Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Κατερίνα Βρανά: «Όταν η ζωή σου δίνει σκατά, φτιάξε κοπριά!»

Δεν ενδείκνυται για «θρησκευάμενους»....



Α ρε Κατερίνα να γνώριζες τον Χριστό εε;;

 Η stand up comedian Κατερίνα Βρανά μίλησε για τον φόβο που υπάρχει στην Ελλάδα για την αναπηρία, την ασθένεια και την ψυχική νόσο, από τη σκηνή του TedxThessaloniki. Αυτή τη φορά συγκλόνισε το κοινό περιγράφοντας με τον μοναδικό κωμικό τρόπο της τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 ενώ ήταν σε περιοδεία στη Μαλαισία, που λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή και της δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση, την όραση και την ομιλία. Η Κατερίνα Βρανά δε σταματά να ανεβαίνει στη σκηνή, με αλώβητο χιούμορ. Η νέα της παράσταση, με τίτλο “Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)», είναι η αποτύπωση της περιπέτειας της υγείας της. Η φετινή παράσταση που έδωσε στο TedxThessaloniki ήταν μισή στα αγγλικά και μισή στα ελληνικά. Μίλησε για την έλλειψη κατανόησης της αναπηρίας και του φόβου που υπάρχει για την ασθένεια και την ψυχική νόσο στην Ελλάδα. «Συνηθίζουμε να δείχνουμε οίκτο και λύπηση προς τους αρρώστους και τα ΑΜΕΑ. Αυτά είναι άχρηστα συναισθήματα, που κρύβουν και ένα αίσθημα ανωτερότητας. Δεν χρειαζόμαστε κατανόηση αλλά πρακτική βοήθεια», πρόσθεσε η Κατερίνα Βρανά.

 «Μία κινέζικη παροιμία λέει δεν είσαι αυτό που σου συμβαίνει αλλά πώς το αντιμετωπίζεις», είπε η Κατερίνα συμπληρώνοντας πως μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα στη ζωή με αγάπη, σεβασμό και γέλιο. Η ίδια σιχαίνεται το γνωμικό «όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια φτιάξε λεμονάδα» και προτιμάει το πιο ελληνικό «όταν η ζωή σου δίνει σκατά, φτιάξε κοπριά».

 «Ο κόσμος έχει μία σοβαροφάνεια και φοβάται να τσαλακωθεί. Μην φοβάστε να τσαλακωθείτε, να είστε ειλικρινείς. Ο κόσμος θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν ξέρει πώς και, αν δεν τους το πεις, το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο για αυτούς. Αν μιλάμε ανοιχτά, το πρόβλημα θα γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής. Πρέπει να ξορκίσουμε τον φόβο. Να λέμε τον καρκίνο "καρκίνο" και όχι “το κακό”», κατέληξε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ!