Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Γιατί άφησα τα new age και έγινα ξανά Χριστιανή Ορθόδοξη

12 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο Θεός να φυλάει
τα παιδιά μας...

η "κανονικότητά" μας
είναι ένα ναρκοπέδιο,

που αν δεν τα πάρει
ο φύλακας άγγελος
απ' το χεράκι...

τα περιμένουν άσχημες
...εκπλήξεις...

Εμείς, ουσιαστικά
μόνο... τα γόνατα
μπορούμε να βάλουμε...

Ανώνυμος είπε...

-Γιατί άφησα τα new age και έγινα ξανά Χριστιανή Ορθόδοξη;

«Διότι το new age προσελκύει αδερφές, φλούφληδες, soyboys*, διαταραγμένους, θηλυπρεπείς χίπστερ, οι οποίοι δεν ικανοποιούσαν τη θηλυκή μου ματαιοδοξία. Πιστεύω ότι στην Ορθοδοξία θα βρω ανδροπρεπείς, κυριαρχικούς άντρες, φαλλοκράτες και πατριάρχες που θα γεμίζουν τη θηλυκή μου ματαιοδοξία με την προσοχή, τους επαίνους και το θαυμασμό τους.
Επίσης, έβαψα τα μαλλιά μου καροτί και άνοιξα το μπούστο μου για να θαυμάσετε τα τατουάζ μου».


*https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Soy%20Boy

Ανώνυμος είπε...

Ας μην εντυπωσιαζόμαστε εύκολα.
Να εξετάζουμε τις πράξεις και τη ζωή του καθενός και όχι το τί λέει την έκαστη χρονική στιγμή.
Ο χρόνος αποδεικνύει το φρόνημα και τις προθέσεις εκάστου ημών.
Οι μεταστροφές στη χριστιανική πίστη δεν είναι προφορικές και στιγμιαίες.
Είναι πολύχρονες κι επίπονες, αναλόγως με το πόσα δικαιώματα έχει παραχωρήσει ο άνθρωπος στο διάβολο.
Θυμηθείτε την Αγία Μαρία την Αιγυπτία που χρειάστηκε 17 χρόνια ερημικής άσκησης από τη στιγμή της μεταμέλειας μέχρι να καθαρθεί ψυχοσωματικά, κι έπειτα φωτίστηκε αγιοπνευματικά.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν πολλή μεγάλη αξία αυτά τα βιντεάκια. Οι άνθρωποι που για οποιοδήποτε λόγο ασχοληθήκαμε κάποτε είτε επιφανειακά είτε πιο βαθιά με τέτοιες πρακτικές είτε νιώθουμε κάποια έλξη προς αυτές λόγω δυσκολιών στη ζωή-πορεία της μετάνοιάς μας (δεν αφήνει ο διάβολος εύκολα τις ψυχούλες του κόσμου) πιο εύκολα θα συγκινηθούμε βλέποντας έναν άλλον άνθρωπο να κάνει τον ίδιο αγώνα με εμάς. Κι αν δεν έχει αρχίσει ακόμη ο αγώνας μας και είμαστε ακόμη σε αυτές τις πρακτικές, πιο εύκολα θ'αναρωτηθεί το κολλημένο μυαλό μας "μήπως υπάρχει κάτι σκοτεινό σ'αυτά που κάνω;" βλέποντας αυτήν την κοπέλα παρά ακούγοντας γονείς και ιερείς να μας λένε "κάνεις λάθος". Κι ο λόγος είναι πως οι γονείς σχεδόν ποτέ δεν έχουν ιδέα από αυτά που περνάμε, ενώ για τους ιερείς σκεφτόμαστε "αυτοί είναι ήδη κατά κάποιον τρόπο σωσμένοι (ας πούμε), είναι ήδη μέσα στην εκκλησία και στα μυστήρια, να καταλαβαίνουν άραγε τον πόλεμό μας;".
Ελπίζω το κοριτσάκι αυτό να συνεχίσει, γιατί ο πόλεμος είναι αμείλικτος από το διάβολο. Όσο για τα αρνητικά σχόλια (πραγματικά πιστεύετε ότι οι "άντρες οι σωστοί" δεν κάνουν γιόγκα στις μέρες μας; Για κάντε μια βόλτα στην Ευρώπη... Για Ελλάδα δεν ξέρω.) και τα "αυτή τωρα πάει, ποιος ξέρει αν ποτέ θα σωθεί" από τους εντός της εκκλησίας, πιστεψτε με, μόνο να σπρώχνουν στο γκρεμό καταφέρνουν.
Μια προσευχή αν θέλετε κάντε την και για την κοπέλα.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα αυτή είναι και η δική μας λογική που δημοσιοποιούμε αυτές τις πονεμένες ψυχές ,το "απόλυτο κήρυγμα" ...φυσικά ολοιμας διακρινουμε επάνω στην καημένη τα στίγματα των παθών της ε ας είμαστε οικτιρμονες...

Unknown είπε...

