Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΚΟΤΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ «ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ»

 
Δείτε ,αγαπητοί μας φίλοι πως η αλλοιωμένη πίστη, οδηγεί 
τις ψυχές των ανθρώπων υποτίθεται και ειδικών 
των λεγομένων  «θολολόγων»  στην απώλεια . 
Δείτε ,πως έχοντας χαλασμένο λογισμό, διαστρεβλώνουν οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνική ζωή ακόμη 
και αν κινδυνεύει η ελευθερία μας. 
Δείτε, πως αργότερα οι ίδιοι θα μας συμβουλεύουν και το χάραγμα να πάρουμε επενδύοντας μάλιστα με θεολογικό λόγο την ανοησία τους… Έχουμε νομίζουμε να δούμε πολλά επεισόδια ενόψει και της πανθρησκείας, διότι όπως λένε άγιοι πατέρες μας «σκοτισμένος νους ακάθαρτος νους» 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μένουμε έκπληκτοι για το τόσο μεγάλο σκοτάδι τους…

Μαρία Π. είπε...

Aπίστευτη διαστρέβλωση. Ταυτίζουν την "αχρήματη κοινωνία" με την αποστροφή του Κυρίου απέναντι στο χρήμα (!), δεν βλέπουν πουθενά την στέρηση της ελευθερίας (!), ειρωνεύονται και απαξιώνουν τους λόγους των αγίων Παϊσίου και Κοσμά τον Αιτωλού, και κατηγορούν όσους είναι εναντίον του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συστημάτων ως συμφεροντολόγους που έχουν χρήματα και φοβούνται μην τα χάσουν (!!).. και ότι έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα ανελευθερίας (!) με το οποίο υποτάσσονται ψυχές (!!), και αυτός είναι "ο πραγματικός κίνδυνος" και όχι η ηλεκτρονική σκλαβιά (!).
Πραγματικά τέτοια διαστροφή της πραγματικότητας δεν έχω ξαναδιαβάσει από (υποτιθέμενο) "ορθόδοξο" blog! Θα μου πεις το blog του Ανδριόπουλου μας έχει συνηθίσει σε τέτοια, αλλά τώρα ξεπέρασε τα όρια και τα (χριστιανικά) προσχήματα.
Καταρχήν είναι δυνατόν να μην ξέρει (ή να μην κατανοεί) ότι η αποστροφή του Κυρίου προς τα χρήματα δεν είχε σχέση με τη μορφή τους;; Ο Κύριος απεχθανόταν τον "μαμωνά της αδικίας" και ότι αυτό περιλαμβάνει (την φιλαργυρία ως μια μορφή ειδωλολατρείας κ.α.).
Τι σχέση έχει η μορφή του χρήματος με την ουσία όλων αυτών;; των παθών που δημιουργεί (ή μάλλον εκφράζει), και γενικά της "φιλοσοφίας" που το διέπει;; Δηλαδή τι προσπαθούν να μας πουν, ότι ο Κύριος μισούσε τα νομίσματα και θα δεχόταν το ηλεκτρονικό χρήμα;; Αυτό λέγεται όχι φυσικά αφέλεια, αλλά διαστρέβλωση, ίσως και σκόπιμη (λόγω έλλειψης επιχειρημάτων) για να χτυπηθεί ο συγκεκριμένος μητροπολίτης και γενικότερα ο χώρος που αντιστρατεύεται την Νέα Εποχή και ΝΤΠ, επειδή δεν ταιριάζει με τις παγκοσμιοποιημένες "θρησκευτικά ορθές" απόψεις τους.
Ως προς την στέρηση της ελευθερίας, που δεν την βλέπουν πουθενά παρά μόνο στις "ανελεύθερες" απόψεις των ανθρώπων που είναι "ο ορισμός του ολοκληρωτισμού" (!), τότε πρέπει να χαρακτηρίσουν έτσι όλους όσους μίλησαν γι΄αυτά τα πράγματα που ζούμε σήμερα, τους Αγίους μας, ακόμα και τον ίδιο τον Κύριο. Η Αποκάλυψη μιλάει ρητά για ένα σύστημα συναλλαγών που θα εξαρτάται αποκλειστικά και απόλυτα από ένα απολυταρχικό καθεστώς κοσμικής εξουσίας που αντιστρατεύεται τον Θεό και τους νόμους Του, και θα ισχύει για τους πάντες, "μικρούς και μεγάλους".

Μαρία Π. είπε...

Όσον αφορά την "ελευθερία της σκέψης", ο άνθρωπος όπως μας έχει πει ο Κύριος "δουλεύει" (είτε το καταλαβαίνει είτε όχι) σε κάποιον.Και δεν γίνεται να έχει "δύο κυρίους". Αν δεν δέχεται πλήρως τον ένα θα καταληφθεί από τον άλλο. Δεν υπάρχει εδώ ουδετερότητα, ούτε "ανθρώπινη άποψη και σκέψη" ανεπηρέαστη από το πνευματικό παρασκήνιο.
Η το Άγιο Πνεύμα θα σε φωτίζει, ή άλλο πνεύμα (του "κόσμου τούτου") θα σε σκοτίζει.
Εξάλλου τα ίδια γεγονότα λειτουργούν διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο (ανάλογα αν οδηγείται από το Πνεύμα του Θεού ή από το πνεύμα του κόσμου). Όταν οι Ισραηλίτες (που συμβολίζουν τον λαό του Θεού) καταδιώκονταν από τους Αιγυπτίους, η στήλη νεφέλης που τους διαχώριζε (πλήρως) μεταξύ τους, ήταν για τους μεν "νέφος φωτίζον" και για τους δε "νέφος σκοτίζον" , και έτσι δεν "πλησίασε" (έχει πνευματική έννοια, και συμολίζει τον τρόπο αντίληψης και σκέψης, την πνευματική όραση λόγω της πίστης ως αποδοχής όσων μας λέει ο Κύριος και με την έννοια της εμπιστοσύνης), ο ένας το άλλο, "όλη εκείνη τη νύχτα"..
Τα πράγματα σήμερα είναι συγκεκριμένα. Όποιος ΘΕΛΕΙ τα βλέπει, όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ δεν τα βλέπει. Γιατί "δεν τα βλέπει";; Γιατί είναι προσκολημένη η καρδιά του στον "κόσμο";; Στα πτυχία του, στις απόψεις του, στα "σκύβαλά" του;; Δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στην κάθε ανθρώπινη καρδιά (που είναι το πεδίο μάχης του αόρατου πολέμου όπως μας λέει ο Αγιος Νικόδημος) αλλά ξέρω ότι τα λόγια βγαίνουν από το περίσσευμα της καρδιάς.Από το τι θα υπερισχύσει τελικά μέσα στον άνθρωπο. Είναι εικόνες της εσωτερικής είτε "ειδωλολατρείας" είτε "πνευματικής λατρείας".
Όσον αφορά την κατηγορία ότι όσοι μιλούν εναντίον της αχρήματης κοινωνίας έχουν "κομπόδεμα"
και θέλουν "να ρέει το χρήμα", πραγματικά απορώ με την (σκόπιμη μάλλον) ανοησία του λόγου τους. Τι σχέση έχει το υπαρκτό ή ανύπαρκτο "κομπόδεμα" με τη μορφή του χρήματος;; Αν το χρήμα γίνει ηλεκτρονικό "δεν θα ρέει" απ΄όσους το έχουν;
Μήπως προσπαθείτε να μας πείτε ότι όσοι έχουν χρήματα φοβούνται τον ηλεκτρονικό έλεγχο;;
Δεν υπάρχουν τρόποι να ελεγχθεί η "μαύρη παραοικονομία"; Μήπως σκόπιμα έφτασαν εδώ τα πράγματα ώστε να μας πουν ότι ο μόνος τρόπος ανάκαμψης είναι οι ψηφιακές συναλλαγές;;
Δεν βλέπουμε ότι η πορεία προς το κλείσιμο της παγίδας είναι συγκεκριμένη και βήμα-βήμα μελετημένη;; Και αν δεν βλέπουμε αυτά, δεν διαβάζουμε τουλάχιστον τις προειδοποιήσεις των Αγίων και του Ίδιου του Κυρίου μας;Τότε τι Χριστιανοί είμαστε;!

Ανώνυμος είπε...

Τι ψαχνεις να βρεις Μαρια ? Στο συγκεκριμενο blog ( Ιδιωτικη οδο )που ειχε αυτο το αρθρο εστειλα ενα σχολιο αυστηρα επι του αρθρου και μονο για τις κοινωνικες , οικονομικες και πολιτικες συνεπειες χωρις ουτε μιση θρησκευτικη νυξη . Ειχα 4 χρονια να στειλω σχολιο στο συγκεκριμενο blog . Το σχολιο δεν δημοσιευτηκε και μαλιστα καποιος που σχολιασε ωρες μετα απο μενα θετικα το πλαστικο χρημα και φυσικα ειρωνευτηκε τους ανησυχουντες , αυτου του κυριου δημοσιευτηκε το σχολιο . Πιθανως μπορει το σχολιο μου να ηταν ανοητο αλλα ηταν ευγενεστατο , ας εβαζε λοιπον και τον αντιλογο και ας αποφασιζαν οι αναγνωστες του συγκεκριμενου blog . Λοιπον Μαρια και λοιποι αναγνωστες του καλου blog Τρελογιαννη η δουλεια εχει ως εξης . Το τελευταιο που τους απασχολει τους Τσολακογλου ( κατα ομολογια του Ζουραρι ειναι κατοχικη κυβερνηση )που μας κυβερνουν ειναι η φοροδιαφυγη . Φοροδιαφυγη πραγματικη γινεται απο τις τεραστιες αλυσιδες super market ξενων συμφεροντων επι το πλειστον που και μιση καρφιτσα να παρεις αποδειξη θα κοπει αλλα φοροδιαφευγουν με ακρως επιστημονικους τροπους . Με το γραμμα του νομου . Και ετσι υπαρχει το φαινομενο στην χωρα της ONE με τους χαμηλοτερους μισθους να υπαρχουν οι υψηλοτερες τιμες . Η κυρα Καιτη η κομωτρια που δεν θα χτυπησει δυο περμαναντ και ο κυρ Κωστας ο υδραυλικος που θα κανει 2 δουλειες στα μαυρα δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν . Οτι κρυψουν στο Ε1 θα το πληρωσουν με εμμεσο φορο (ΦΠΑ)σαν καταναλωτες . Αλλα και στα προ ΔΝΤ χρονια που ας πουμε χτισαν σπιτια με τα διαβοητα κρυμμενα λεφτα σε αυτα τα σπιτια δουλεψαν μπετατζηδες , σοβατζηδες , υδραυλικοι , ηλεκτρολογοι κλπ . Τωρα η οικοδομη ψοφησε και δουλευουν τα συσιτια και οι ΜΚΟ εν ειδη αμερικανου ιεραποστολου στην κεντρωα Αφρικη . Αλλωστε αυτο θελουν . Να μετατρεψουν τους εφευρετικους και εργατικους μεσογειακους λαους σε εξαρτωμενους πληθυσμους απο φιλανθρωπιες και επιδοματα. Στο κολπο ειναι και φιλοσοφοι του γλυκου νερου ονοματα δεν λεμε αλλα το επιθετο τους αρχιζει απο Ρ και ειναι πρωην νεοορθοδοξοι . Συνεχιζεται . ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει λοιπον μια τεραστια αντιφαση . Οι ιδιοι ανθρωποι που ειναι υπερ του πλαστικου χρηματος ειναι και υπερ των gay pride καθως και των υιοθεσιων παιδιων απο gay ζευγαρια και ταυτοχρονα ως αλλοι Καλβινοι ενω καραγουσταρουν τα gay pride μεχρι και γαμους τριων ανθρωπων μαζι (μια βολτα σε νεοφιλελεδικα blog θα πεισει ) κατηγορουν τον κυρ Βαγγελη τον ταξιτζη οτι στα χρονια της ευμαρειας (ποια ευμαρεια βρε παιδια , το οτι δεκαετια του 90 ειχε ο Ελληνας αυτοκινητο και κινητο το λετε ευμαρεια ρε υποκριτες ?)πηγαινε στον Βασιλη Καρα να ξεδωσει . Αισχος λεν οι μετενσαρκωσεις των πουριτανων να παει ο Γιαννης ο λαικατζης στον Ζαφειρη να πιει 2 ουισκια αλλα οκ σε αυτους τους καλβινιζοντες της συμφορας ο Πετρος και ο Λευτερης να υιοθετουν παιδια . Ε λοιπον θα πω κατι και ας συνχωρεθει η ελευθεροστομια , αλλωστε οπως ειπε ο Βαλαωριτης δεν υπαρχουν χυδαιες γλωσσες αλλα χυδαιοι ανθρωποι . Ο σοφος λαος πολλες φορες την ιδια λεξη την χρησιμοποιει αρνητικα και αλλες φορες με θαυμασμο αναλογα με τα συνφραζομενα . Ετσι λοιπον εχω ακουσει αμετρητες φορες σε καφενεια οταν κενταν ο Μεσσι και ο Κριστιανο την εκφραση με θαυμασμο . Τον πουστη τι κανει . Δεν εννουν τιποτα σεξουαλικο και φυσικα το λεν θαυμαστικα . Υπαρχουν ομως 2 λεξεις που ακομη και οταν ειπωθουν χωρις σεξουαλικο υπονοουμενο λεγοντε παντα αρνητικα . Οι λεξεις λουγκρα και λουμπινα . Ε λοιπον οσοι μας λεν οτι για την οικονομια φταιει ο λαικατζης που δεν κοβει αποδειξεις ειναι λουγκρες στη ψυχη . Οσοι λεν οτι ειναι το ιδιο να εχει ο φτωχος 200 ευρω στο χερι και να εχει ελενχο με το να τα εχει σε μια καρτα που οτι ωρα θελει η τραπεζα η το κρατος τα ακυρωνει ειναι λουμπινες στη ψυχη . Και οσοι λεν οτι ειναι κακο να πηγαινει ποτες ποτε ο Ηλιας ο ηλεκτρολογος στα μπουζουκια και το χαραχτηριζουν και γω δεν ξερω πως αλλα ειναι οκ η Μαρινα και η Τασια να παντρευονται και να υιοθετουν ειναι και λουμπινες και λουγκρες στη ψυχη . Και ειναι και τα δυο μαζι και ας ειναι straight στο κρεβατι τους . Δεν θα γινουμε ντετεκτιβς τι κανει ο καθενας στην κρεβατοκαμαρα του , ποτε δεν ειμασταν . Αυτα τα ολιγα περι ΝΤΠ και τζουτζεδων τους . ΑΜ

Μαρία Π. είπε...

Aδελφέ ΑΜ, πριν από 2-3 χρόνια που 'βρήκα' (και ξεκίνησα κι εγώ να διαβάζω) τα αντι-οικουμενιστικά blogs, η "Ιδωτική Οδός" είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο (αν θυμάμαι καλά ήταν του Ανδριόπουλου) που σχολίαζε θετικά το "τελεσίγραφο" του μ.Ζακύνθου προς το Ν.Σωτηρόπουλο (το γνωστό θεολόγο), που είχε πάει στη Ζάκυνθο, και του έλεγε εντός κάποιων ωρών (νομίζω πέντε με έξι) να εγκαταλείψει το νησί. Έλεγε και άλλα πολλά προσβλητικά για τον Ν.Σ.
Βλέποντας τα σχόλια στα blogs, του έστειλα ένα μικρό σχόλιο πέντε λέξεων "Με ποια ιδιότητα το έκανε;;" το οποίο φυσικά δεν δημοσιεύτηκε.
Αυτή είναι η δημοκρατία αυτών των ανθρώπων.Μάλλον νομίζουν ότι ο μητροπολίτης είναι "οι αρχές του τόπου" ή ότι ζούμε στην εποχή των ποπολάρων και των κόντηδων που διέταζαν να φύγει κάποιος απ΄το νησί..
Φυσικά δεν ξανάστειλα σχόλιο γιατί δεν είχε νόημα.Τώρα διαβάζω ότι δεν δημοσίευσε και το δικό σου.Φαντάσου πόσα σχόλια δεν έχει βγάλει.. Κατά τ΄άλλα, κάνει "μαθήματα δημοκρατίας"..
Σχετικά με τα υπόλοιπα που έγραψες τι να πρωτοπούμε..΄Έχει γίνει ένας χαμός σε αυτή τη χώρα, πράγματα που παραπέμπουν σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η Goldman Sachs που θεωρείται σχεδόν μια "σέκτα" (δεν είναι υπερβολή) και όποιος θέλει ας δει αυτό για να καταλάβει:
GOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο
https://www.youtube.com/watch?v=m_b0xAxdxDI
σε συνεργασία με το εγχώριο πολιτικό σύστημα κατ΄εντολήν προφανώς άλλων, κατέστρεψε τη χώρα, και ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε να οδηγηθεί το πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα σε ψηφιακές συναλλαγές. Και τώρα βρίσκουν την καραμέλα της φοροδιαφυγής για να το δικαιολογήσουν.. Θέλω να πω ακόμα κάποια πράγματα, θα προσπαθήσω αργότερα..

Μαρία Π. είπε...

Το θέμα της φοροδιαφυγής όπως και της διαφθοράς (δωροδοκίες, μαύρα χρήματα, υπερτιμολογήσεις και απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων, φακελάκια και πολλά άλλα), θα μπορούσε άνετα να λυθεί από χρόνια αν εφαρμοζόταν το "πόθεν έσχες". Η Ελλάδα μέσα σε 10-15 χρόνια γέμισε με πολυτελή ακίνητα, αυτοκίνητα, εξοχικές βίλες στα βουνά και στα νησιά, και στο χρηματιστήριο παιζόταν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Επίσης εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.Γιατί δεν έβλεπαν τίποτα;; Γιατί δεν υπήρχε η υποχρέωση να δικαιολογηθούν όλα αυτά και να φορολογηθούν;; Μήπως το ίδιο το πολιτικό σύστημα (που νομοθετούσε), όπως και το τραπεζικό και μιντιακό, ακόμα και το δικαστικό, εφοριακό κτλ.. δεν ήθελε να υπάρχει "πόθεν έσχες";; Γιατί ήταν οι περισσότεροι βουτηγμένοι στη διαφθορά;;
Και παρόλα τα φοβερά που έχουν συμβεί και τις χιλιάδες αυτοκτονίες δεν ξέρω αν φιλοτιμήθηκε έστω και ένας να επιστρέψει κάτι από τα κλεμμένα.