Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Φαρισαίοι και υποκριτές!

Όρμησε με λύσσα το “χρυσοπληρωμένο σύστημα” που υπερασπίζει δολοφόνους να κατασπαράξει την εισαγγελέα που εισέπραξε νοερό μπράβο από εκατομμύρια Έλληνες”

1
Του Άρη Σπίνου
Η Αριστοτέλεια Δόγκα είναι η Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη. Με την αγόρευσή της μας συγκίνησε όλους. Και ξαφνικά βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ασυνήθιστη, από την ανθρωποφαγία που δυστυχώς πήρε σάρκα και οστά,επειδή έθιξε το  “χρυσοπληρωμένο σύστημα” που υπερασπίζει δολοφόνους  προτίμησε να κατεβάσει τις αναρτήσεις της,στο facebook αφού ξαφνικά ο τύπος βρέθηκε να αναπαράγει όλα όσα έχει ανεβάσει στο προσωπικό της προφίλ.Η Αριστοτέλεια Δόγκα στην τελευταία της ανάρτηση της (που έχει σώσει το edolio5) είχε ποστάρει τα λουλούδια που της χάρισε η μητέρα της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη.  Τα λουλούδια τα πρόσφερε στην Εισαγγελέα ο πατέρας της κοπέλας, λέγοντάς της πως “είναι από την Ελένη”.

Η Εισαγγεας ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook τη φωτογραφία με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, τα οποία τοποθέτησε σε βάζο πάνω στο γραφείο της. “Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα… Σας ευχαριστώ”, έγραψε η εισαγγελέας  Δόγκα.


Στην σελίδα της στο Facebook ακόμα και πριν σβήσει τις περισσότερες πληροφορίες και όλες τις φωτογραφίες της, υπάρχουν λίγα στοιχεία για την Εισαγγελέα. Είναι γεννημένη στις 8 Αυγούστου  έχει καταγωγή από το Γαλαξίδι, και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγαινε δημοτικό στη Μαράσλειο, γυμνάσιο στο 17ο Αθηνών και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. .
Αγαπά πολύ τα ζώα – στο προφίλ της ανεβάζει συχνά φωτογραφίες των δικών της κατοικιδίων- αλλά και γενικότερα αναρτήσεις για αδέσποτα ζώα, και τα όσα γράφει και μοιράζεται με τους φίλους της δείχνουν έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες.
Ιδιαίτερη αδυναμία έχει και σε αρχαία ρητά και γνωμικά, αλλά και στην ελληνική ποίηση. Γενικότερα φαίνεται ένας άνθρωπος βαθιά διαβασμένος και “ψαγμένος”.
Η φωτογραφία που βρίσκεται στην θέση του προφίλ της στο facebook είναι μια φράση του Αριστοτέλη. Που ενδεχομένως είναι η αντίληψή της για την Δικαιοσύνη: “Προτιμότερο είναι να εκδικείται κανείς τους εχθρούς του, από το να συμφιλιώνεται μαζί τους, γιατί το να ανταποδίδεις αυτό που έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του Δικαίου είναι πράξη αξιέπαινη”.

Η αγόρευσή της Αριστοτέλειας Δόγκα και οι αιχμές εναντίον των δικηγόρων των 2 κατηγορουμένων πάντως προκάλεσαν την παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού.
Ο ΔΣΑ, σε δήλωση- καταγγελία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπόθεσης, ωστόσο επισημαίνει ότι η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευση της, αναφέρθηκε απαξιωτικά στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων, προσβάλλοντας “στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.”.
Τι ενόχλησε όμως τους δικηγόρους;Προφανώς τα αυτονόητα που είπε η εισαγγελέας και λέει όλος ο κόσμος.
“Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας”,
“Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους”,
“Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί”.Κρίμα!Όλοι αυτοί που έτρεξαν να την πυροβολήσουν ας έχουν υπόψιν τους,πως αν κυκλοφορήσουν μαζί της στους δρόμους θα ακούσουν νοερά χιλιάδες Έλληνες να της λένε μπράβο και να την αγκαλιάζουν θερμά με την σκέψη τους.Η Δόγκα άφησε εποχή με την αγόρευση της.Δεν είναι όμως  η πρώτη φορά. Το έγκλημα ιδιαίτερα όταν είναι αποτρόπαιο και κοινωνικά καταδικαστέο την έχει βρει δεκάδες φορές πολέμια του από την έδρα.Όσοι ζούμε στα δικαστήρια το έχουμε αντικρίσει πολλές φορές.
πηγή

