Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο Βαρθολομαίος στέλνει τον...''καρδινάλιο'' Ελπιδοφόρο στην Αμερική

Ανοίγονται οι «Ασκοί του Αιόλου» στην ήδη εξασθενημένη και πολλαπλώς διχασμένη Εκκλησία της Αμερικής

Τον επέλεξε με δικτατορικό τρόπο ο πατριάρχης, παραβιάζοντας το Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής, το καταστατικό το οποίο ο ίδιος είχε επιβάλλει επίσης με «το έτσι θέλω»!!! Ανοίγονται οι «Ασκοί του Αιόλου» στην ήδη εξασθενημένη και πολλαπλώς διχασμένη Εκκλησία της Αμερικής, και από διάφορες πλευρές ετοιμάζονται κινήσεις νομικής αμφισβήτησης της εκλογής Ελπιδοφόρου – κάτι που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε πολιτικό και κοινωνικό ξεσηκωμό. Ηδη τα τελευταία χρόνια πολλές κοινότητες βράζουν και έχουν σταματήσει να καταβάλουν την οικονομική τους συνεισφορά προς την Αρχιεπισκοπή αηδιασμένες με την φυγή των πόρων τους προς ένα αχόρταγο Πατριαρχείο.
Χάος και διχασμό μεγαλύτερο από αυτόν που δημιούργησε στην Ουκρανία, θα προκαλέσει η απόφαση του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να εκλέξει τον μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Ο τίτλος του «καρδινάλιου» αρμόζει πλήρως στον κ.Ελπιδοφόρο. Πρώτα, συνέγραψε θεολογικό δοκίμιο με τίτλο «Primus Sine Paribus” («Πρώτος χωρίς Ισους») παραβιάζοντας τα θέσμια της Ορθοδοξίας και την δημοκρατική/συνοδική της παράδοση, στην επιδίωξή του να ενισχύσει τις εξόχως αντικανονικές ενέργειες του κ. Βαρθολομαίου στο ουκρανικό. Με λόγους και έργα την τελευταία δεκαετία προσέγγισε τον παπισμό και είναι άξιος του τίτλου «Καρδινάλιος»…
'Επειτα, «εξελέγη» (τρόπον του λέγειν, η έκφραση που ταιριάζει είναι «επελέγη και επεβλήθη εκ των άνω», δικτατορικά) κατά πλήρη παράβαση του άρθρου 13 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στην Επαρχιακή Σύνοδο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Αμερικής να εκφέρουν τις προτάσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας μεσολάβησε διάστημα αρκετών εβδομάδων από το θάνατό του και εστάλη επταμελής επιτροπή στο Φανάρι με τις υποδείξεις της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας. Ενώ για την Αμερική, καμία τέτοια ευαισθησία δεν υπήρξε…
Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αποφασίζοντας για μια ακόμα φορά ετσιθελικά, αγνόησε πλήρως την έκκληση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου να επιτρέψει λογικό χρόνο λίγων εβδομάδων και να δεχτεί την αντιπροσωπεία του – όπως ακριβώς προβλέπει το Καταστατικό - με ένα κατάλογο πέντε υποψηφίων, που να εκφράζουν τις προτιμήσεις της Εκκλησίας της Αμερικής. Ας σημειωθεί εδώ ότι το Καταστατικό αυτό το επέβαλλε ο ίδιος με τον ίδιο ετσιθελικό τρόπο που τώρα το παραβιάζει. Δίνει έτσι σοβαρό δικαίωμα σε όσους στο παρελθόν απαίτησαν κάποια μορφή αυτονομίας ή και Αυτοκεφαλίας (από την παρεκκλησιαστική οργάνωση Orthodox Christian Laity έως πέρυσι και τον επιχειρηματία Στάθη Βαλιώτη), να αμφισβητήσουν την πατριαρχική εξουσία με κάθε τρόπο.
'Ηδη από πολλές πλευρές εξετάζεται το ενδεχόμενο νομικής ενέργειας, που θα σταματά και θα ακυρώνει την «εκλογή» του κ. Ελπιδοφόρου. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι οργανωμένη ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα (501 c3) και υπάγεται πλήρως στις προβλέψεις της αμερικανικής νομοθεσίας. Όχι μόνο η παραβίαση του Καταστατικού, αλλά και αυτή καθαυτή η επιλογή του Αρχιεπισκόπου από ένα «τουρκικό θρησκευτικό ίδρυμα» (που υπόκειται στην τουρκική νομοθεσία και εκβιάζεται πολλαπλώς από την τουρκική εξουσία κατά παράβαση κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων) μπορούν άνετα να αποτελέσουν τη νομική βάση της αγωγής που ασφαλώς θα κατατεθεί σύντομα και θα απαιτήσει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Ελπιδοφόρο.
Από οργανωτική σκοπιά, ο Πατριάρχης αγνόησε πλήρως τις φωνές που ζητούσαν, ενοποίηση της εκκλησίας με υποβιβασμό των μητροπόλεων και πάλι σε επισκοπές και πλήρη κατάργηση του «κρυφού αρχιεπισκόπου», π. Αλέξανδρου Καρλούτσου. Η απογοήτευση του κόσμου είναι απροσμέτρητη σε μια εκκλησία που συνεχώς αποδυναμώνεται, όπως δείχνουν και τα στοιχεία των γάμων και βαπτίσεων. Οι φυγόκεντρες τάσεις θα συνεχιστούν εντεινόμενες, ειδικά όσο ακούγονται νέα σκάνδαλα αρπαγής των περιουσιών των μητροπόλεων (Σικάγο) με τελικό προορισμό των μετρητών το Πατριαρχείο.
Τέλος, οι «μάγιστροι» της παγκοσμιοποίησης, ελέγχουν δυστυχώς ακόμα μέρος της αμερικανικής κυβέρνησης. Η πολιτική τους στην Ουκρανία απέτυχε παταγωδώς και ήδη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ζελένσκι κάνει ανοίγματα προς την Ρωσία και τον Μητροπολίτη Ονούφριο (της εκκλησίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας). Η λαθεμένη αυτή πολιτική τους οδήγησε στην πρωτοφανή απομόνωση του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, πείσμων όσο ποτέ και αμετανόητος, συνεχίζει στην «οδό της απωλείας». Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι επιδιώκουν τώρα –αλλά πιστεύουμε μάταια– να πάρουν με το μέρος τους την Εκκλησία της Ελλάδας.
Η επερχόμενη προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, που είναι απολύτως αναπόφευκτη, θα οδηγήσει όλους αυτούς τους πράκτορες και πρακτορίσκους, κοσμικούς και εκκλησιαστικούς (από τον πρέσβη Πάιατ και τον Βαρθολομαίο), στον «σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». Αλλά θα έχουν αφήσει πίσω τους ένα απέραντο σωρό συντρίμμια που ο Θεός ξέρει πότε θα ανορθωθούν…
πηγή :Νίκος Σταματάκης (Νέα Υόρκη, 11 Μαϊου 2019)

1 σχόλιο:

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

Σύγχρονοι ΙΟΥΔΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα προκαλέσουν την ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...!!!

https://www.youtube.com/watch?v=-c7FOOKkEes