Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο που λέει "Της ελεγε εχει ΣΠΙΤΙ με ΠΙΣΙΝΑ"

7 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...

Αλήθεια έλεγε....

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η γνωστή μας πιά

μ ι σ ή α λ ή θ ε ι α !




Ανώνυμος είπε...

Προς εγγάμους:

Η γυνή-ανδρίς ποτέ δεν θα ικανοποιηθεί πλήρως σε υλικό/συναισθηματικό επίπεδο ο, τι και αν της προσφέρετε. Θυμηθείτε οτι ούτε ο Παράδεισος ήταν αρκετός για την Εύα και επιθύμησε κάτι «ανώτερο».

Απόφθεγμα:
«Οι εργένηδες γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση των γυναικών καλύτερα απο τους εγγάμους. Εαν δεν τις γνώριζαν θα ήσαν και αυτοί έγγαμοι.»

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι έγγαμοι όμως

συν Θεώ

μπορούμε να υπερβούμε
τις δυσκολίες

που κάνουν αδύνατη την
συμβίωση των ανθρώπων

μετά την πτώση

και να ζήσουμε
εν υγιά συζυγία

την ένωση οχι μόνων

των σωμάτων

αλλά και των ψυχών!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή θα νόμισε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων ίσως και θερμαινόμενη...

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα. Βαφτίσαμε τις εξυπνάδες "αποφθέγματα".
Δηλαδή η διαιώνιση του είδους συντελείται λόγω άγνοιας-αφέλειας αυτών που πάνε και παντρεύονται γυναίκες.
Και τι προτείνετε αγαπητέ αντ'αυτού;
Και τι λέτε για την αγάπη που ζητείται να έχουν οι άνδρες προς τις γυναίκες τους, όμοια με αυτή του Χριστού προς την εκκλησία; Αφέλεια και αυτό;
Λοιπόν, αυτά που λέτε δεν είναι Ορθόδοξα. Με κάθε ευκαιρία δείχνετε την απέχθειά σας προς τις γυναίκες αδελφέ. Μιλήστε με κάποιον πνευματικό, σας παρακαλώ πάρα πολύ...

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα της ανάρτησης αποτυπώνει την πραγματικότητα και τον ξεπεσμό της γυναίκας . Ασφαλώς δεν μας διαφεύγει οτι τα κριτήρια των γυναικών για τον γάμο είναι αυτά ακριβώς ! Το τί υλικό αγαθό είναι σε θέση νά τους προσφέρει ο άνδρας και lifestyle . Όσο για το άλλο άν δεν τους ικανοποιεί ο " μαλάκας " βολεύεται η
κατάσταση και μέ κανένα άλλο παιδαρά . Γι αυτό ο κάθε νεαρούλης προσπαθεί νά αναποκριθεί . Νά έχει ένα άν είναι δυνατόν ακριβό σπόρ αυτοκίνητο , για νά πάει την γκόμενα βόλτα , της υπίσχεται " σπλιτι μέ πισίνα " και ό,τι άλλο εντυπωσιάζει . Κάθε άλλο παρά η διαιώνιση του είδους υπάρχει στο μυαλό της γυναίκας που είναι πιά απελευθερωμένη απο ταμπού . Όμως λές και ο Θεός ακόμα συμμαχεί σε αυτό το παίγνιο ! Η αρετή εξευτελίζεται και η αναίδεια προκόπτει και ευοδώνεται . Αυτά τα κοριτσάκια που απο νωρίς εξαπολύονται στο γκομενιλίκι τελικά θα βρούνε αυτό που τους ταιριάζει και ποθούν και μέ το επιδιωκόμενο
status . Κι άν αντί για πισίνα ο γκόμενος έχει στέρνα μαύρο φίδι που τον έφαγε . Δυστυχώς αυτά τα πρότυπα του νεοπλουτισμού καλλιεργήθηκαν απο τους νεόπλουτους Ελληνες , συνάρτηση των πολιτικοκοινωνικών δεδομένων . Φούσκα η οικονομία φούσκες και οι άνθρωποι . Η γυναίκα μέσα στον γάμο είναι ανικανοποίητη και μία σκέτη συμφορά κι άς της έδωσε ο Θεός όλη της ευλογία και καλλιτεκνία . Δείτε την εικόνα της ανάρτησης , η κοπελιά κλαίει γιατί δεν έχει πισίνα ! Σκέτη δυστυχία ! Και λές ! Αυτή η γυναίκα της έδωσε ο Θεός όλη την ευλογία του , της έδωσε καλά και υγιή παιδιά και όμως είναι μέσα στην δυστυχία !

Είναι ίσως βλάσφημο νά πούμε οτι ο Θεός συμμετέχει σε αυτή την συμπαιγνία . Απλά η εποχή μας είναι αλλοπρόσαλλη και αποκαλυπτική . Άνθρωποι γόητες προκόψουσι επι το χείρον . Η αρετή μπαίνει σε μία δοκιμασία . Το πρόσωπό της είναι μαύρο και ταλαιπωρημένο , τα ρούχα της ρακένδυτα . Σε μία θέση κατωτερότητος που κάποιος την κοιτά μέ οίκτο . Δεν θα την ανταμείψει κανείς μέ κάποιο βραβείο . Αν κανείς δεν έχει την εσωτερική ανάπαυση και παρηγοριά , απλά γίνεται τραγικός . Δεν θα αντέξει το σκάνδαλο και οι αντιστάσεις του στον ορυμαγδό θα υποκύψουν . Αυτή την εσωτερική παρηγοριά μόνο ο Θεός προσφέρει στους δικούς του ανθρώπους .

Αν προσέξαμε καλά μία συνέντευξη του γνωστού γιατρού Ιωαννίδη , τί είπε ο άνθρωπος ! Περιέγραψε την " εσωτερική " εξορία και περιθωριοποίηση που βιώνει κανείς μέσα ακόμα και στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την αποθάρρυνση της αρετής και αξιωσύνης , όχι μόνο σε προσωπικό αλλά σε συλλογικό και παιδευτικό επίπεδο . Θά πούνε οι φοιτητές --είπε-- άν ακολουθήσουμε τον δρόμο της αρετής θα γίνουμε σαν αυτόν , δηλαδή τον καθηγητή που έχει περιπέσει σε μία τραγικότητα , που προκαλεί οίκτο . Γι αυτό κάτι επιστήμονες σαν τον Ιωαννίδη " την κάνουν " για τά εξωτερικά . Η πατρίδα τους εξορίζει όχι μόνο τροπικά αλλά και τοπικά . Προκόβει μόνο ο Τσιόδρας και προτείνεται για βραβείο Νόμπελ , γιατί κατάφερε νά κλείσει τις εκκλησίες !

Η εικόνα της ανάρτησης δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο . Είναι αντιπροσωπευτική ενός ανέκδοτου που βιώνουμε που δεν ξέρεις πώς νά το χαρακτηρίσεις . Νά το πείς κωμωδία , φαρσοκωμωδία , τραγωδία , δράμα ?