Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

1 σχόλιο:

Μαρία Π. είπε...

Είδα αυτές τις μέρες πάλι αυτό το πολύ καλό ντοκιμαντέρ (σε στυλ ταινίας εποχής) για τη Γαλλική Επανάσταση:
https://www.youtube.com/watch?v=VLG7Or4Eots
https://www.youtube.com/watch?v=BOyfobOzMCs
Υπάρχει και η ταινία:
https://www.youtube.com/watch?v=-DgeVlJ_nOM

Λοιπόν είναι απίστευτα τα γεγονότα και τα συναισθήματα που σου αφήνουν γιατί δεν τα διαβάζεις απλώς, αλλά τα βλέπεις.Ενώ ξεκίνησαν με την επιδίωξη της κατάργησης της θανατικής ποινής (αυτό ήταν το πρώτο έναυσμα για τις ομιλίες του Ροβεσπιέρου), και μετά επακολούθησαν τα υπόλοιπα αιτήματα, κατέληξαν να μετατρέψουν το Παρίσι σε ένα σφαγείο.Τόσο πολύ ξέφυγε η κατάσταση ώστε και μόνο η υποψία κατέληγε σε εκτέλεση..
Το πιο παρανοϊκό σε όλα αυτά είναι ότι πίστεψαν ότι με πολιτικά μέσα θα αλλάξουν την ανθρώπινη φύση (όπως λέει και ο Γ.Σωφρόνιος).
Οι θεωρίες αυτές ήταν ο πρόδρομος του κομμουνισμού. Ο Λένιν ήταν ένας δεύτερος Ροβεσπιέρος που αιματοκύλισε και αυτός τη Ρωσία..
Η μοναρχία σε όλη την Ευρώπη και τη Ρωσία είχε δημιουργήσει φοβερή εξαθλίωση και αυτό έδωσε το κατάλληλο έδαφος ώστε να αναπτυχθεί το μίσος. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες που ευνοούν τα γεγονότα. Το επιστέγασμα όμως είναι ακριβώς ο τρόπος που λειτουργεί η μεταπτωτική ανθρώπινη φύση.. Το πρόβλημα του ανθρώπου είναι εσωτερικό, και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.