Είναι μια ομολογία και έτσι οφείλουμε να το εκλάβει ο χριστιανός. Με συγχωρείτε για την παρέμβαση μου

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βλέπω έναν θαρραλέο νέο άνθρωπο, ο οποίος μιλά με το πρόσωπό του, παραδέχεται τα σφάλματά του και προσπαθεί να προειδοποιήσει όσους πορέυονται σε φαινομενικώς αθώα μονοπάτια στα οποία βάδισε κι ο ίδιος. Διαβάζω και κάτι θλιβερούς ανθρωπάκους, που κρίνουν ex cathedra ως αυτόκλητοι τιμητές και κατανοώ πόσο βαθύ είναι το έλος στην ψυχή τους.
Το γεγονός πως δεν έχετε το θάρρος να γράψετε επωνύμως τις υποκριτκές και μισογυνικές αηδίες σας, είναι δηλωτικό του πόσο ανθρωπάκια είστε. Ακριβώς επειδή κι εγώ γράφω ανωνύμως, είμαι εξαιρετικά φειδωλός στα επικριτικά μου σχόλια, όταν αυτά αφορούν ανθρώπους οι οποίοι σε αντίθεση με εμένα εκτίθενται φόρα-παρτίδα.
Ειδικά εσύ σεξουαλικά πεινασμένε, που νομίζεις πως εντυπωσιάζεις κάποιον με τις βλακείες σου, είσαι η χαρά των βιαστών. Έπρεπε να είχες καταθέσει και υπέρ του πακιστανικού κτήνους της Πάρου. ... Παράλειψις!

k.Pittas είπε...

Όλοι όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει μεταστροφή(πόνος, δάκρυα, πτώσεις κτλ) μπορούν να μιλήσουν για αυτό.Οι υπόλοιποι που είχαν την ευλογία να μεγαλώσουν εντός υγιούς χριστιανικού περιβάλλοντος και να το αξιοποιήσουν ας δοξάζουν τον Κύριο για αυτό.Μια προσευχή για την κοπέλα αυτή θα βοηθούσε και γενικά μια προσευχή για τους μεταστραμμενους υπέρ ενισχυσεως!

Ανώνυμος είπε...

1:03 μ.μ.
Είμαι το θλιβερό ανθρωπάκι που γράφει «μισογυνικές αηδίες».
Επειδή εκ του περισσεύματος της καρδίας ομιλεί το στόμα, πάψε να φαντασιώνεσαι σεξ και βιασμούς·δεν έχουν σχέση με το θέμα.

Η συνήγορος του πακιστανικού κτήνους της Πάρου ήταν, αναπάντεχα, μια οπτικά εκκεντρική μυκονιάτισσα τζιβιτζιλόγρια(butch-dyke):
https://opaidagogos.blogspot.com/2018/07/blog-post_11.html

Σίγουρα θα ταυτιζόταν με το επικριτικό σχόλιό σου ανιχνεύοντας «μισογυνισμό» και «πεινασμένους άντρες».

Ανώνυμος είπε...

ὁ δυνάμενος χωρεῖν χωρείτω
και
ο σώζων εαυτόν σωθήτω

Υγ
Βρε Τρελογιάννη, πόσες «χριστιανοφεμινίστριες» θηροφύλακες έχει το blog;
Σε κάθε σχετική ανάρτηση, όλο και κάποιος σχολιαστής θα διακρίνει «μισογυνισμό» στους άλλους σχολιαστές.
Είναι μια μαγική λέξη-ξόρκι των φιλελεφτ, όπως ο «ρατσισμός» και ο «φασισμός», που τους ανακουφίζει από τη βάσανο της επιχειρηματολογίας, διότι ως ουτοπιστές, δεν έχουν επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ! Εθναι πολύ διασκεδαστικό νά καταδικάζει κανείς την ανωνυμία ανωνύμως ή ψευδωνύμως !

Η μετάνοια είναι κάτι το πολύ συγκλονιστικό και μία διαδικασία επώδυνη Άν έχει δύο μήνες που μετανόησε και τόσο ανοδύνως " ποζάρει " και εκτίθεται , φοβάμαι οτι απλά διολισθαίνει σε συναισθηματισμούς μέ την ίδια ευκολία που άφησε τα παιδικά της βιώματα . Και ποιός δεν εύχεται νά σταθεροποιηθεί στην πίστη μία ψυχή ! Μήν το θεωρούμε όμως και τόσο ανώδυνο . Το κοριτσάκι φαίνεται νά είναι μέσα στην τρελλή χαρά . Δεν έχει τα σημάδια του πάθους .

Ποιός μπορεί νά μυριστεί τα πάθια και τα μάθια μιάς ψυχής που αγωνίζεται και συνθλίβεται ! Μιά ζωή φουρνάρηδες ! Ακόμα και ο Απόστολος Παύλος είχε το ψυχικό του άλγος . Αχ ! Μακάρι νά ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα ! Η κοπελιά δεν φαίνεται ακόμα νά εισήλθε στην στενή και τεθλιμμένη οδό . Ευχόμαστε νά μπεί , νά γίνει σώφρων και ιματισμένη , νά φάει πολλές πικρές ρίζες για νά γευτεί τους γλυκείς καρπούς . Λ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας, η κοπέλα μιλάει για το πώς γύρισε στην Ορθοδοξία και σεις, αγιότατοι τιμητές, πέσατε να την φάτε. Απορώ με τι μούτρα προσεύχεστε κιόλας. Κρίνετε και τη μετάνοια του άλλου, ξέρετε κι αν μπήκε στην τεθλιμμενη οδό (λες κι εσείς είστε οι σούπερ τεθλιμμένοι, φαίνεται από την ευχέρεια που έχετε στην κριτική του άλλου). Να της βάλετε νοερή μετάνοια πριν τολμήσετε να επικαλεσθείτε το Όνομα του Κυρίου απόψε