Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Σαν τα μάρμαρα της πόλης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρελλέ , γιατί πήρες ανάποδες και έκοψες τα σχόλια για τον π. Ευάγγελο Παπανικολάου ; τά
Πήρες στο κρανίο φαίνεται ! Άσε ο καθένας νά εκφραστούμε . Γράφονται και υπέροχα σχόλια ! Δυστυχώς και απο την αρνητική πλευρά βλέπουμε πόσο τα οικιυμενιστικά ςχουν εισχωρήσει μέσα στο κρανίο μας . Διαβάζουμε :
" Όσο ήταν τζαμί ήταν χώρος προσευχής όπως και τώρα." !

Βλέπουμε την αλλοίωση που έχει υποστεί η σκέψη μας . Αυτό άς το λάβουν υπ' όψιν αυτοί που λένε - και είναι παπάδες που το λένε - άσε άς λένε και τι πειράζει ! Μέ το πές πές αυτά μπαίνουν μέσα στο κρανίο μας και παγιώνονται ως φρόνημα . Είναι ο λεγόμενος λαικός οικιυμενισμός . Γι αυτόν υπεύθυνη είναι η αδράνεια του εκκλησιαστικού σώματος . Ωρίστε κατάντησαν οι οικουμενιστικές αμπελοφιλοσοφίες νά γίνουν φρόνημά μας .

Σε κάθε περίπτωση ο π. Ευάγγελος για νά παρεξηγηθεί απο όλους και οι οικουμενιστές νά τον θέλουν δικό τους , φανερώνει την σύγχυσή μας . Ομολογουμένως δεν διάβασα ολόκληρη την ομιλία . Μόνον ακροθιγώς και μου έδωσε την εντύπωση οτι κάθε άλλο παρά οικουμενιστικά μίλησε ο π. Ευάγγελος . Έχει μόνον το χαρακτηριστικό της εκκεντρικότητος καί όπως λές ενδέχεται νά πεί και " μαλακίες " ! Σε ό, τι λέμε παίζει ρόλο και το timing .

Αν κάποιοι καλοπροαίρετοι αδελφοί σκανδαλίζονται μέ την λέξη που προαναφέραμε εντός εισαγωγικών , άς γνωρίζουν οτι εδώ μέσα η λέξη μας είναι εύχρηστη , γιατί δεν την θεωρούμε κακή . Γιατί νά της δώσουμε ένα κακό περιεχόμενο ! Την ακούμε κατα κόρον στην εκκλησία . Έχει την έννοια της ασθενείας ή την βλακείας . Δεν πρέπει βέβαια νά γίνεται κατάχρηση της λέξεως ως προσφώνηση αντί του Γιάννη , Κώστα κ.τ.λ. Γιατί πρέπει νά στερούμαστε εκφραστικών μέσων αποδοκιμασίας ! Ο Χριστός λέει είναι αμαρτία νά αποκαλέσεις τον αδελφό σου " εική " ρακά .

Ανώνυμος είπε...

"Το ότι προσεύχονται κάποιοι άνθρωποι έστω και αν είναι αλλόθρησκοι και έχουν άλλη άποψη περι Θεού, αυτό δεν μεταβάλει ούτε αλλοιώνει την Αγία Τράπεζα που είναι ηλιοστολισμένη με τη χάρη του Θεού." π.Σπυρίδων Σκουτής

Οικουμενιστικές " μαλακίες " δυστυχώς προερχόμενες απο έναν ιερέα ! Όχι πάτερ μου ! Είναι καλύτερα νά καεί ένας ναός παρά νά βεβηλωθεί απο τις δαιμονικές θρησκείες . Σε κάθε περίπτωση άς αφήσουμε τα πράγματα στο έλεος του Θεού , τί θα ήταν προτιμότερο , νά μαγαρίζουν την Αγία Τράπεζα οι αχαρίτωτοι αλλόθρησκοι ή τα άλογα ζώα τα μή φέροντα ευθύνη των πράξεών τους ! Καθόλου δεν μέ παρηγορεί η σκέψη οτι ο χώρος μένει χώρος προσευχής μιάς δαιμονικής θρησκείας . Εκτός απο την ποδαρίλα , τους τουρλωτούς κ... και τις δαιμονικές κραυγές βρωμάνε οτι είναι αχαρίτωτοι ! Στον ορθόδοξο ναό επικρατεί η χάρη και η ευγένεια . Γιά νά αποφευχθεί το φαινόμενο των τουρλωτών οπισθίων απαγορεύεται η πολλή κυκλοφορία των εχουσών το προνόμιο , απαγορεύεται η εξαντρίκ ευλάβεια μέ μετάνοιες , η προσκύνηση του τέμπλου , αναμεράμε όταν ο ιερέας θυμιάζει τις εικόνες , για νά μήν θυμιάσει τα οπίσθια της γαλαντόμας μανδάμ ! Η μουσουλμανική μπούρκα είναι αχαρίτωτη , παρ' όλο που και εμείς θα έπρεπε νά εισερχόμαστε στο ναό μέ κάλυψη . Ο π. Ευάγγελος δεν εξναι οτι συμπαθεί την μπούρκα , αλλά βγάζει πικρία για την δική μας απαράδεκτη εικόνα . Είναι ακατανόητο το σύνθημα του μακαριστού : " ελάτε όπως είστε " !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Μα, το επιχείρημα σε καθε
νεωτερισμό οπως π.χ. η
μετάφραση
τών λειτουργικών κειμένων

ήταν ...να γεμίσουν οι
εκκλησίες κόσμο...-για το
θεαθήναι τοις ανθρώποις-

...κι όποιος μίλαγε,
κυρήσσοντας λόγο αληθείας

λάσπη, περιθωριοποίηση
και φίμωση.

-Ποιός τα θυμάται αραγε τώρα, όλα αυτά
που απορούμε για το πως
φτάσαμε ως εδώ...-