Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Μόρφου Νεόφυτος Γιὰ τὸ Οὐκρανικὸ ζήτημα


Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν ΣΤ΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου π. Νεόφυτο ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 26 Νοεμβρίου, 2019 στὴν αἴθουσα πολλαπλῆς χρήσης τοῦ Δημοτικοῦ Σχολείου Ἀκακίου.Ἡ ΣΤ΄ πνευματικὴ συνάντηση διάλογου «Ἀνάβοντας τῶν ἀναπτήρα τῶν ἁγίων», θὰ ἀναρτηθεῖ ἐντὸς τῶν προσεχῶν ἡμερῶν.

4 σχόλια:

Υδραυλικος υδραυλικοι είπε...

μπράβο πολύ κάλο ποστ

Ανώνυμος είπε...

Ορθόδοξες ρωμαίϊκες κουβέντες απ' τον Δέσποτα της Μόρφου.
Εδώ αδελφέ μου πήξαμε στις δικολαβίες και στα "δογματικά"
του ότι πει ο Πατριάρχης θα κάνουμε...
Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά μην πάθουμε κι εμείς ότι οι
Κύπριοι αδελφοί το 1974.Δηλαδή μετά το εκκλησιαστικό
σχίσμα έρθει και εθνικό σχίσμα..Μή γένοιτο.

Ιννοκέντιος

Γεωργιος είπε...

Το πολυ πολυ να παμε Κυπρο. Δεν εγινε δα και κατι. Ειπαμε Θεια Λειτουργια με κομποσχοινι. Ρωτηστε Ι. Μ. Γρηγοριου. Εχουν εντυπο

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Άγιος Μορφου όμως ,παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι τους «επισκόπους» της νεοσυσταθείσας θρησκευτικής οργάνωσης τους αποκαλεί πρώην σχισματικούς! Άρα η δική του αντίδραση είναι στο να μην αναγνωρίσουν τον Επιφάνιο ως νέο προκαθήμενο, εφόσον υπάρχει ο Ονούφριος ως κανονικός αρχιεπίσκοπος, όχι στο αν είναι ο Επιφάνιος σχισματικός ή όχι, που όμως είναι η ουσία που καίει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Δηλαδή στην περίπτωση αυτή, σαφώς ο μητροπολίτης Μόρφου αναγνωρίζει την αυθαίρετη ενέργεια του κ. Βαρθολομαίου να αποκαταστήσει τους σχισματικούς, χωρίς όμως να πληρούν τα ιεροκανονικά κριτήρια γι αυτό. Θα έπρεπε να τον ελέγξει και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτήν την παράνομη αναγνώριση. Τουλάχιστον να μην την αποδεχτεί!