Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Σσσσσσσσσ! και η Καρδίτσα κοιμάται…

Ο Μητρ. Θεσσαλιώτιδος θα συναντηθεί με τους επιτυχόντες των Πανελληνίων -  Ορθοδοξία News Agency
Εγκύκλιος του Μητρ. Θεσσαλιώτιδος για κλάματα

Ένας γενναίος, συνετός και πιστός Δεσπότης, θα ντρεπόταν να υπογράψει αυτό το Δελτίο Τύπου.


Στο επίσημο site της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, αναγνώσαμε ένα δελτίο τύπου που μας θύμωσε και μας απογοήτευσε. Μας θύμωσε γιατί ρίχνει νερό στον μύλο της Δεσποτοκρατίας στην Εκκλησία της Ελλάδος και μας απογοήτευσε γιατί ο ίδιος ο Επίσκοπος, ο ποιμήν ο καλός δηλαδή, απέναντι σε ένα πρόβλημα που δοκιμάζει πρώτα απ’ όλα την πίστη των ανθρώπων, συντάχθηκε με τη ρητορική της νεοεποχίτικης απολυταρχίας:
“..ὑπάρχει ἐπικίνδυνη αὔξηση τοῦ ἰοῦ τοῦ κορωναϊοῦ εἰς τήν πόλιν τῆς Καρδίτσης καί διασπορά κυρίως ἐντός τῶν ἐκκλησιαστικῶν κοινοτήτων-ἐνοριῶν μας λόγῳ τῆς ἀδιαφορίας καί ἐπιπολαιότητος κάποιων οἱ ὁποῖοι δέν σκέπτονται τόν ἑαυτό τους, ἀλλά κυρίως τούς ἄλλους συνανθρώπους μας καί δέν ἔλαβαν τίς κατάλληλες προφυλάξεις..”  

Ας προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τη γενναιότητα, τη σύνεση και την πίστη του συντάκτη αυτού του κειμένου.
α) Την εποχή των διωγμών του Νέρωνα ή του Διοκλητιανού το δελτίο τύπου θα διαβαζόταν στις κατακόμβες κάπως έτσι: “..ὑπάρχει ἐπικίνδυνη αὔξηση των βασανισμών και των μαρτυρίων εἰς τήν πόλιν τῆς Καρδίτσης, κυρίως ἐντός τῶν ἐκκλησιαστικῶν κοινοτήτων-ἐνοριῶν μας λόγῳ τῆς ἀδιαφορίας καί ἐπιπολαιότητος κάποιων οἱ ὁποῖοι δέν σκέπτονται τόν ἑαυτό τους, ἀλλά κυρίως τούς ἄλλους συνανθρώπους μας καί δέν αρνήθηκαν τον Κύριο για να γλυτώσουν…”
β) Την εποχή της επανάστασης του 1821, κάτω από το τρεμάμενο φως του καντηλιού, θα διαβαζόταν με δάκρυα στα μάτια ως εξής: “..ὑπάρχει ἐπικίνδυνη αὔξηση των φωνών για ξεσηκωμό εἰς τήν πόλιν τῆς Καρδίτσης καί διασπορά κυρίως ἐντός τῶν ἐκκλησιαστικῶν κοινοτήτων-ἐνοριῶν μας λόγῳ τῆς ἀδιαφορίας καί ἐπιπολαιότητος κάποιων οἱ ὁποῖοι δέν σκέπτονται τόν ἑαυτό τους, ἀλλά κυρίως τούς ἄλλους συνανθρώπους μας καί θέλουν να τα βάλουν με τον Πολυχρονεμένο μας Πασά..”
γ) Τον καιρό την Κατοχής, το δελτίο τύπου του Μητροπολίτη Καρδίτσας μάλλον θα έπαιρνε την παρακάτω μορφή: “…ὑπάρχει ἐπικίνδυνη αὔξηση των ανθρώπων που συλλαμβάνονται από τη Βέρμαχτ και δεν προδίδουν την αντίσταση εἰς τήν πόλιν τῆς Καρδίτσης, κυρίως ἐντός τῶν ἐκκλησιαστικῶν κοινοτήτων-ἐνοριῶν μας λόγῳ τῆς ἀδιαφορίας καί ἐπιπολαιότητος κάποιων οἱ ὁποῖοι δέν σκέπτονται τόν ἑαυτό τους, ἀλλά κυρίως τούς ἄλλους συνανθρώπους μας καί δέν προδίδουν στους βασανιστές όσα γνωρίζουν για τον αγώνα κατά του κατακτητή..”
Δε θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο. Στις μέρες μας πληθαίνουν οι φωνές ανά τον κόσμο κατά της προπαγάνδας του Κορωνοϊού. Δημοσιεύονται όλο και περισσότερες επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις κατά της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό και κυρίως από τα παιδιά. Κλείνουν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αντιδρούν στην προπαγάνδα. Παρεμβαίνει ο εισαγγελέας τρομοκρατώντας όποιον αντιδρά. Κατεβαίνουν βίντεο που αποκαλύπτουν το πρόβλημα. Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ένας γενναίος, συνετός και πιστός Δεσπότης, θα ντρεπόταν να υπογράψει αυτό το Δελτίο Τύπου.
Βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο, ασύμμετρο και καλά δομημένο πόλεμο κατά της ατομικής μας ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Οι εχθροί μας προσπαθούν να μας πείσουν είτε πως δεν υπάρχουν εχθροί, είτε πως ό,τι κάνουν το κάνουν για το καλό μας.
Η μεγάλη τους επιτυχία είναι πως ξεπετάγονται από εκεί που δεν το περιμένεις κάποιοι απίθανοι σύμμαχοι του εχθρού, που η αποστολή τους ήταν εντελώς αντίθετη: να προστατέψουν θυσιαστικώς το ποίμνιό τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, φίλοι, η εγκύκλιος είναι λίγο παλιά, δεκαπέντε ημερών νομίζω. Το οποίο σημαίνει ότι τα τεστ των κληρικών και των επιτρόπων που παρήγγειλε ο δέσποτας θα πρέπει να έγιναν και τα αποτελέσματά τους να βγήκαν. Και δεν ακούσαμε για κανέναν θετικό στην Καρδίτσα. Δεν ακούσαμε τίποτα, είναι αλήθεια, αλλά αν είχε βγει κληρικός θετικός θα είχε βουίξει ο τόπος. Μάλλον λοιπόν να υποθέσουμε ότι όλα βγήκαν αρνητικά, παρόλη την "επικίνδυνη αύξηση του ιού μέσα στις ενορίες μας λόγω της αδιαφορίας και της επιπολαιότητας ορισμένων" και τα λοιπά δρακουλιάρικα που λέει ο δέσποτας. Ας το σημειώσουμε αυτό.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Χάριν εις την επέμβασιν του συμπολίτου μας
κυρού Εφιάλτου...

απεσοβήθη ο κίνδυνος

να φ α ν ο ύ μ ε

εις τον τεράστιον όγκον επενδυτών

που ζητούν μαζικά να επενδύσουν εις τον νότον της φιλόξενου χώρας μας

ως αφιλόξενοι

εξαιτίας μικρού αριθμού
περί των 300 ακραίων
εθνικιστών εκ Λακωνίας


οι οποίοι προσεπάθησαν
με προκλητικό τρόπο,
να αποτρέψουν τον ειρηνικόν περίπατον,
τού φίλου βασιλέως των
Περσών, μετά των συνοδοιπόρων του!


ο Θερμοπυλών

...Φιλάργυρος...

Αρτζι είπε...

Φτου,τσάμπα τόση προσπάθεια,άσε τις κυρώσεις που μπορεί να του ρίξει η ΔΙΣ και ο σπονσορας της γιατι τους εξέθεσε με τα μηδενικά αποτελέσματα του.Τι δηλαδη;τόσο διαφήμιση για την αρρώστια και τον ιό της που μολύνει απο άκρη σε ακρη τους ναους του Κυριου τους και αυτος να βγαλει ολους τους παπάδες του ελεύθερους covid?

Ανώνυμος είπε...

Μακαριστός Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μυτιληναίος.

"Καί τότε, θά ἔρθει ὁ Ἀντίχριστος καί θά πεῖ:

Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών αν τα διαβάσετε, αξίζει, εκ πρώτης όψεως μοιάζουν σαν μυθώδη, εκ πρώτης όψεως. Θα έλεγε κανείς: άντε από κει τώρα, τι είναι αυτά; Βλέπουμε όμως αγαπητοί μου ότι πραγματώνονται αυτά. Τα Πρωτόκολλα λοιπόν των Σοφών της Σιών, -βιβλιαράκι που πουλιέται έξω, να το βρείτε να το διαβάσετε- δεν είναι παρά ένας μακρύς κατάλογος προσπαθείας διαφθοράς των εθνών. Να καταστρέψουν και να διαφθείρουν τα έθνη.
Όταν η τηλεόραση βάζει αυτά που βάζει, όταν υπάρχουνε εκείνα που υπάρχουν στην ψυχαγωγία, στην πολιτική, στην οικονομία, παντού, στην εκπαίδευση. Διαβάστε και θα εκπλαγείτε. Θα πείτε: μα γιατί να καταστρέψουν;
Να χτυπήσουν τα έθνη σα χταπόδι επάνω στο βράχο να μαλακώσει. Να παραλύσουν τα έθνη.
Και τότε, θα έρθει ο Αντίχριστος και θα πει: εγώ τώρα θα σας σώσω, εγώ θα σας σώσω. Αφού πια τα έθνη δεν θα μπορούν να αντιδράσουν σε τίποτε. Αντιθέτως, θα ζητούν έναν κυβερνήτη που να κυβερνήσει σ’ όλη τη γη, διότι η διαφθορά τους θα έχει φθάσει στο άκρον άωτον και σ’ αυτό θα έχουνε δουλέψει οι Σιωνισταί.
Να γιατί χαρακτηρίζεται, θα το πω άλλη μια φορά, η Ιερουσαλήμ ‘Σόδομα και Αίγυπτος’. Να διαφθείρει τον κόσμο και να επικρατήσει στον κόσμο. ‘Σόδομα’: να διαφθείρει. ‘Αίγυπτος’: να επικρατήσει. Αν προσέξει κανείς λίγο, θα ιδεί το γράμμα του κειμένου να του φωνάζει την πραγματικότητα".

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Απόσπασμα από την 45η ομιλία στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης
« Ιερά Αποκάλυψις ».

Πηγή:
https://www.hristospanagia.gr/καί-τότε-θά-ἔρθει-ὁ-ἀντίχριστος-καί-θ

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ είπε...

Ουκ έχομεν βασιλέα ει μη Καίσαρα