Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Για σένα λέω



Την γνώμη σου κάνε την καπαμά και φάτην αν μπορείς.
Τον λόγο του θεού όμως δεν θα τον μαγειρεύεις όπως σου καπνίση ρασοφόρε!
εε..για σένα λέω:
_Για σένα λέω  που αλειτούργητος σκοτισμένος  γράφεις κείμενα και ξιφουλκείς για την αναγκαία μετάφραση των λειτουργικών κειμένων


- για σένα που σπούδασες τρομάρα σου  «θεολόγος»  που πάντα μέσα σου ήθελες 
να περάσεις Νομική θυμάσαι; Αλλά δεν σάλευε το ακατοίκητο και τελικά έμεινες πάντα στη Θεολογική με το κομπλεξάκι, οπότε μετά κόπων έφτασες μέχρι μεταπτυχιακό στο Σαμπεζύ!


- για σένα  γκόρτσο από την επαρχία που διάβαζες την επιφυλλίδα του Γιανναρά και άρχισες να καπνίζεις πίπα και να μιλάς για οντολογία!


- για σένα  που ανύπαντρος θολοκούλτουρας με το κασκόλ που συζητάει για τη μέθοδο της νοεράς προσευχής βράδυ στο εντεχνάδικο πίνοντας μοχίτο!


- για σένα τον  αριστούχο Ανωτέρας Εκκλησιαστικής (γιατί δεν κατάφερες θεολογική μέσω πανελληνίων εξετάσεων),  κατόπιν πτυχιούχος θεολόγος μαστερούχος με υποτροφία της προστεσταντικής εκκλησίας!


- για σένα που έγινες καθηγητάκος  θεολογίας που νιώθεις μειονεκτικά μπροστά στους συναδέλφους της φιλοσοφικής και προσπαθείς να δείξεις την προοδευτικότητά σου μιλώντας για Ράμφο, Ράνσιμαν και Αρβελέρ


- για σένα που έγινες  επίσκοπος 
που ως λαϊκός φοιτητής θεολογίας δεν πήγαινες εκκλησία την Κυριακή και σε τσίμπησε κάποιος εις τας Ευρώπας λέγοντάς σου  πόσο πολύ θα προσφέρεις στο έργο του Θεού αν ιερωθείς στη διασπορά!


- για σένα  αρχιμανδρίτη μανικετόκουμπε 
του άγριου ασκηταριού της οχταόρωφης πολυκατοικίας στην πρωτεύουσα, συμπρωτεύουσα και κάθε αστική φωλίτσα, ιδρυτής ΜΚΟ και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων πασοκικής αισθητικής και τώρα Συριζαίικης κουλτούρας...


- για σενα  τιτουλάριε virtual Μητροπολίτη, που όταν διαβάζεις Φιλοκαλία ή Γερό-Σωφρόνιο νομίζεις πως τα ίδια λένε και οι γκουρού στην Ινδία.


-για σένα ταλαίπωρε ιερο-μόναχε που θέλεις και κελί στο άγιον όρος και ενορία σε μητρόπολη της βόρειας Ελλάδας .Ιερομόναχος στο άγιον όρος - Αρχι-μανδρίτης στην ενορία ,έτσι ,για να αφήνετε ένα παράθυρο στα τρελά όνειρά σου,ότι κάποτε  θάρθει το κάλεσμα για την δεσποτική μήτρα!Που δεν φτάνουν βρέ,
οι μέρες και οι ώρες  που περνάς στο διαδύκτιο ,ειρωνεύοντας ως παλιομοδίτες και επαρχιώτες  όσους αγνά αναρωτιούνται για τον Πατριαρχικό ξεπεσμό  και τις βλασφημίες της «μητρός εκκλησίας»


Η ιδέα από δω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Tρελλέ έσκισες !