Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Φωτογραφία του χρήστη τρελογιάννη.

Είπε Γέρων :Δόξα τω Θεώ, για όλα!
Όλα καλά, όλα όμορφα,
όλα για κάποιο λόγο γίνονται.
Για κάποιο καλό λόγο.
Για προκοπή και βήματα μπροστά.

Χαμογέλα.
Διώχνε τις σκοτεινές σκέψεις,
διότι είναι... σκέψεις.
Μην τις κάνεις πράξη.
Άσε την εκδίκηση.
Μη πεις την κακία που σκέφτεσαι.
Συγχώρα.
Αγάπα.
Φάε σωστά.
Κοίτα την υγεία σου.
Πλένε τα δόντια σου.
Φρόντιζε το έντερό σου.
Δώσε μια αγκαλιά, ένα φιλί.
Χωρίς γκρίνια.
Με σεβασμό.
Χωρίς να προσβάλλεις
ή να πληγώσεις κανέναν.
Κάθε 2 ώρες
παίρνε βαθιές ανάσες
ρουφώντας την αγάπη
και το φως του Χριστού,
που καλύπτει τα πάντα.
Λέγε την ευχή,
μια προσευχή,
ό,τι σε αγγίζει.
Και θα πας καλά!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωματική υγεία έχουμε οι περισσότεροι, Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά, έχουμε τα πάντα.. υπάρχουν τόσοι άνθρωποι άρρωστοι, ανάπηροι, τυφλοί και τόσα άλλα.. κι εμείς είμαστε μια χαρά, εργαζόμαστε, ζούμε με τόσες δραστηριότητες, περπατάμε, τρέχουμε, και παρά την οικονομική κρίση έχουμε (ακόμα) τη δυνατότητα να τρώμε σωστά και ποιοτικά , και να παίρνουμε ότι χρειάζεται το σώμα μας (π.χ. σίδηρο ή βιταμίνες αν έχουμε αναιμία ή χαμηλή πίεση).. ώστε να είμαστε υγιείς και αδύνατοι.. όσο για τα δόντια έχει πέσει τέτοιο "σεμινάριο" από την παιδική μας ηλικία και το σχολείο που η φροντίδα τους έχει γίνει "ιεροτελεστία" (μας αποζημιώνει όμως γιατί όσοι δεν το κάνουν έχουν χαλασμένα δόντια, και χαλασμένο στομάχι).Και οι μεγαλύτερες ηλικίες παρά τα οικονομικά χάλια της χώρας παίρνουν ακόμα τα φάρμακά τους (ας είναι και γενόσημα) για τις συνηθισμένες τους αρρώστιες (υπέρταση, διαβήτης κτλ..). Η ζωή έχει παραταθεί ποσοτικά και ποιοτικά.
Το πρόβλημα είναι η ψυχική υγεία (η οποία σαφώς επηρεάζει και την σωματική και πρώτα πρώτα τον ύπνο δηλ την ανάκτηση δυνάμεων για να συνεχιστεί ο καθημερινός αγώνας).Οι αρνητικές σκέψεις (οι λογισμοί όπως λένε οι Πατέρες) είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Αυτή είναι η έσχατη μάχη που δίνει ο άνθρωπος αφού υπερνικήσει, ή έστω βάλει σε μια τάξη τα υπόλοιπα, και δεν σταματάει ποτέ. Ο άνθρωπος μπορεί να κερδίσει τη μάχη με τους λογισμούς μόνο μέσα από την πνευματική ζωή, και όχι με αφηρημένους "μηχανικούς" τρόπους (όπως π.χ. διαλογισμός). Χρειάζεται προσωπική καθημερινή ζεστή καρδιακή σχέση και κοινωνία με τον Κύριο με πλήρη συναίσθηση ότι είμαστε παιδιά Του και ότι θέλει τη σωτηρία μας περισσότερο απ΄ότι εμείς και ότι μέσα στα αδιέξοδα των λογισμών μας δεν θα μας αφήσει να χαθούμε αλλά μόνο να μάθουμε τον πνευματικό πόλεμο, και να αυξηθούμε "εν Χριστώ".
Λέει ο Άγιος Παϊσιος:" Στην αρχή οι λογισμοί είναι ανάκατοι, καλοί και κακοί. Άλλος έχει 70% κακούς, άλλος έχει 20%. Μετά προσπαθεί κανείς και βάζει καλούς λογισμούς και έχει όλο καλούς λογισμούς. Και αυτό σαρκικό είναι. Μετά δημιουργείται ένα κενό στο νού. Δεν έχει λογισμούς, τίποτα! Ούτε καλούς ούτε κακούς και μετά έρχεται ο θείος φωτισμός. Τότε δεν έχει ανάγκη κανείς τη λογική για να καταλαβαίνει τους ανθρώπους, αλλά βλέπει τι έχουν στην καρδιά τους με θεϊκό τρόπο."
Και ο γ.Ν.:"Όταν φθονείς κάποιον, όταν ζηλεύεις κάποιον, ήδη μέσα σου τον έχεις σκοτώσει, είναι εν δυνάμει φόνος. Γι αυτό επέμενε ο Χριστός, καθαρίστε πρώτα το μέσα του ποτηριού και θα 'ναι καθαρό και το απέξω. Διαφορετικά όσο καλοί και να φαινόμαστε απέξω λέει, θα 'σαστε σα τους τάφους, που λάμπουνε,αστράφτουν από τα μάρμαρα απ' έξω και από μέσα είναι σκουλήκια κόκκαλα και αράχνες.Γι αυτό δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στους λογισμούς.Μόλις έλθει ο κακός λογισμός διώχτον αμέσως. Πριν δυναμώσει μέσα σου. Είναι σαν να ξέρεις ότι έρχεται τώρα κάποιος δολοφόνος να σε σκοτώσει και χτυπά την εξώπορτα του κήπου, την εξώπορτα του σπιτιού. Εάν δεν του ανοίξεις, είναι πολύ μακρυά. Είσαι ασφαλισμένος. Αν τον αφήσεις να περάσει την εξώπορτα και αρχίσει να χτυπά την πόρτα του σπιτιού, έχει πλησιάσει πιο πολύ.
Τώρα για να τον διώξεις πρέπει να τον βγάλεις και από την αυλή. Αν του ανοίξεις και την πόρτα κι ανέβει επάνω κι αρχίσει να χτυπά την πόρτα του δωματίου που είσαι, από κει και μετά είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον βγάλεις έξω. Αν του ανοίξεις και την πόρτα και αρχίσεις να παλεύεις ακόμα πιο δύσκολο.."