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τό θέμα είναι δύσκολο και δεν έχει μόνο μία όψη . Η μία και αυτονόητη όψη είναι οτι σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο φόνος , η ζωώδης αναισθησία, η διαστροφή και το αντρειλίκι των δολοφόνων μέ τους γυμνασμένους μύες . Λέγεται μάλιστα οτι ο εξουσιασμός είναι μέσα στη φύση του έρωτα και της ηδονής (Sade φιλόσοφος του λεγομένου διαφωτισμού ) . Στόν διεστραμμένο και ο φόνος μπορεί νά δημιουργεί την ηδονή της κυριάρχησης . Είναι η ζωώδης και
διαστροφική πλευρά του ερωτα . Η άλλη όψη είναι οτι το έγκλημα αποκαλύπτει ό, τι η κανονική και καθώς πρέπει ζωή σκεπάζει . Η διαγωγή αυτού του κοριτσιού μάλλον δεν είναι η μοναδική ! Ανήλικα κορίτσια καθίσταται έγκυα και κοιτάνε πώς νά απαλλαγούνε απο αυτό που φούσκωσε την κοιλιά τους και τους χάλασε την σιλουέτα. Τό είδαμε στην περίπτωση μιάς νεαράς που αφού γλεννησε και πέταξε το μωρό έλεγε στην φίλη της ! Ούφ ! Απαλλάχτηκα ! Ωραία δεν είμαι ? Ένοιωσε μιά ανακούφιση ! Απο ό,τι είχαμε διαβάσει όταν έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα της Τοπαλούδη , δεν ήταν η μοναδική φορά αυτού του κοριτσιού . Πρίν την στυγερή δολοφονία υπήρχε το περιστατικό ομαδικού σέξ. Ο τρίτος έπερνε μέ το κινητό τους άλλους δύο . Τί νά πείς ! Όλα αυτά θα πρέπει κοινωνικά νά μας προβληματίσουν. Βαφτίζουμε πρόοδο ό,τι μας πάει πίσω. Τελικά τα άλογα πάθη δεν συγκρατούνται παρα μόνο μέ πνευματική ζωή . Βλέπεις καμμιά παρέα μόνο κοριτσιών ή μόνο αγοριών και τά χαίρεσαι . Υπάρχουν και αγνά πράγματα που μπορούν νά κουβεντιάσουν τα παιδιά . Είναι όμως κάτι που σπάνια το βλέπεις . Προχθές καθήμενη σε ένα πεζούλι λίγο παρακεί ήταν δύο νεαροί που απολαυστικά μιλούσαν περί μουσικής . Δεν υπάρχει μόνο το σέξ . Ο Θεός ας συγκρατεί την νεότητα !

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στην Εισαγγελέα..καλέ..ειναι και ΚΟΥΚΛΑ!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Το μόνο σίγουρο
είναι

πως

η θ ι κ ό ς
αυτουργός,
όλων των αποτρόπαιων
εγκλημάτων σ ή μ ε ρ α,

είναι όσα προβάλλονται
μαζικά
ως ψυχαγωγία

στις κάθε είδους

ο θ ό ν ε ς

που δίκην
κολοσσαίου

αφιονίζουν τις μάζες...

...

Η δήθεν ελευθερία
της έκφρασης
-υποκριτικά-

ώς φερετζές

καλύπτει έναν
ο χ ε τ ό,
που δυστυχως
μας έχει γίνει

α φ ύ σ ι κ α
οικείος...


Ανώνυμος είπε...

Στα ΤΕΡΑΤΑ που με τη σωματική τους ρώμη, κακοποιουν και σκοτώνουν αδύναμε γυναίκες, ΑΞΙΖΕΙ ΙΣΟΒΙΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ με ελάχιστο νερό και ψωμί, σε κελλιά γεμάτα κορέους και βδέλλες, να τους πίνουν αργά και σταθερά, επί χρόνια, το αίμα τους. Είναι η πιο επιεικής τιμωρία που μπόρεσα να σκεφτώ. Αντε γιατί με τη πολλή φιλανθρωπία του Χριστιανισμού, ΠΑΡΑΧΑΛΑΣΕ ο κόσμος!

Ανώνυμος είπε...

Χτες το βράδυ στη γειτονιά μου μία παρέα κάγκουρες πήγαιναν στον δρόμο παρέα με μία κοπέλα, 3-4 αγόρια, μία κοπέλα, γύρω στα 17, εκφράσεις χύμα... Από εκεί μέχρι το να πάνε όλοι αυτοί ή μερικοί από αυτούς στο κρεβάτι, υπάρχει μεγάλη απόσταση; Τα τέρατα, οι διαστροφικοί, οι κομπλεξικοί υπάρχουν, πρέπει όμως να μάθουμε να "διαβάζουμε" τα σημάδια και να προστατευόμαστε. Η αιδώς, σε λογική φυσικά "δόση", είναι αρετή και μάλιστα μεγάλη, σώζει καταστάσεις (ή και ζωές...) όταν η πίστη στον Θεό δεν είναι αρκετή για να συγκρατήσει και όταν οι ορμές καλπάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε μου, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ αιδώς όταν ΟΛΕΣ οι σελίδες είναι ΓΕΜΑΤΕΣ φωτό με ΞΕΚΩΛΑ; πάτε καλά; τα κοριτσάκια τα ΚΑΗΜΕΝΑ παίρνουν το ΜΗΝΥΜΑ οτι το ΞΕΚΩΛΟ είναι το ΣΩΣΤΟ. Και το ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ!
Και ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ, αργά αλλά σταθερά κάθε μέρα και περισσότερο, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Οταν μια εισαγγγελεας λεει την αληθεια και θιγει υπογειες κομματικές και οικονομικες διασυνδεσεις πεφτουν οι τοποτηρητες να την φανε. Ετσι για μην η διακαιοσύνη γινει καθεστως και χαλασει την πιάτσα.

Ανώνυμος είπε...

Τα Μέσα Αποβλάκωσης ασχολήθηκαν υπερβολικά με τη θεία, διότι ομοιάζει με χαζογκόμενα μπουζουκιών του Instagram -σε αντίθεση με τις συνήθεις τζιβιτζιλομούρες ανδροπρεπείς «δικαστίνες»- και πίστεψαν ότι θα ελκύσει πολλαπλάσια βλέμματα και "κλικ" από αιδοιοζητιάνους και χαζοβιόλες 'normies'.
Επίσης, η όλη υπόθεση έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια μιντιακή σαπουνόπερα: σπέρμα και αίμα.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Το εργοστάσιο
που τερατοποιεί
τα μυαλά της μάζας

ήταν στο κέντρο
της...κανονικότητας
την οποία θρηνούμε

και είναι απ'αυτά
που δεν προβλέπεται
ν'απλαξουν
στην καινουρια

χυδαιότερη

"κανονικότητα"

που ετοιμάζεται...

Ανώνυμος είπε...

Δειλοί, ανύπαρκτοι, αιδοιόδουλοι και ευνουχισμένοι, από μάνα και σύζυγο, αρσενικοί πατεράδες και "μέντορες", αθεΐλα και πορνογραφία(έντυπη και ηλεκτρονική) κατέστρεψαν τις 3 τελευταίες γενεές αρσενικών.

Sex and the city, Cosmopolitan, Χόλιγουντ, Ανώτερη Εκπαίδευση & αθλητισμός(φυτώρια και σφηκοφωλιές γυναικείου κιναιδισμού), ελεύθερη πορνεία, αντισυλληπτικά και μπαϊσεξουαλισμός κατέστρεψαν όλες τις γενεές των θηλυκών που υπάρχουν σήμερα.


Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με κάποια παραπάνω σχόλια λοιπόν, για άλλη μια φορά φταίνε οι γυναίκες. Θύματα εξευτελισμού, βιασμού και φρικτής δολοφονίας στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Κρίνετε και τσουβαλιάζετε τον κόσμο από την άνεση του πληκτρολογίου σας - σαν καλές προτεστάντισσες θεούσες. Μέχρι να συμβεί κάτι στην δική σας οικογένεια ίσως.

Εως τότε, σύμφωνα με την συλλογιστική σας ακόμα και τα πεντάχρονα κοριτσάκια και αγοράκια που πέφτουν θύματα ολόιδιων καταστάσεων, είναι "ξέκωλα" όπως λέτε. Διαβάστε την καθημερινή ειδησεογραφία.

Γριές γυναίκες που πέφτουν θύματα ίδιων καταστάσεων, "ξέκωλα" κι αυτές. Διαβάστε την καθημερινή ειδησεογραφία.

Βέβαια, ακόμα και "ξέκωλο" να είναι κανείς, σύμφωνα με εσάς, αξίζει να βασανιστεί και να δολοφονηθεί.

Άλλος σχολιαστής ενοχλείται από την ανώτερη εκπαίδευση (ήμαρτον), τον αθλητισμό και το Χόλιγουντ. Στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, σε άλλες δικτατορίες ή σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν υπάρχουν αυτά ούτε κατά διάνοια, δεν υπάρχουν θύματα βιασμού εκεί, ε; Ετσι δεν είναι;

Ντροπή σας. Και πάλι ντροπή σας.

ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

6:53
Μισανδρική/ναρκισσιστική έκρηξη και πιθανώς χρόνιο κεκρυμμένο δαιμονικό πάθος θηλυκού κιναιδισμού. Τα οποία σαφώς τα έσπειραν κι έθρεψαν οι διαλυμένες οικογένειες με απόντες πατεράδες, οι αλλεπάλληλες πορνικές σχέσεις, το Χόλιγουντ, οι τζιβιτζιλούδες θηλυκές προπονήτριες στον αθλητισμό και η Ανώτερη Εκπαίδευση για τις νεανίδες.

Η ειρωνεία είναι οτι ουδείς σχολιαστής κατέκρινε και καταδίκασε τις γυναίκες. Όλοι σκιαγραφούν τα αίτια της κατάπτωσης.

Απάντησέ μας τώρα, εισαγγελίνα του πληκτρολογίου, τί έφταιξε για τις παρακάτω περιπτώσεις που από καθαρή σύμπτωση δεν τις διάβασες(οι μη αγγλομαθείς επικολλήστε τα σε κάποιον αυτόματο μεταφραστή του διαδικτύου):

«Σταματήστε τη βία κατά των γυναικών!»
«Αι γυναίκες δεν είναι βίαιες και διεφθαρμένες όπως οι άντρες. Επομένως, θα πρέπει αυτές να κυβερνήσουν τον κόσμο»
Mike Cernovich:
-A lot of women are pedophiles. That's one lesson I've learned over the past 3 years reporting on Epstein, etc.
Find a male pedophile, and there's a female pedophile pimp right next to him.
https://twitter.com/Cernovich/status/1220411646654500867

-I was molested for 4 years by a female neighbor entrusted by my parents to look after me when I was a child.
I’ve not shared that beyond family. But another female in my jr high school also attempted to groom me for molestation.
Ped0philia isn’t just a male sport.
https://twitter.com/MustangGirl3/status/1220414132853387270

-"Cases of sex abuse by women rocket as boys begin to come forward and report them — RT UK News"

-"Pervert woman befriended 'vulnerable' girl, 13, before sexually abusing her for weeks...the teenager ended up trying to take her own life"
https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/pervert-woman-befriended-vulnerable-girl-17537040?fbclid=IwAR0n-UfufftXWE5qQBs7CY9tUzh4Gf8Z6isyODRCiHggELRZfevjk8aMsYM#ICID=Android_MENNewsApp_AppShare

-"Female paedophile, 21, is jailed for two years after she had sex with an eight-year-old boy 50 times"
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2583647/Female-paedophile-21-jailed-two-years-sex-eight-year-old-boy-50-times-starting-16.html

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Καλά... μιλάμε...
...
έγραψες ρε φίλε...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Γράφτηκαν οντως
σκληρά πράγματα

όμως, δυστυχώς

τόσο αληθινά!

Ο Θεός να βάλει
το χέρι του

γιατί

κάνοντας πως δεν τα βλέπουμε

τα προβλήματα
δεν εξανεμίζονται...

Ανώνυμος είπε...

Λές και εξαρτάται απο εμάς μία διαφορετική και πιό ανθρώπινη κοινωνική διάρθρωση και διαφοροποίηση της unisex κοινωνίας μας . Λέμε τώρα έτσι προς τέρψιν του φιλοσοφικού στοχασμού . Κατά την αντίληψη πολλλων φταίει η λεγόμενη ισότητα , οι ίσες ευκαιρίες ανδρών και γυναικών , οι ανταγωνιστικοί ρόλοι κ.τ.λ. και δεν έχουν άδικο . Όταν η γυναίκα κυνηγά τό επάγγελμα πότε θα γεννήσει παιδιά ! Όταν ο συγχρωτισμός στα πανεπιστήμια έχει τα γνωστά παρατράγουδα πώς θα υπάρξουν αγνές μάνες ; και παει λέγοντας ! Έχω νά προτείνω μία σκέψη ως φιλοσοφικό σταχασμό και μόνον : Οι γυναίκες νά ακολουθούν μία διαφορετική εκπαίδευση απο τους άνδρες , οι οποίοι νά κατευθύνονται περισσότερο πρός την επαγγελματική εξειδίκευση. Τέρμα οι γυναίκες γιατρίνες , δικηγορίνες , δικαστίνες , καρριερίστες.... Η εκπαίδευση των κοριτσιών νά είναι και η μόνη που αξίζει νά ονομάζεται εκπαίδευση , που πλάθει μορφωμένους ανθρώπους χωρίς τον βραχνά του επαγγελματικού προσανατολισμού . Τα κορίτσια νά παίρνουν μία εκπαίδευση που προσιδιάζει στον γυναικείο ρόλο ως μάνα , ισότιμη σύζυγο , κοινωνική παρουσία . Νά έχουν κάποια πρίμ ως εκπαιδευτικοί και μόνο μιάς και αυτό τους ταιριάζει ως πρόγραμμα , ωράριο κ.τ.λ. Εδώ που τα λέμε οι γυναίκες καρριερίστες βλασφημούν την ώρα και την στιγμή που ανέλαβαν αυτό τον ρόλο , χωρίς νά αποποιηθούν τον ρόλο της μάνας και νοικοκυράς . Πρέπει η γυναίκα νά ξεφορτωθεί πολλά δυσβάσταχτα φορτία που φορτώθηκε μέ ένα τρόπο απάνθρωπο . Όμως αυτά τα πράγματα δεν μπορούν νά γίνουν δικτατορικώ τω τρόπω , παρα μόνο μέ κοινωνική συναίνεση . Δεν μπορείς νά απαγορεύσεις σε μία γυναίκα άν θέλει νά γίνει γιατρίνα και νά φάει το κεφάλι της ! Δηλαδή σε τί θα μειονεκτεί άν γίνει δασκάλα ή καθηγήτρια ή μουσικός ή ζωγραφος ή απλά μία μορφωμένη μάνα , που μπορεί νά υποστηρίξει την μόρφωση των παιδιών της και νά σταθεί ισότιμα δίπλα στον άνδρα της ! Δεν μιλάμε για υποτίμηση της γυναίκας , για στέρηση της παιδείας , για απομόνωση στο σπίτι . Μιλάμε απλά για μία χαλάρωση που
τήν έχει ανάγκη . Παράλληλα θα απελευθερωθούν οι θέσεις εργασίας απο τον γυναικείο πληθυσμό και θα μπορούν να αμείβονται καλύτερα οι άνδρες . Ίσως πρεπει και η γυναίκα νά αμείβεται ως μάνα . Όταν μία γυναίκα έχει 5 παιδιά ή και περισσότερα χρειάζεται και άλλο ρόλο ; Δεν αξίζει ο ρόλος της ως μάνας νά υποστηρίζεται απο την πολιτεία ; Επίσης η γυναίκα πρέπει νά κατοχυρώνεται σε περίπτωση χηρείας ή διαζυγίου . Πλέον στην κοινωνία μας έχουν απομυθοποιηθεί πολλά πράγματα . Όλα τα επαγγέλματα είναι απλές εξειδικεύσεις που δεν παρέχουν καμμία καθολικότητα . Αντίθετα την αντιστρατεύονται . Τώρα άν οι γυναίκες είναι τόσο βούρλα που θα περνούν τον χρόνο τους στά κομμωτήρια και στους καφέδες τί νά πώ !

Στο μυαλό μας και στην φαντασία μας μόλις φτιάξαμε μία ιδανική πολιτεία αγγελικά πλασμένη !

Ανώνυμος είπε...

12:41 π.μ. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αυτό το θέμα
με την δήθεν

"μόρφωση"

είναι πράγματι
η τέλεια
-και τόσο απατηλή-
παρεξήγηση.


Επειδή οι κάτοικοι
των
μισοεξευρωπαϊσμένων πόλεων-της μεταπολεμικής
Ελλάδος-
(πρώην χωρικοί)
που έμπαιναν από μικροί

στην πιάτσα

έπεφταν με τα μούτρα
στην λατρεία του
χρήματος

κι
αποστερημένοι
πλέον από
τις ευλογημένες
παραδόσεις
του γένους μας

γίνονταν
άνθρωποι
χυδαίοι
("νόμιμα" απατεώνες)

ενώ όσοι
σπούδαζαν,
κρατούσαν
μιά καλύτερη
-πιο ηθική-
στάση ζωής,

κι έτσι διαμορφώθηκε
ο δ ι π ο λ ι σ μ ό ς
μορφωμένος-αμόρφωτος.

Σήμερα,
που η "πιάτσα"
των μορφωμένων,

γιατρών(εκτρωσάδων κλπ)
δικηγόρων(..τα γνωστά...)
μηχανικών(τσιμενταράδων)
κλπ

έχει διαγουμίσει
τη χώρα

ούτε καταστάσεις
σαν κι αυτές που ζούμε
δεν μπορούν να
αφυπνίσουν την

διαβρωμένη πλειοψηφία

και
γίνεται κατανοητός

ο φ ο β ε ρ ό ς
λ ό γ ο ς

που ο Γέροντας
Αγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) άκουσε να βγαίνει από
το στόμα του
Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου:

"πρέπει να γίνει πολεμος"

...

είθε η μετάνοια να
αλλάξει το τραγικό
μέλλον μας
που ήδη μας αγγίζει...

Χριστός Ανέστη!


Ανώνυμος είπε...

Ικανοί, ώριμοι πνευματικά και μορφωμένοι σωστα ανδρες και επισης ικανες, ωριμες πνευματικα και μορφωμενες ισοτιμα γυναικες απαιτει η συγχρονη ζωη και κοινωνια.Ειμαι πανω απο 30 χρονια εκπαιδευτικος και παιδιοθεν μεσα στην εκκλησια.Ας παψουμε πλεον αυτον τον διαχωρισμο αντρες/ γυναικες και τι οφειλουν οι μεν κι αν ειναι κακοι κ επικινδυνοι οι δε...ανθρωποι χρειαζονται! Κι οταν προοδευουν στην πνευματικη ζωη, εξελισσουν την κοινωνια και την οικογενεια τους με τον τροπο που μπορουν.Ναι, θεωρω πως το επαγγελμα μου με βοηθησε να ρυθμιζω καλυτερα και την οικογενειακη μου ζωη.Ομως θαυμαζω και χαιρομαι γνωστες μου κυριες που επελεξαν και διεπρεψαν ως γιατρινες, δικηγοροι, γιατι οχι και πολιτικοι.Ας αφησουμε πλεον τους διαχωρισμους, τα στερεοτυπα και τις παρωπιδες ως χριστιανοι.Μην ξεχναμε πως αυριο ειναι κατ εξοχην εορτη που υμνει μια γυναικα: η ζωη της ατακτη, η ευστροφια και η διψα για αληθεια μεγαλη! Καλη επιστροφη στις εκκλησιες μας με μετανοια για ολους αντρες και γυναικες...Χριστος Ανεστη!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό καταλάβατε αγαπητέ οτι υποτιμούμε την γυναίκα ; τί σχέση έχουν αυτά που λέμε εμείς μέ την Σαμαρείτιδα και το "επάγγελμά " της ! Μιλήσαμε για μία χαλάρωση των ρυθμών της ζωής της γυναίκας έστω νά κοιταχτεί λίγο στον καθρέφτη και νά φτιαχτεί ως γυναίκα . Αν είστε εκπαιδευτικός δεν ξέρετε τίποτα απο 8ωρη εργασία και καρριέρα σε ανταγωνιστικά επαγγέλματα . Εγκυμονούσες μέ την κοιλιά
στό στόμα και λεχώνες της μιάς εβδομάδος σηκώνονται νά πάνε στην δουλειά ! Πάντως οι στατιστικές λένε οτι έτσι και αλλιώς όσο και νά το προσπαθήσουν οι γυναίκες κατα κανόνα δεν έχουν την πρωτοπορεία στις επιστήμες και δεν είναι και απαραθτητο . Πάντα χαμένες είναι στον ανταγωνισμό . Όλοι γνωρίζουμε πολλές γυναίκες επιστημόνισσες πάντα μέτριες μέ ελάχιστες διακρίσεις και επι πλέον πήξαμε στο γεροντοκοριλίκι γυναικών μέ πολλά προσόντα και ταλέντα , που όπως λέτε ομοιάζουν στην Σαμαρείτιδα μόνο στον πρότερο βίο της , γιατί δεν πρόκαμαν νά παντρευτούν. Όλων δε ο γάμος αργεί τραγικά . Αυτό δεν αποτελεί ένα πρόβλημα που πρέπει νά κοιταχθεί ? Δεν υποτιμούμε την γυναίκα, απλά προτείνουμε την προστασία του γυναικείου ρόλου και νά μήν εκτίθεται σε ένα σκληρό και άνισο ανταγωνισμό . Προτείνουμε επαγγέλματα που της προσιδιάζουν . Γνωρίζετε πολλές γυναίκες που ακολουθούν καρριέρα και μπορούν χαλαρά νά πάνε σε ένα απογευματινό κήρυγμα , σε έναν εσπερινό , νά στηθούν στην σειρά για εξομολόγηση ? Άν είστε εκπαιδευτικός μέ τις κάποιες ώρες εβδομαδιαίως δεν γνωρίζετε τίποτα απο αυτά . Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν επιβάλλεται και τίποτα δεν μπορεί νά υποχρεώσει την γυναίκα νά παραιτηθεί απο τα λεγόμενα δικαιώματά της . Λέμε οτι πρέπει τα πράγματα νά βρούν μία καλύτερη και λειτουργικότερη ισορροπία .

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά είχε η 17χρονη με τους 4 κάγκουρες?
Η μάνα της έπρεπε να την έχει συμβουλεύσει ότι κάνει 'τζιν ' οι βόλτες με κάγκουρες.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν υποτιμούμε την γυναίκα"
~~ αλλά ~~
"ομοιάζουν στην Σαμαρείτιδα μόνο στον πρότερο βίο της",
"πήξαμε στο γεροντοκοριλίκι",
"πολλές γυναίκες επιστημόνισσες πάντα μέτριες",
και φυσικά σε σχόλιο πιο πάνω
"Μισανδρική/ναρκισσιστική έκρηξη και πιθανώς χρόνιο κεκρυμμένο δαιμονικό πάθος θηλυκού κιναιδισμού" σχολιάζοντας και κατακρίνοντας κάποιον που ούτε ξέρει ποιός είναι.

Χάσιμο χρόνου.
We fed the trolls.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά γράψατε κύριε.
Στο βωμό της ισότητας, η γυναίκα έχει χάσει τη γυναικεία φύση της.
Είμαστε ίσοι αλλά όχι ίδιοι.
Βάζουμε καριέρες πάνω από τη δημιουργία οικογένειας, πάνω από τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας.
Τα αφήνουμε ώρες στην τηλεόραση,στον υπολογιστή,στο κινητό, για να απασχοληθούν ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το απόγευμα, βράδυ τις δουλειές μας. Μεγαλώνουν τα παιδιά μας και ουσιαστικά δεν τα γνωρίζουμε.
Άλλα παιδιά είναι μέσα στο σπίτι κι άλλα εκτός σπιτιού (σε συμπεριφορά). Κι έρχεται ...μια μέρα που πέφτουμε από τα σύννεφα.
Πότε τα συμβουλεύσαμε ...για το σωστό, για το ηθικό, για το δίκαιο?
Πότε τους μιλήσαμε για το Θεό, για την αγάπη προς το συνάνθρωπο και
πότε για τους κινδύνους της ζωής?
Τέλειωσε η ηθική..άγνωστη λέξη στους περισσότερους.
Κάποτε κάποιος μου είπε ότι γύρω στα 50 γυρίζεις το κεφάλι πίσω και κοιτάς τι έχεις κάνει στη ζωή σου. Δύσκολη ώρα αυτή γιατί δύο πράγματα μπορεί να συμβούν.
Ή θα έχεις ήσυχη συνείδηση ότι προσπάθησες στη ζωή σου ή θα κοιταχτείς στον καθρέφτη και θα καταλογίσεις στον εαυτό σου τις ευθύνες για την κατάσταση που βιώνεις. Για οτιδήποτε άλλο είσαι άξιος της μοίρας σου.



Ανώνυμος είπε...

Για ποιό λόγο "μορφώνονται" οι γυναίκες στα πανεπιστήμια;
"WHY ARE WOMEN BEING EDUCATED?"
Roosh Valizadeh ( Ιρανο-Αρμένιος Ορθόδοξος Χριστιανός εξ Αμερικής)
https://www.bitchute.com/video/HScKJuyYZbxg/

Υγ1
Οι θηλυκές έχουν τόση ελευθερία όση τους επιτρέπουν οι άνδρες.
Επίσης, οι γυναίκες είναι ρευστό. Λαμβάνουν το σχήμα του δοχείου(κοινωνία) που τους περιέχει.

Υγ2
Η «σεξουαλική απελευθέρωση» επέτρεψε στις θηλυκές να αποκαλύψουν την πραγματική δυναμική του ζευγαρώματος: 80% των γυναικών επιζητούν και στοχεύουν στο 20% των κορυφαίων ανδρών·είναι στη φύση τους. Συνεπώς, επανήλθαμε στην ανεπίσημη πολυγαμία και τα χαρέμια(με παντρεμένες κι ελεύθερες) για το 20% των κυρίαρχων ανδρών.

Ανώνυμος είπε...

