Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Η ακακία εκφράζει αγαθότητα ψυχής δεκτικὴς προς κάθε αρετή. Η ακακία αντιτίθεται στην πονηρία.


- Ἀγιος Νεκτάριος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν το ειπε αυτο ο αγιος,δεν το εχω βρει σε μελετες.
Οπως εχω στα υπ'οψιν τον τριτο πειρασμο του Ιησου.ο διαβολος επιτεθηκε οπως λενε καποιοι Πατερες κατα του θυμικου μερους της ψυχης κ παρακινει τον διαβολο να επιθυμισει την εξουσια κ τη κοσμικη βασιλεια''ολα αυτα θα σου τα δωσω,εαν πεσεις κ με προσκηνησεις....''.
Και Ο Κυριος ,που δεν ενε-δωσε κ ετσι κ με τους υπολοιπους πειρασμους κανενα μερος της ψυχης του δεν διεβληθη,του απαντησε:
''Φυγε απο μπροστα μου ,σατανα!Η Γραφη λεει καθαρα πως μονο Τον Κυριο το Θεο σου θα προσκυνησειςε και μονον αυτον θα λατρευσεις''....

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτο σχολιο να ακυρωθη.
Ηθελα να πω πως στους πειρασμους Του Ιησου στην ερημο,ο διαβολος κατα τους πατερες,θελησε να προσβαλλει το θυμικο μερος της ψυχης Του ,αλλα Ο Ιησους δεν ενεδωσε σε κανενα μερος.
Στον τριτο πειρασμο οπου ο διαβολος τον οδηγησε σε ενα ψηλο βουνο κ του εδειξε ολα τα βασιλεια του κοσμου ,του ειπε μετεπειτα ''ολα αυτα θα ειναι δικα σου αν πεσεις κ με προσκυνησεις'' .
Και Ο Ιησους απαντησε:
''Φυγε απο μπροστα μου σατανα! Η Γραφη λεει ''Μονο τον Κυριο τον Θεο σου θα προσκυνησεις και αυτον μονον θα λατρευσεις:''.....,,,,

Ανώνυμος είπε...

Θελω να πω ,πως Ο Κυριος δεν ενεδωσε στην κοσμικη βασιλεια,παρ'ολο που παρακινηθηκε να επιθυμησει την εξουσια.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχή μου ! Ο άνθρωπος πλάστηκε για νά μοιάζει μέ άγγελος !