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος και ο κ.Μεταλληνός, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που παρευρέθηκε στην Λιτανεία του Αγίου, ''πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις''.
''Ο θέλων ευσεβώς ζειν διωχθήσεται''.
Προφανώς θα είναι χωρίς συμπαράσταση από τους αδελφούς τους μητροπολίτες δυστυχώς.
Μακάρι να σταθούν δίπλα του ο Κοσμάς Αιτωλοακαρνανίας, ο Κυθήρων και όποιος άλλος ακολουθήσει την συνείδησή του.
Ποιός θα σταθεί δίπλα του ως συμπαραστάτης; Ο Μεσογαίας που έκλεισε και κλείνει ιερούς ναούς;
Ο Κηφισίας Κύριλλος που δηλώνει πως: ...Νομοθετούν αυτοί που εσείς ψηφίσατε και αυτό θα ακολουθήσουμε...
Η ο Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως με τις πρόσφατες δηλώσεις του;
Φταίμε όλοι μας διότι δεν πήγαμε έξω από τις μητροπόλεις (με νόμιμο και αξιοπρεπή τρόπο) να ζητήσουμε από τους επικαλουμένους... Ποιμένες μας να τηρήσουν τους ιερούς κανόνες και ό,τι θα είμαστε δίπλα τους στον διωγμό.
Θα χρειαζόταν αυτό να καταλάβουν ό,τι δεν είμαστε άλογα αλλά λογικά πρόβατα.
Πόσο δίκιο είχε ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης: οι μητροπολίτες γνωρίζω πως αγωνίζονται για δυο πράγματα πρώτον το πως να εκλεγούν και δεύτερον πως να διατηρήσουν τον θρόνο τους.
Καλόν αγώνα αδελφοί.
Στηρίζουμε κατά πάντα τον Κερκύρας Νεκτάριο.
α.μ.μ.

Λωρίτου Ελένη είπε...

" Τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν "

Το Μυστήριο παρεδόθη άπαξ στην εκκλησία απο τον Θεάνθρωπο Χριστό ! Ποιός μπορεί νά τό παραβιάσει ;

Οι προσευχές μας σας στηρίζουν πάτερ Νεκτάριε ! Η Παναγία μαζί σας !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Άμα δεν μπορούσαν

να μας φέρουνε
βόλτα,

ως αδίστακτοι
πού είναι...

...απλά(!)
θα μας κάνανε Συρία...

κι απ'ότι
φαίνεται, θα το
προσπαθήσουν
κάποια στιγμή,
αλλά...

θα μας πάρει...

μονάχα ξυστά...

αφού τόσα χρόνια
...πολλά περάσαμε
και... κάπως...

λιγάκι, ξυπνήσαμε
πνευματικά...!

Ανώνυμος είπε...

το φερνουν σιγα σιγα για να κλεισουν παλι τις εκκλησιες .
νομιζω τη δευτερη φορα που θα γινει θα υπαρξουν γεγονοτα σιγουρα .
γεγονοτα απο επεμβαση του ΘΕΟΥ .
θα τα πληρωσουμε ολα .

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε έκτακτες καταστάσεις με την ανοχή και την σιωπή Ιεραρχίας κλήρου και πιστών.
Αποφασίζομεν διατάσσομεν και επιβάλουμε τίς αποφάσεις μας.
Αυτά τα άκρως δημοκρατικά ευεργετήματα απολαμβάνει ο Έλληνας σύμφωνα πάντοτε με τις επιλογές του.
Και εδώ αποκαλύφθηκε η απόλυτη γύμνια ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ που διακατέχει το ποίμνιο της Εκκλησίας μας.
Μία γύμνια η οποία φάνηκε προεκλογικά με την στάση όλων ημών των πιστών οι οποίοι είχαμε μετατρέψει με την ανοχή και των ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ τούς ναούς σε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ και τις λιτανείες σε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
Πολλά θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει και ακόμα περισσότερα να αναθεματίσει.
Είναι έτσι όμως;;;
Έχεις ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχει διαγράψει την λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και έχει υποταχθεί πλήρως στα κελεύσματα των αφεντικών της Ν.Τ.Π όπου και εκτελεί πιστά τις εντολές τους.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!Αυτοί μπορούν και επιβάλλονται με τον τρόπο τους με τα διάφορα προσωπεία τους και με το αζημίωτο φυσικά.
Μήπως όμως κάποιοι εξ ημών θα έπρεπε να κοιτάξουν τα του οίκου μας αποβάλλοντας όλα τα ερίφια τα οποία έχουν εφορμήσει σαν τρωκτικά εντός εκκλησίας ισοπεδώνοντας παράδοση αιώνων;;;
Δηλ. ας υποθέσουμε πως βρίσκεται ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ο οποίος θα θελήσει να προστατέψει κατά το δυνατόν την Εκκλησία και το ποίμνιο από διαβόλους τριβόλους αιρέσεις οργανώσεις παραεκκλησιαστικά σωματεία....μπορούμε να διανοηθούμε τι κατάσταση και τι ποιότητα ανθρώπων θα συναντήσει μπροστά του;;;Από επισκόπους ιερείς ψάλτες νεωκόρους πιστούς.
Το πρόβλημα λοιπόν κατά την γνώμη μου βρίσκεται εν τω μέσω ημών εδώ και δεκαετίες ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΣΠΥΡΙ.
Ζούμε πλέον και βιώνουμε καταστάσεις ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ εντός εκκλησίας με επικάλυψη παπικών προτύπων.
Το συνοδικό σύστημα διοίκησης της Ελλαδικής Εκκλησίας αποτελεί παρελθόν όπως επίσης και η επιλογή Ιεραρχών και Ιερέων....και σε συνδυασμό με την αδιαφορία μας αλλά και την εν γένει αντιεκκλησιαστική μας συμπεριφορά καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως φτάσαμε να συζητάμε για τα αυτονόητα.
Ας μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν το Θράσος και η αναίδεια με την οποία η πολιτεία επιβάλει τα σχέδια της στην εσωτερική λειτουργία της εκκλησίας...
Και κάτι ακόμα.....τώρα εξηγείτε και η απόφαση του Ιερώνυμου και της Δ.Ι.Σ να αναβληθεί η σύνοδος του σώματος της Ιεραρχίας...
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ που έλεγα ό,τι θα συγκλιθεί η Ιεραρχία με σκοπό πρωτίστως την στήριξη της Ομολογιακής τοποθέτησης των αδελφών τους μητροπολιτών όπως του Κερκύρας, του Κυθήρων, του Ειρηναίου Κρήτης και κανά δυο άλλων...έμεινα να λέγω...

Αργύρης μυλωνας είπε...

Εσύ τότε αδερφέ μου είσαι γάτα, εχεις φοβερή αντίληψη των πραγματων.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αδερφέ...
τώρα...μας τρολλάρεις...

(και πολύ καλά κάνεις...

οι Έλληνες ξέραμε πάντα
να διασκεδάζουμε τις...
κουφές φάσεις...
και σήμερα ζούμε το
παράλογο σ'ολο του
το μεγαλείο...!)

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Όπως είναι η κατάσταση τής Ιεραρχίας, ο διάδοχος τού Ιερωνύμου θα είναι πολύ χειρότερος ...

Ν/Α είπε...

Καλύτερα Συρία και Ελευθερία, παρά σαρία και αποχαύνωση...

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΊΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΑΡΧΗΓΟ και μόνο με τα επαναστημένα σχόλια ΑΝΩΝΥΜΩΝ, σε ΑΝΩΝΥΜα μπλογκς, όπως αυτό που παρακολουθούμε με αγάπη, ΔΕΝ θα γίνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ επίσης με την πρόταση κάποιου εδώ "να πλακωθουμε με τα ΜΑΤ" . Η ΒΙΑ μόνον ΒΙΑ θα γεννήσει. Ας δει κάποιος την παλαιά ωραία ταινία με τη ζωή του Γκάντι. Κάποια καλή ιδέα μπορει να του κατέβη...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως (ερωτώ) θα πρέπει στις 19 να πλημμυρίσει η Κέρκυρα από Πιστούς;;;

Ν/Α είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε δεν κατάλαβες το πνεύμα του σχολίου. Μην αποδίδεις το γράμμα του νόμου, εκεί που δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Δεν μίλησα για βία με τα ΜΑΤ μίλησα για διαμαρτυρία, η οποία διαμαρτυρία θα μας φέρει τα ΜΑΤ και θα χυθεί αίμα. Όμως είναι λυτρωτική αυτη η επανάσταση, διότι μας παίρνουν τα Ιερά καί τα Οσια μέσα στον τόπο μας, και η κίνηση αυτή σημαίνει προάσπιση της πατρίδας με όποιο τον τρόπο και κόστος, όπως έχουμε υποχρέωση καί από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Άλλωστε μέχρι τώρα με την ηττοπάθεια, καταλήξαμε στην αποχαύνωση που είναι απευκταίο.

Unknown είπε...

Μονο με τη θεια κοινωνια κινδυνευουμε ο συνωστισμος στην Λ. Αλεξανδρας ΟΧΙ? ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ!!!