Τι θα χρειαστείς:
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού χλωρίνη
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
¼ του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά και να τα προσθέσεις στο βάζο με τα λουλούδια σου. Η ζάχαρη θα τα θρέψει, η χλωρίνη θα καταπολεμήσει τα βακτήρια και η οξύτητα του λεμονιού θα ισορροπήσει τα επίπεδα του ph. Οι επιστήμονες προτείνουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε οι βλαστοί να μπορούν να το “πιουν” πιο γρήγορα. Η συνταγή αυτή “αρέσει” σε όλα τα λουλούδια, εκτός από τις τουλίπες, οι οποίες προτιμούν το κρύο νερό.
πηγή
1 σχόλιο:
Η συνταγή που κρατά φρέσκα τα λουλούδια στην...καρδιά μας:
_ Ενσυναίσθηση: Όσο περισσότερη τόσο πιο έντονα χρώματα στα λουλούδια μας.
- Καλοσύνη: Ακόμα και σε λίγες ποσότητες δίνει στα λουλούδια μας υπέροχο άρωμα.
- Συγχώρεση: Μια μεζούρα μονάχα διατηρεί τη φρεσκάδα των λουλουδιών μας για πολλές μέρες.
- Υπομονή: Λίγες μόνο σταγόνες κάνουν τα κλειστά μπουμπουκάκια ν' ανθίσουν.
- Αγάπη: Μία μονάχα σταγόνα θα κρατήσει αμάραντα τα λουλουδάκια μας ες αεί.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα-δυο υλικά. Όχι απαραίτητα όλα. Το ένα μπορεί να συμπληρώσει το άλλο για ν' ανθίσει μέσα σου το Θαύμα.
*Η έλλειψη Ήλιου μπορεί να εμποδίσει τη ζωντάνια τους ενώ η συνεχής έκθεση στον ήλιο μπορεί να τα βλάψει.
*"Να είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ στο ΜΥΑΛΟ
και ΠΑΙΔΙ στην ΚΑΡΔΙΑ."
Μπορείς?
Δημοσίευση σχολίου