Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Μια κατοικία-«στολίδι» στην Τήνο

Σε ένα βουνό στην Τριάνταρο της Τήνου υπάρχει μια κατοικία «στολίδι», που με τη μινιμαλιστική της διάθεση και τον σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση του νησιού ξεχωρίζει.
Δύο ξεχωριστές κατοικίες συναντιούνται σε μια γραφική βεράντα και ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, που ξεδιπλώνεται ανεμπόδιστο.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zege architects παρέμεινε πιστό στην αρχιτεκτονική του σπιτιού με το λευκό χρώμα, τις καμπύλες και τους σχηματισμούς της πέτρας να κυριαρχούν.

Στο εσωτερικό, η δομή είναι χαλαρή και φρέσκια. Από το καθιστικό των 250 τ.μ. υπάρχει πρόσβαση και στα δύο σπίτια, το ένα με δύο και το άλλο με τρεις ορόφους.
Ολα είναι, έτσι, διαμορφωμένα ώστε να υπάρχει η διάθεση της απελευθέρωσης και της χαλάρωσης.
Από τους χώρους δεν λείπουν τα κλασσικά στοιχεία, που προσθέτουν τη δική τους αίγλη, όπως καθρέπτες της δεκαετίας του 1930. Το τζάκι με μαρμάρινα κομμάτια έχει τον δικό του χαρακτήρα, ενώ κλασσικές πινελιές υπάρχουν σε όλους τους χώρους.
Τα μπάνια έχουν διαφορετικό χρώμα και εμπνέονται από τα στοιχεία της φύσης, ενώ οι βραχώδεις σχηματισμοί θυμίζουν πως υπάρχει σύνδεση μαζί της.

Δομή και στοιχεία συγχωνεύουν δύο διαφορετικούς τρόπους ζωής, από τη μία υπάρχει η φροντίδα ενός ελεύθερου πνεύματος και από την άλλη, ενός λεπτομερούς πνεύματος.
Ολα μέσα στην οικία αποτυπώνουν τον μινιμαλισμό και την ιστορία.







Με πληροφορίες Yatzer
Φωτογραφίες: Zege architects

Δεν υπάρχουν σχόλια: