Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κύπρος και Κρήτη οι όψιμοι δορυφόροι των σχισματικών ορέξεων του Βαρθολομαίου

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας 
και Αμμοχώστου Βασίλειος μιμείται τους «νεοχωρίτες» Ιεράρχες οι οποίοι ενήργησαν ως δούρειοι ίπποι του εσβεσμένου Φαναρίου, αναγνωρίζοντας ντεφάκτο τους σχισματικούς για να εκβιάσουν μία μελλοντική Σύνοδο της Ιεραρχίας, όπως κι έγινε.

Ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες συλλειτουργούν με τους σχισματικούς και φτάσαμε στο σημείο να μην αποτελεί πια είδηση. Μάλλον βρισκόμαστε στην φάση της «νορμαλοποίησης» αυτής της ανώμαλης κατάστασης.
Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στον εορτασμό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Φανάρι, κατά το Πατριαρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατρ. Κωνστ/Πόλεως Βαρθολομαίου, συμπαραστατουμένου από τον Πατρ. Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β, συμμετείχαν και αρκετοί Έλληνες Ιεράρχες μαζί με τον σχισματικό Τσερνίγιβ και Νίζνας Ευστράτιο.
Εκτός του Ζακύνθου Διονυσίου, διαβάζουμε στην Ρομφαία ότι συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος καθώς και ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρου.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου δεν έχει αναγνωρίσει την σχισματική ψευδοεκκλησία, αλλά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος μιμείται τους «νεοχωρίτες» Ιεράρχες οι οποίοι ενήργησαν ως δούρειοι ίπποι του εσβεσμένου Φαναρίου, αναγνωρίζοντας ντεφάκτο τους σχισματικούς για να εκβιάσουν μία μελλοντική Σύνοδο της Ιεραρχίας, όπως κι έγινε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος...
Οικουμενιστής ο ανήρ ούτος καθ' ότι υπήρξε κι αυτός
πάλαι ποτέ εμμεμενηκώς εν Ελβετία με όλα τα επακόλουθα...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Μα τι τους ψεκάζουν
εκεί στό...Εlvεtία;;;

Cern...ική ακτινοβολία
με ...θεικα(!)νανοσωματίδια;

Σίγουρα κάτι πολύ
επιστημονικόν και
μυστηριώδες θα συμβαινει
στη χώρα, που έχει το
υψηλό προνόμιον
να φυλάσσει με τους
...ελβετοτσολιάδες της
του Βατικανού την
...φρικώδη επικράτεια...