Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Μόρφου Νεόφυτος: «Όταν ξανάρθει (ο κορωνοϊός), να ξέρουμε ότι οι Εκκλησίες της Μόρφου από το Ακάκι και πάνω θα είναι ανοιχτές. Κι ας πάει ο Δεσπότης σας φυλακή. Πρέπει του.»



Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου π. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῶν Πρωτοκορυφαίων Ἀποστόλων Πέτρου καὶ Παύλου, ποὺ τελέσθηκε στὸ ἱερὸ παρεκκλήσιο τοῦ Ἀποστόλου Παύλου τῆς κοινότητος Ἀκακίου τὴν 28η Ἰουνίου, 2020 καὶ κήρυγμα στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τῆς Σύναξις τῶν Δώδεκα Ἀποστόλων ποὺ τελέσθηκε στὸ ἱερὸ ἐξωκκλήσι τοῦ Ἀποστόλου Τυχικοῦ στὴν Ἔσω Γαλάτα τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (30.6.2020).

Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου  Μάριος Ἀντωνίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος (υπήρξε Αγιορείτης Μοναχός):

Προσευχή το σημαντικότερο μέσο επίλυσης των προβλημάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=0-B_KkoOG4I

Ανώνυμος είπε...

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αυτό που λέει ο Μόρφου δεν αναιρεί την προσευχή! Χρειαζόμαστε και μαρτυρία. Την έχουμε όλοι μας πολύ ανάγκη...

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης είπε...

Ομολογίας ο καιρός! Όταν επέκειτο η προβολή της βλάσφημης ταινίας "Ο τελευταίος πειρασμός", ο Άγιος Παΐσιος εξήλθε του Αγίου Όρους και μετέσχε των διαμαρτυριών. Θυσίασε προς καιρόν το μοναχικό του πρόγραμμα, προκειμένου να ομολογήσει την ορθόδοξη πίστη του, επί της οποίας ερείδεται ο μοναχισμός ως θεσμός. Και κάτι ακόμη: Τόσα χρόνια ακωλύτως προσευχόμασταν και λατρεύαμε τον Θεό. Αν οι προσευχές μας αυτές γίνονταν ουκ εν χείλεσι δολίοις, δεν θα μας έδιναν σήμερα διάκριση του κινδύνου, αφοβία, παρρησία και ομολογία; Ας μην παραθεωρούμε το χρέος μας προφασιζόμενοι αρετή. Αφού ως Εκκλησία σφάλαμε στην ομολογία, με ομολογία θα διορθώσουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ θα τον βάλουν φυλακή τον Μόρφου. Απλά θα του ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ από τον ΜΙΣΘΟ του. Και αυτό ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από φυλάκιση για πολλούς ιερείς και δεσποτάδες.