Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Βρώμικος πόλεμος των οικουμενιστών εναντίον του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας πίσω από την εκλογή του νέου Μητροπολίτου στο Σικάγο;

Ο γέροντας Εφραίμ κάνει έργο σωτήριο στην Αμερική. Είναι μια λυχνία φωτός ελάχιστα αντιληπτή στο απόλυτο σκοτάδι του νέου κόσμου. Όσο δυναμώνει αυτό το φως επόμενο είναι να προκαλεί το φθόνο του πονηρού. Κερδίζει ψυχές, σώζονται άνθρωποι από τη πλάνη.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εκεί στο Σικάγο. Ξαφνικά, Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος βρέθηκαν ‘στα μαχαίρια’ με αφορμή την εκλογή ενός Μητροπολίτου. Οι πληροφορίες που δίνονται κάθε άλλο παρά ρίχνουν φως στην υπόθεση, ίσα ίσα μας μπερδεύουν περισσότερο. Μία όμως ανοιχτή επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, την Σύνοδο Επισκόπων και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Ιουνίου, ίσως και να σκιαγραφεί τους πραγματικούς λόγους αυτής της ωμής παρέμβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Διότι σε αυτήν την υπόθεση κάποια πράγματα δεν βγάζουν νόημα, όπως, το που ακριβώς ωθείται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μία από τις ‘προοδευτικές’ άλλωστε φωνές στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης, ή, το πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέρριψε τον κατάλογο των υποψηφίων που ο ίδιος είχε εγκρίνει λίγους μήνες πριν.

 Η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι ‘περικυκλωμένη’ από το Τάγμα του Βαρθολομαίου ή αλλιώς το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, και από διάφορους χρηματοδότες οι οποίοι φαίνεται να έχουν στενότερες σχέσεις με το Φανάρι παρά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Και όλοι αυτοί, Τάγμα και δωρητές, έχουν ένα κοινό πρόβλημα. Το πρόβλημά τους είναι ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας. Δεν αντέχουν τις διδαχές του, την Ορθόδοξη Παράδοση, την βιωματική Ορθοδοξία. Η πουδραρισμένη πνευματικότητά τους τα θεωρεί πρωτόγονα όλα αυτά. Δεν αντέχουν το γεγονός ότι ο Γέροντας Εφραίμ κερδίζει συνεχώς έδαφος στις καρδιές των Αμερικανών. Όποιος τον ακολουθεί είναι «φανατικός» σύμφωνα με αυτούς. 
Ο Γέροντας Εφραίμ «καταστρέφει την πίστη και την κοινωνία» διακηρύττουν, και προειδοποιούν ότι έχει δημιουργηθεί «μία Εκκλησία μέσα στην Εκκλησία» και πως αν δεν ελεγχθεί η δράση του σε λίγο καιρό η κατάσταση στην Αμερική θα είναι «μη αναστρέψιμη» και θα επιφέρει ακόμα και «σοβαρές γεωπολιτικές επιπτώσεις»! 

H συνέχεια εδώ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ _Για τους γνωρίζοντες, στην κυριολεξία οι Πατριαρχικοί 
και οι παρατρεχάμενοι υψηλόβαθμοι ιερατικοί στην Αμερικοί,μα και λαικοί οι λεγόμενοι «Αρχοντες»,
στην κυριολεξία , δαιμονίζονται με τον Ευλογημένο Γέροντα Εφραίμ !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησία μέσα στην Εκκλησία! Μα τί είν΄αυτά που λένε! Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι προς μερισμό κάποιων ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους αλάθητους,είναι σύνολο πιστών, ανθρώπων που τρέχουν άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο το προσωπικό αγώνα του, έχει μέσα και βαριά άρρωστους που χρήζουμε θεραπεία, δεν υπάρχουν μόνο τιτλούχοι που επιβάλλονται, αν συμβαδίζουν με την ορθή πίστη εν λόγω και έργω έχει καλώς διαφορετικά εκπίπτουν, αν ήταν έτσι ο Παύλος θα ζητούσε την άδεια από τον Πέτρο, ο Θωμάς από τον Ιάκωβο, ο Πέτρος από τον Ιωάννη,όλοι έτρεχαν για τον ίδιο σκοπό καθοδηγούμενοι από το Πνεύμα το Άγιο και συνέπιπταν
εφ΄όσον είχαν ταπεινότητα και ειλικρινές αγωνιστικό φρόνημα,είναι φύσει αδύνατον όταν οι αληθινοί χριστιανοί φωτίζονται από το Άγιο Πνεύμα να μη συμφωνούν. Υπάρχουν πολλοί σήμερα, αυτή την εποχή τόσο φωτισμένοι άνθρωποι σαν το γέροντα Εφραίμ; Νομίζουμε ότι έχουμε τη πολυτέλεια να καταδιώκουμε, να μισούμε, να φθονούμε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο Θεό και καθοδηγούν πλήθος ανθρώπων; Μήπως υπάρχουν και πολλοί αυτή την εποχή; Tους καλεί ο Θεός έναν- έναν,μεγάλα αναστήματα έχουν φύγει, επειδή λιγοστεύει και η πίστη, οι συνειδητοί χριστιανοί, οι αληθινοί ποιμένες, οργιάζουν οι αιρέσεις, οργιάζει ο οικουμενισμός που είναι ό,τι χειρότερο γέννησε η εποχή μας, το πλήρες καλάθι των αιρέσεων. Κι όμως χτυπούν ένα γεροντάκι ετοιμόρροπο σωματικά που τρέχει το καλό αγώνα της πίστης έτσι όπως έκανε κι ο απόστολος Παύλος που έτρεχε με χίλιους κινδύνους όλο το γνωστό τότε κόσμο. Τέτοιους γέροντες τους έχει ανάγκη ο κόσμος, αλλά προσοχή, όχι προσωποληψία και προσωπολατρεία. Λέτε να κάνω λάθος,ας με συγχωρέσει ο Θεός αν κάνω λάθος.