Η αυστηρή Χριστιανική Πατριαρχία προστάτευε τις θηλυκές από τέτοιες ακριβώς καταστροφές, όπως αυτή που συνέβη στην Ελένη και την οικογένειά της -ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της.
Ποιος θα τολμούσε να απλώσει χέρι επάνω της ή σε ποιόν θα τολμούσε η αποθανούσα να ανοίξει τα πόδια της, τότε στην «καταπιεστική» Πατριαρχία; Τότε, ο ατιμασμός της κοπέλας είχε αντίτιμο σε αίμα και θάνατο.
Τότε, ήταν βαρύ όνειδος να χάσει η κοπέλα την αγνότητα πριν το γάμο.
Σήμερα, είναι βαρύ όνειδος να μη χάσει μια κοπέλα την αγνότητα πριν τα 20 -και πολλά βάζω.

Σήμερα, ο εκθηλυσμένος προοδευτικός «πατέρας» ωθεί ο ίδιος την έφηβη κόρη του να συνάπτει σχέσεις, διότι διαφορετικά μπορεί να καταλήξει τζιβιτζιλού!! Εκεί φθάσαμε σήμερα...

Η ειρωνεία της Ιστορίας είναι οτι ποτέ οι γυναίκες δεν εξεγέρθηκαν ζητώντας «χειραφέτηση», «δικαιώματα», «ισότητα» στην ανθρώπινη ιστορία, προ ή μετα-χριστιανική. Εμπνευσμένοι από το σατανά άντρες -όπως Μαρξ και Ένγκελς- σκαρφίστηκαν και διέδωσαν το καρκινικό ψεύδος της «γυναικείας καταπίεσης», της «πάλης των φύλων» και του φεμινισμού εν τέλει, χρησιμοποιώντας ώς χρήσιμες ηλίθιες ολιγάριθμα αργόσχολα, κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα από τη Ν. Υόρκη και το Παρίσι.

Στον κήπο της Εδέμ συνέβη η 1η πτώση της γυναικός που πίστεψε το διάολο οτι μπορούσε να γίνει θεός. Στις ημέρες μας (20ος & 21ος αιώνας) συμβαίνει η 2η και τελειωτική της πτώση: πίστεψε στον διάολο ότι μπορεί να γίνει άντρας στη θέση του άντρα.

Ανώνυμος είπε...

Τρελογιάννη,
το ιστολόγιό σου είναι ακραιφνώς και πατερικώς Ορθόδοξο, πατριωτικό, τίμιο και ταπεινό, σεμνό, καλαίσθητο, αφυπνισμένο ως προς τις μηχανεύσεις της νέας τάξης πραγμάτων. Θα θεωρούσε κάποιος οτι προσελκύει και το αναλόγου φρονήματος κοινό.
Ωστόσο, διαβάζοντας κατά καιρούς κάποια σχόλια πάνω σε θέματα φύλων, που εμφορούνται από υπερβάλλων και υστερικό φεμινιστικό ζήλο, από θηλυκή εγωπάθεια, αλαζονεία και καλυμμένο μισανδρισμό -υποτίθεται από πιστά μέλη της Εκκλησίας- αναρωτιέσαι πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα έξω στον κόσμο και πόσο πλησίον είμαστε στη ρήση του Κυρίου:

«Πλήν ο Υιός του ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γης;»

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Πάντως μη φορτώνουμε
στις γυναίκες

το χάλι τους

αφού η

σύγχρονη
κοινωνία

θεωρούσε
κουνέλες

τις γυναίκες
που αφοσιώνονταν στά
παιδιά.

Γνωστή μου
ηρωΐδα μητέρα
έξι παιδιών

που έβαλε το πτυχίο
σε δεύτερη μοίρα
έχοντας πνευματική
ζωή
-και ήταν και
πααμενει και κούκλα
παρεμπιπτόντως-

τρολαριζόταν
ασύστολα

από γονείς
συγγενείς
και φίλους

σε στύλ
...μα πως
κατάντησες έτσι εσύ
μια μορφωμένη γυναίκα
να μεγαλώνεις
κουτσούβελα...

(...ανάστησα έξι παιδιά
έλεγε η γιαγιά μου...
...
η διαφορά προφανής!!!)

...

Γι'αυτήν την κατάντια
λαού μιλάμε

που γυναίκες
και
ανδρες

παίζουν ξυλο... γιά
τα ...δικαιώματά τους...

Αλήθεια, ποιός
ξεσήκωσε

...για δικαιώματα...
και
...έλλειψη ευθυνών

τους πρωτόπλαστους;

...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ μεγάλη τιμή στη γυναίκα να τεκνοποιεί και να ανατρέφει παιδιά σωστά και ηθικά!
Οι κοροϊδείες προς τις γυναίκες που αφοσιώνονται στο πολύτιμο μητρικό ρόλο τους που αναφέρει ο Δονκιχώτης 9:18 είναι απάνθρωπες και αηδιαστικές!