Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Όλα όσα δεν μας λένε για το γάλα αμυγδάλου…





Τα φυτικά γάλατα έχουν γίνει must πια στο ψυγείο κάθε λάτρη της υγιεινής διατροφής. Πόσο υγιεινά είναι όμως στην πραγματικότητα; Ας το ερευνήσουμε…

Τα κακά νέα:
Σαν vegan και σαν μία από τις πρώτες που χάρηκαν όταν τα ελληνικά σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν να πουλούν γάλα αμυγδάλου θα μπορούσα να το αποθεώσω. Δεν θα το κάνω όμως! Ορίστε η «πικρή» αλήθεια…
-Το γάλα αμυγδάλου είναι ως επί το πλείστον νερό! Συνήθως ανά λίτρο χρησιμοποιούνται μόλις 20γρ. αμύγδαλα, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο λιγοστά από τα θρεπτικά συστατικά του ξηρού καρπού καταλήγουν στο ποτήρι μας. Γιατί τότε η τιμή του είναι τόσο τσουχτερή;

-Σε αντίθεση μάλιστα με το γάλα σόγιας, το συγκεκριμένο περιέχει πραγματικά ελάχιστη ποσότητα πρωτεΐνης, μόλις 5γρ/λίτρο.
-Εάν ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τα συστατικά, τα περισσότερα φυτικά γάλατα περιέχουν πλήθος άλλων βλαβερών για την υγεία συστατικών, όπως συντηρητικά, ζάχαρη, γαλακτωματοποιητές, σταθεροποιητές, ρυθμιστές ιξώδους κλπ.

Τα καλά νέα:
-Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και έτσι αποτελεί ιδανικό ρόφημα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους.

-Μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή και δεν επιθυμούν να πίνουν αγελαδινό γάλα.
-Τα περισσότερα από τα φυτικά γάλατα που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν ίδια ποσότητα ασβεστίου/ανά ποτήρι με το αγελαδινό γάλα, άρα το επιχείρημα ότι δεν έχουν καμία διατροφική αξία είναι άκυρο.
-Κυκλοφορούν στην αγορά βιολογικά φυτικά γάλατα, τα οποία περιέχουν λιγοστά συστατικά σε αντίθεση με τα συμβατικά που βρίσκουμε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Αρκεί μόνο να επισκεφθείτε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και να διαβάσετε τη λίστα με τα συστατικά των ροφημάτων.
-Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, απλά ρίχνοντας στο μπλέντερ σας νερό και αμύγδαλα και στη συνέχεια σουρώνοντας το μίγμα. Έτσι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το ρόφημά σας θα είναι φρέσκο και πραγματικά αγνό.


Συμπέρασμα:
Ναι, το γάλα αμυγδάλου δεν είναι η υπερτροφή που πολλοί υποστηρίζουν. Είναι όμως μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δεν πίνουν γάλα και μπορεί να είναι πραγματικά αγνό αν είναι σπιτικό ή αγορασμένο από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Είναι ακριβό για αυτό που είναι; Φυσικά! Όμως, αν με ρωτάτε, και πάλι αποτελεί καλύτερη λύση από το αγελαδινό.

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι συχνή στους ενήλικες – περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί την εμφανίζουν μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Aς μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το αγελαδινό γάλα είναι ειδικά σχεδιασμένο για το πεπτικό σύστημα των βοοειδών, με αποτέλεσμα όταν οι άνθρωποι το καταναλώνουν να λαμβάνουν συστατικά που διαταράσσουν την πέψη τους. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος μπορεί να αποτελέσει αιτία εμφάνισης καρκίνου και ακμής.
πηγή

Σχόλιο: Που κρύβεται η αλήθεια που είναι τη υπερβολή στα παραπάνω μήπως απλά είναι μια ακόμη πληρωμένη μελέτη απο τους γαλατάδες για να μην αγοράζουμε ,πραγματικά με τα όσα συμβαίνουν με τον κορωδο-ιό με τις πληρωμένες μελέτες και στατιστικές  χάνεται η όποια εμπιστοσύνη!

5 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Τελικά γιά κριτική
το ξεκίνησε

σε παινεψιά το
κατέληξε...

...

(έριξε και τη μαχαιριά
-στά μουλωχτά-
στ'αγελαδινό,
που ...δεν είναι
-και καλά...λέει...-
σχεδιασμένο...
για τα ...μάτια μας...
τσκ....τσκ...τσκ...)

Massage Instructor είπε...

Σαφώς και δεν είναι σχεδιασμένο για το δικό μας σύστημα, μια απλή έρευνα θα σε διαφωτίσει. Όσο για το πώς κατέληξε τί σε νοιάζει;; Σε βιομηχανία εργάζεσαι και θα χάσεις τα ποσοστά σου;;; 😂😂😂

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Όταν γενεές γενεών
μεγάλωσαν
με το γάλα του προβάτου
και τις κατσίκας
αλλά και τις αγελάδος

το να βγαίνουν κάποιοι
"επιστήμονες"
ειδικοί ... ανατρεπτολόγοι...(;)

και να ανακαλύπτουν
(ώ... του θαύματος)
την αποκεκρυμένη αλήθεια(!)

έχει γίνει πλέον
...εσμός
(κακιά συνήθεια
δηλαδή, που λεγαμε...
που...κουφαίνει...
και...όχι...
δεν... ομορφαίνει...

Unknown είπε...

Ναι όλοι μεγαλώσαμε με τον μύθο ότι το γάλα ψηλώνει και κανει γερά κόκαλα 😂 πολύ περισσότερος κόσμος από ότι γνωρίζουμε έχει δυσανεξία στην λακτόζη και είναι γνωστό οτι επιδεινώνει την ακμή. Δεν βγήκαν κάποιοι τυχαίοι και το είπαν , είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το γάλα της αγελάδας δεν είναι κατάλληλο για το πεπτικό μας σύστημα. Δυστυχώς το marketing και η διαφήμιση χρόνια τώρα δείχνοντας τις αγελάδες ανέμελες να βοσκούν κάμπο (μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από τον πόνο και την κακομεταχείριση που βιώνουν αυτά τα ζώα) οδήγησαν στο να υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα που είναι ακόμα βαθιά νύχτωμενοι και αγνοούν την ακηθεια που βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι ειδικοί επιστήμονες...

τώρα... ανακάλυψαν τις συνθήκες βιομηχανικής παραγωγής;
Τοσα χρόνια που ήτανε νυχτωμένοι;

Αχ! αυτοί οι ειδικοί
επιστήμονες, τι άλλο
θα ανακαλύψουνε...άραγε;

...μήπως και τα έθνη των
θετταλών και των θρακών
που θα απαιτησουν την λεφτεριά τους... οταν
κάποιο πουγκί
γεμάτο μ' ένα soro
λαχταριστά αργύρια
προσγειωθεί στο... ειδικό
γραφειάκι τους;

Ξέρω...ξέρω είμαι βαθειά
νυχτωμένοςς σε θεωρίες συνομωσίας ο δυστυχής...
Τσκ...τσκ...τσκ...
Ωώ ! πόση αμάθεια!