Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Έτσι είναι ,"με το παραμύθι του Χριστού" καλά πέρασε στην Εκκλησία ,ας κάνει ο ταλαίπωρος τώρα και καριέρα..

Η είδηση:Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος πέταξε τα ράσα και κατέλαβε θέση στο… Βατικανό!
του Σωτήρη Τζούμα 
Ο εν λόγω κληρικός είναι αλήθεια ότι είχε δυτική κουλτούρα σε πολλά θέματα. Μάλιστα, προκαλούσε συχνά με τις παρεμβάσεις και τα σχόλιά του σε ιστοσελίδες αλλά και στο Facebook
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στον εκκλησιαστικό και όχι μόνο χώρο, η είδηση που κυκλοφόρησε ότι 35χρονος Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος εγκατέλειψε την Ιεροσύνη, πέταξε τα ράσα και κατέφυγε στην Παπική Εκκλησία καταλαμβάνοντας μια επίζηλη(!) θέση στη μεγάλη και περισπούδαστη Βιβλιοθήκη του Βατικανού.
Όπως έχει γίνει γνωστό ο 35χρονος Αρχιμανδρίτης υπηρετούσε σε Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τελευταία είχε ενταχθεί και λειτουργούσε σε Μοναστήρι που ανήκε στη Μητρόπολη.
Ζήτησε άδεια και έφυγε για μετεκπαίδευση στο Βατικανό, πάνω στον τομέα που είχε σπουδάσει. Εκεί, λοιπόν, με τη μεσολάβηση υψηλού προσώπου της Καθολικής Εκκλησίας. το οποίο προφανώς γνώριζε, ανήλθε στα ανώτατα κλιμάκια και ανέλαβε τη νέα του θέση.

Ο εν λόγω κληρικός είναι αλήθεια ότι είχε δυτική κουλτούρα σε πολλά θέματα. Μάλιστα, προκαλούσε συχνά με τις παρεμβάσεις και τα σχόλιά του σε ιστοσελίδες αλλά και στο f/b.
Έκανε επικριτικά σχόλια και παρουσίαζε τις απόψεις του με προοδευτικό τρόπο, αλλά με ταπεραμέντο… κήνσορος, για να μην πω σαράντα Καρδιναλίων.
Συχνά, μάλιστα, δεν δίσταζε να υποστηρίξει τις θέσεις του λογομαχώντας. Και αυτό ενώ αρχικά έδειχνε ως στοιχείο της ηλικίας του και ως χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας νέας και μαχητικής γενιάς κληρικών, στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε επώαση του αποσχηματισμού του και της ένταξής του στην παπική Εκκλησία. Ευτυχώς που κατάλαβε εγκαίρως ότι ανήκει εκεί!
πηγή

6 σχόλια:

Ion είπε...

Και ποιος είναι ο "πάτερ"; Μπορούμε να μάθουμε;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

έξυπνος είσαι ,δες λίγο πριν δημοσιεύσαμε ...!

Ανώνυμος είπε...

και ο "παπικός" ιερέας στην Καθολική Εκκλησία των Πατρών Έλληνας ιερωμένος ορθόδοξος ήταν και πήγε με τους καθολικούς και κάνει μεγάλη ζημιά στην πόλη των Πατρών επειδή τα ξέρει από μέσα

αν θέλετε βρείτε στοιχεία σχετικά
οι καθολικοί χτυπούν πάντα με καλά χαρτιά....

Ανώνυμος είπε...

Καταλάβαμε ποιός είναι φατσικά . Μέ ποιό όνομα δημοσίευε σχόλια στο διαδίκτυο ; Ποιό το προφίλ του ; Τον γνωρίζουμε άραγε ; Η τάξη των παπάδων και ιδιαίτερα των αρχιμανδριτάδων είναι μιά τραγική περίπτωση ανθρώπων!

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

με το όνομα του κανονικά ,αναζητήσαμε στο F το όνομα του και ταχει διαγράψει ...
Εμείς θα λέγαμε οτι υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογοι έγγαμοι ιερείς που διαχειρίζονται τα μίντια ,οι άγαμοι είναι το π ρ ο β λ η μ α!
Μας τρομάζει η ιδέα ότι πόσοι ακομη αστέρες έχουν σειρά..ούφ..τρέλα


Μητρόπολη Νέας Ιωνίας ,Μονη Παναχράντου

Ανώνυμος είπε...

Έμ ! Πού αλλού ! Πού πάνε και φυτρώνουν ! Μέ το καλό νά πάνε εκεί που τους πρέπει . Βρέθηκαν σε λάθος μέρος . Εν πολλοίς αρκετοί " ορθόδοξοι " χώροι κυρίως επισκοπικές αυλές αντέγραψαν τα παπικά πρότυπα . Ως πρός τα άλλα surely!