Ένα ταξίδι από τα Μαστιχοχώρια της Χίου, η διαδικασία της παράγωγης μαστίχας μέχρι την απόσταξη και εμφιάλωση .
“Το ανοίγουμε να μπαίνει ήλιος μέσα γιατί πρέπει να ξεραίνεται το μαστίχι. Δικό μας είναι το δέντρο και το θέλουμε και γι άλλα χρόνια, να το προσέξουμε να μην κάνουμε ξεκοκαλιάσματα, ναι ναι λίγες οι πληγές, να ναι λίγες και οι κεντιές και να φτάνουμε μόνο στο ένα μέτρο κι όχι στο ανάμιση που πάνε ορισμένοι για να βγάλουν παραγωγή. Το δέντρο δεν είναι αιμοδότης πρέπει να το προσέξουμε..”.
Με αυτά τα συγκινητικά λόγια ενός αγρότη της μαστίχας που αγαπά τον τόπο και τη γη παρουσιάζεται η ιστορία των μαστιχόδεντρων της Χίου σε ένα βίντεο που σου κόβει την ανάσα από την ομορφιά.
Μερικά λεπτά, όσα δηλαδή διαρκεί το βίντεο, είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς τη σπουδαιότητα του πολύτιμου χιώτικου δακρύου.
Ο Ιγνάτης Πατρικόπουλος διευθύνων σύμβουλος της ποτοποιίας ΕΒΑ από την οποία κυκλοφορεί το «mastic tears liqueur» και η Diga pictures είναι η δημιουργοί του πιο ελκυστικού σποτ για τη Χίο.
“Το ανοίγουμε να μπαίνει ήλιος μέσα γιατί πρέπει να ξεραίνεται το μαστίχι. Δικό μας είναι το δέντρο και το θέλουμε και γι άλλα χρόνια, να το προσέξουμε να μην κάνουμε ξεκοκαλιάσματα, ναι ναι λίγες οι πληγές, να ναι λίγες και οι κεντιές και να φτάνουμε μόνο στο ένα μέτρο κι όχι στο ανάμιση που πάνε ορισμένοι για να βγάλουν παραγωγή. Το δέντρο δεν είναι αιμοδότης πρέπει να το προσέξουμε..”.
Με αυτά τα συγκινητικά λόγια ενός αγρότη της μαστίχας που αγαπά τον τόπο και τη γη παρουσιάζεται η ιστορία των μαστιχόδεντρων της Χίου σε ένα βίντεο που σου κόβει την ανάσα από την ομορφιά.
Μερικά λεπτά, όσα δηλαδή διαρκεί το βίντεο, είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς τη σπουδαιότητα του πολύτιμου χιώτικου δακρύου.
Ο Ιγνάτης Πατρικόπουλος διευθύνων σύμβουλος της ποτοποιίας ΕΒΑ από την οποία κυκλοφορεί το «mastic tears liqueur» και η Diga pictures είναι η δημιουργοί του πιο ελκυστικού σποτ για τη Χίο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου