Το Success Story μιας Ελληνίδας που πήγε για σπουδές στο
Λονδίνο αλλά κατέκτησε την αγορά του street food. Ονομάζεται Εύη
Περουλάκη και είναι από τον Βατόλακκο Χανίων.
Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από Ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα.
Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, το Shoreditch, Victoria, Canary Wharf, νότιο και ανατολικό Λονδίνο.
Η ίδια αναφέρει ότι πήγε στην Αγγλία το 1997 για να σπουδάσει, ενώ οποιαδήποτε ενασχόληση με το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της.
Αυτός που έδωσε την ώθηση στην Εύη ήταν ο σύντροφος της, έχοντας γευτεί το σουβλάκι των Χανίων, αναρωτιόταν ο ίδιος πως σε μια πόλη όπου ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, απουσίαζε το σήμα κατατεθέν του Ελληνικού φαγητού.
Ένας βασικός παράγοντας ωστόσο που έφερε την αναγνώριση, είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, μερικά εξ αυτών από τα Χανιά όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη, καθώς και ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.
Πρόκειται για έναν κινητό πάγκο (pop - up Food Stall) δεν έχει δηλαδή καθημερινή βάση αλλά μετακινείται από μάρκετ, σε μάρκετ γύρω από το Λονδίνο.
«Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε το μεσημέρι και φεύγουμε, πληρώνοντας ενοίκιο βέβαιά στους διοργανωτές του μάρκετ», αναφέρει η νεαρή επιχειρηματίας.Από την αρχή είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και πολύς κόσμος δεν γνώριζε τι ήταν το σουβλάκι. Υπήρχανε φυσικά οι ξένοι που είχανε πάει στην Ελλάδα και το είχαν γευτεί και ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και ερχόντουσαν να φάνε. Αλλά υπήρχανε και πολλοί που δεν το ήξεραν και τους τράβαγε είτε η μυρωδιά είτε η περιέργεια για την μεγάλη ουρά. Έχουμε πάρα πολλούς πιστούς πελάτες τώρα πια που τους ξέρουμε χρονιά και με το μικρό τους όνομα. Θέλω να πιστεύω ότι 'εκπαιδεύσαμε' πολύ κόσμο να γνωρίσει και να αγαπήσει το σουβλάκι.
Η τιμή τους ξεκινά από £5.
πηγή
Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από Ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα.
Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, το Shoreditch, Victoria, Canary Wharf, νότιο και ανατολικό Λονδίνο.
Η ίδια αναφέρει ότι πήγε στην Αγγλία το 1997 για να σπουδάσει, ενώ οποιαδήποτε ενασχόληση με το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της.
Αυτός που έδωσε την ώθηση στην Εύη ήταν ο σύντροφος της, έχοντας γευτεί το σουβλάκι των Χανίων, αναρωτιόταν ο ίδιος πως σε μια πόλη όπου ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες, απουσίαζε το σήμα κατατεθέν του Ελληνικού φαγητού.
Ένας βασικός παράγοντας ωστόσο που έφερε την αναγνώριση, είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, μερικά εξ αυτών από τα Χανιά όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη, καθώς και ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος.
Πρόκειται για έναν κινητό πάγκο (pop - up Food Stall) δεν έχει δηλαδή καθημερινή βάση αλλά μετακινείται από μάρκετ, σε μάρκετ γύρω από το Λονδίνο.
«Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε το μεσημέρι και φεύγουμε, πληρώνοντας ενοίκιο βέβαιά στους διοργανωτές του μάρκετ», αναφέρει η νεαρή επιχειρηματίας.Από την αρχή είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και πολύς κόσμος δεν γνώριζε τι ήταν το σουβλάκι. Υπήρχανε φυσικά οι ξένοι που είχανε πάει στην Ελλάδα και το είχαν γευτεί και ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και ερχόντουσαν να φάνε. Αλλά υπήρχανε και πολλοί που δεν το ήξεραν και τους τράβαγε είτε η μυρωδιά είτε η περιέργεια για την μεγάλη ουρά. Έχουμε πάρα πολλούς πιστούς πελάτες τώρα πια που τους ξέρουμε χρονιά και με το μικρό τους όνομα. Θέλω να πιστεύω ότι 'εκπαιδεύσαμε' πολύ κόσμο να γνωρίσει και να αγαπήσει το σουβλάκι.
Η τιμή τους ξεκινά από £5.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου