Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Μία Ελληνική ομάδα σύγχρονου χορού κάνει πρεμιέρα στη Δανία

Στις 13 Σεπτεμβρίου στο Bornholm της Δανίας κάνει πρεμιέρα μία ελληνική ομάδα χορού. Την ίδια παράσταση θα δούμε και στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο του Bornholm Culture Week η ελληνική ομάδα χορού «Creo Dance Company» της Πωλίνας Κρεμαστά παρουσιάζει στο διεθνές χορογραφικό κέντρο BIRCA - Bækkelund International Residency Center for Artists για πρώτη φορά τη νέα της παράσταση με τίτλο «commun» (το κοινό).
Τέσσερις ελληνες χορευτές σε σκηνή της Δανίας

Μια ιδιόμορφη παράσταση τεσσάρων χορευτικών σόλο σε συνύπαρξη. Τέσσερις χορεύτριες και δύο μουσικοί εφορμώντας από έναν κοινό τόπο, διανύουν μια αέναη πορεία προς την προσωπική αφήγηση. Προσπαθούν να ανακαλύψουν την εμφάνιση του υποκειμενικού στοιχείου ως φορέα του κοινού συστατικού που παραμένει, εμφανώς ή όχι, μέσα από μια συλλογική εμπειρία. Μια κυκλική διαδικασία από την συλλογική μνήμη στην ατομική και από την ατομική σε μια από κοινού επανασύνθεση νέας μνήμης. Ένας τόπος αφήγησης μεταβατικός, σαν τόπος παιχνιδιού.

Η πρωτοτυπία της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργείται από την κοινότητα για την κοινότητα. Μία γεύση από την παράσταση στο παρακάτω βίντεο
Μέσα από ένα κινητικό πείραμα-παιχνίδι την «αλυσίδα», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Ιωάννινα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, το 2018 και το 2019 και συμμετείχαν σε αυτό τουλάχιστον εκατό άτομα (μεταξύ των οποίων φοιτητές χορού, παιδαγωγοί, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιοί, κ.ά.), έγινε η συλλογή και η δημιουργία των κινητικών υλικών και χορογραφικών εργαλείων που οικοδομούν το έργο. Η ομάδα και οι συμμετέχοντες του πειράματος αναζήτησαν και αναζητούν το κοινό στοιχείο αλλά και την προσωπική αφήγηση που προκύπτουν μέσα από μια συλλογική διαδικασία.
Συντελεστές: Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά
Χορεύουν: Θένια Αντωνιάδου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη,
Βάσια Ζορμπαλή, Πωλίνα Κρεμαστά / Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & ζωντανή εκτέλεση: Νίκος και Γιώργος Παπαϊωάννου
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης / Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Art-design&video: Παναγιώτης Ανδριανός
Τεχνική υποστήριξη: Βαγγέλης Νάνος / Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης
πηγή

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Τόσο πανομοιότυπα
διαφορετικοί...!

και
τυποποιημένα
πρωτότυποι...

...

που
μου θυμίζουν, λίγο, την
τυποποιημένη μου
"ανάγκη"...
για έξυπνη-τάχα-
σχολιαστική γκρίνια...