Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

βρε αϊ σιχτίρ κομπλεξάρες...

Φωτογραφία του Γεράσιμος Γερολυμάτος. 

Το γεγονός ότι τους έτσουξε η μεγάλη επιτυχία του  συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, δεν χρειάζεται να έχει κανείς μάστερ ψυχολογίας για να το καταλάβει. Μια απλή περιήγηση στην ειδησεογραφία και στα όσα δήλωσαν αρκεί. Χρειάζεται στυλ για να διαχειριστεί κανείς την πολιτική και επικοινωνιακή του ήττα και αυτοί δεν το έχουν. Είναι μπαρτζουνόβλαχοι σε όλα τους!

Από τον γιδοβοσκό τον Πολάκη, μέχρι την Σβίγκου, τον Τζανακόπουλο, τον Σ. Θεοδωράκη, τον Μπουτάρη, που είδαν μόνο 90.000 χιλιάδες, που ήταν πιο μικρή από παλιά κλπ έξυπνα. Ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος του εαυτού του, Ιερώνυμος, είδε εκεί " μόνο 9 από τους 82 Μητροπολίτες" και άρα ολίγον έγκυος ουκ εγκυμονεί! 

 Η γραμμή άμυνας τους είναι τώρα η υποβάθμιση. 


Είναι πλήρως αμετανόητοι και με πνεύμα ανταγωνιστικό απέναντι στον λαό. Σαν να του λένε "Δεν θα σου περάσει ρε!"



Μα πως να κρύψουν την απογοήτευση τους πίσω από λόγια απαξιωτικά και προσχήματα προσβλητικά για τους συγκεντρωμένους; Πως να σκεπάσουν τις ξινισμένες μούρες πίσω από ατάκες χιλιοειπωμένες και συνθηματικές, κατάλληλες μόνο για 15μελή συμβούλια μαθητών; Ποιον πείθουν πια οι υστεροφοβικές κραυγές τους περί εθνικιστών, χουντικών, ρατσιστών και λοιπών της συνομοσπονδίας;



 Ο κάθε ένας που πήγε στο συλλαλητήριο γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι και τι είναι. Δεν έχει ανάγκη να του το πει ο Πολάκης και η Σβίγκου.
Έτσι ξεφτιλίζονται και οι λέξεις και παύουν πλέον να έχουν αξία και βαρύτητα. Όσο περισσότερο τις χρησιμοποιείς, τόσο τις ευτελίζεις. 


Επειδή, αν για ψύλλου πήδημα ή επειδή δεν σε αρέσει κάτι αρχίζεις να φωνάζεις "Εθνικιστής", "φασίστας", "ρατσιστής" στους άλλους τριγύρω σου, μπορεί στην αρχή να σου δίνουν και κάποια σημασία, αλλά στο τέλος θα σε βαρεθούν και ούτε που θα σε ακούν. Όπως και τώρα. Διότι και αυτές τις λέξεις τις ξεφτιλίσατε, τις απογυμνώσατε από το νόημα τους. Αν μάλιστα φανούν, φευ, αληθινοί φασίστες κάποτε, κανείς δεν θα δίνει σημασία και θα την πατήσετε όπως το τσομπανόπουλο που φώναζε "Λύκος!"



Και επειδή φαίνεστε πεισματικά αμετακίνητοι, περιφρονητικά προσβλητικοί απέναντι σε όσους θυσίασαν κάτι, για να είναι εκεί για την Μακεδονία και αντιλαϊκοί στην ουσία, ως αριστεροί των σαλονιών και του χαβιαριού που είστε, εύχομαι ο λαός να σας δώσει συνειδητά την απάντηση που σας αξίζει με την τεράστια συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου.
Για να μη σας μείνει καμιά αμφιβολία...

Γ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: