Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ο προφητικός λόγος του π.Σεραφείμ Ρόουζ

π. Σεραφείμ Ρόουζ: Ο «διάλογος με τις μη χριστιανικές θρησκείες ... 

Αδελφέ Τρελογιάννη τούτες τις μέρες τις δύσκολες, πριν και μετά το Πάσχα, θυμήθηκα και προσέτρεξα στα βιβλία που αφορούν στον π. Σεραφείμ Ρόουζ. 

Το τελευταίο του κήρυγμα έγινε στην αγρυπνία της Εορτής της Μεταμορφώσεως , Αύγουστος 1982, στο μοναστήρι του, τη μονή του Αγίου Γερμανού. 

 Έλεγε σχετικά: «…Πρέπει πάντα να θυμούμαστε ότι το σπίτι μας είναι στους ουρανούς, πρέπει να αποτινάξουμε όλα τα μάταια και ασήμαντα πάθη και ανησυχίες που μας κρατούν δεμένους στη γη, στον πεσμένο γήινο κόσμο, τα οποία μας εμποδίζουν από την πραγματοποίηση του σκοπού της δημιουργίας μας… .
Οι έσχατοι χρόνοι είναι ήδη εδώ, βλέπουμε καθαρά την προετοιμασία της εποχής του Αντιχρίστου. 
Οι χριστιανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή δοκιμασία της πίστης και της αγάπης τους για το Θεό……»  

Αυτά πριν τριάντα οκτώ (38) χρόνια… 

Το απόσπασμα είναι από τον Γ’ τόμο σχετικά με τη ζωή και τα έργα του π.Σεραφείμ Ρόουζ. Σελίδα 473, εκδόσεις Μυριόβιβλος του Ιερομονάχου Δαμασκηνού.

 Ιννοκέντιος

1 σχόλιο:

Γεωργιος είπε...

Εχει στον Β τομο ενα ωραιο κεφαλαιο με τιτλο. Ισως ειναι αργοτερα απο οτι νομιζεται. Τοσα χρονια μαθαμε να μην μιλαμε και πολυ. Ωχ αδελφε με ολα τα μαθηματα γεωγραφιας σε Κρητη. Ουκρανια. Και τα καντε υπομονη και βλεπουμε. Και ο αντι τα δικα του με αμβλωσεις. Παρελασεις. Κλειστες εκκλησιες. Μηπως οι συμπροχευχες ? Ποικιλια πειρασμων και υποχωρησεων. Ευτυχως που τρωμε μπακαλιαρο σκορδαλια..... αληθεια σκορδο να βαζουμε η καταργηθηκε ως αγαπη προς το αδελφο ????