Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Έναν επίγειο Άγγελο τον κάλεσε κοντά Του ο Κύριος



Ενημερώνουμε τους αγαπητούς εν Χριστώ αδελφούς μας και φίλους του Ιερού Ησυχαστηρίου μας «Παναγία, η Φοβερά Προστασία», ότι θελήματι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, πριν λίγη ώρα 6 μ.μ., η οσία Γερόντισσά μας και Καθηγουμένη του Ησυχαστηρίου μας, Μοναχή Ιωάννα, παρέδωσε ειρηνικά την οσία της ψυχή εις τας χείρας του Κυρίου μας Ιησού.

Στην κουρά της μοναχής Αγαθονίκης, “μάνα αρχόντισσα”

Η Γερόντισσα Ιωάννα επέδειξε ιώβεια υπομονή, εν ευχαριστία και ευγνωμοσύνη επί 25 έτη σκληρής δοκιμασίας. Όμως καθόλη τη διάρκειά της θύμιζε μάρτυρα πάντοτε εν ευχαριστία και δοξολογία ευρισκόμενο. Ουδέποτε βαρυγκόμησε, ουδέποτε απηύθυνε στον Θεό «γιατί», ουδέποτε απηύθυνε προσευχή προς τον Θεό για να την κάνει καλά, και σε παραινέσεις των αδελφών να ζητήσει από τον Θεό να γίνει καλά, τους έλεγε:  «Δεν θα υποδείξω εγώ τι θα κάνει ο Θεός σε εμένα το πλάσμα Του». Σε αντίλογο της μοναχής Αγαθονίκης: «κάντο Γερόντισσα για εμάς», η απάντησή της με χαμόγελο ήταν: «Όποιος έχει θέλημα, εκείνος ζητά». Πριν λίγες ημέρες είπε στις μοναχές: «Σκέφτομαι ότι ο πάνσοφος Θεός παραχώρησε να ασθενήσω από μία αυτοάνοση ανίατη ασθένεια και σκέφτομαι ότι οικονόμησε αυτή τη ζωή να την βγάλω ξάπλα (ανάπηρη με βαθμό αναπηρίας 100% τα τελευταία χρόνια), χωρίς αγγαρείες και πιστεύω στην αγάπη Του ότι θα με οικονομήσει να πάω και κοντά Του».

Με τον μακαριστό Μητροπολίτη, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη

Αυτός ο επίγειος Άγγελος, δυστυχώς από σήμερα δεν θα είναι σωματικά κοντά μας, όμως θα είναι μαζί με την χορεία των αγίων αγγέλων στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία μας, πρεσβεύουσα υπέρ ημών, όπως έκανε και σε όλη την επίγεια ζωή της.

Παρακολουθώντας τους εργάτες “από κάτω”
Η εξόδιος Ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 1.00 το μεσημέρι, πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη μας, Θεοκλήτου.
Η Αδελφότης του Ησυχαστηρίου
και
ο Πνευματικός

Στον Ναό του Ησυχαστηρίου…
πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος ας την αναπαύσει και ας της ανταποδώσει τον κόπο των έργων της Μετανοίας ...

Unknown είπε...

Την αγία της ψυχή να ανάπαυση ο Κύριος μας και να την έχει μαζί με όλους τούς Οσίους Του

Ανώνυμος είπε...

ηταν και ΜΟΡΦΗ αριστοκρατική...