Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Μαρία Μαντουβάλου για τον Αφελληνισμό της Παιδείας μας

Κεραυνοί της Καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Μαρίας Μαντουβάλου, για τον Αφελληνισμό της Παιδείας μας και τους "μασκοφόρους" που τη σημαδεύουν! 


Η φράξια του Υπουργείου Παιδείας, το Πανεπιστημιακό κατεστημένο, οι άθλιες εγκύκλιοι στα σχολεία, το εφιαλτικό νέο Σύνταγμα που μας ετοιμάζουν και η ύστατη προειδοποίηση: "την οργή των νεκρών να φοβάστε"! 
Η εκπληκτική και δυναμική ομιλία της που ξεσήκωσε ρίγη ενθουσιασμού, έγινε κατά την ημερίδα "Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα" στο Βελλίδειο, στις 7-5-2017 μ.Χ..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eυγε, εύγε εύγε!!!!

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Να σας εχει ο Θεος καλα,σας ευχαριστω απο τα καταβαθα της καρδιας μου.Που ειναι;τι κανει η Εκκλησια;αν δε μπορουν να αναλαβουν τα ινια τουλαχιστον να συστοιχηθουν με τους Αξιους καθηγητες.Ολοι ας αναλογιστουμε τα λαθη μας και να γονατισουμε να μας λυπηθει ο Θεος.Χριστος Ανεστη

Μαρία Π. είπε...

Πραγματικά εκπληκτική και δυναμική η ομιλία της κ. Μαρίας Μαντούβαλου.
Την ευχαριστούμε!

Μαρία Π. είπε...

Άκουσα αποσπασματικά την ομιλία που είναι δυναμική και περιέχει μεγάλες αλήθειες όπως είπα. Ακούγοντας όμως και κάποια άλλα σημεία, θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Σχετικά με το θέμα της προώθησης των ιδεών του διαφωτισμού, το οποίο αναφέρει, θέλω να πω ότι έχουμε "φύγει" πια απ΄αυτό το στάδιο, και έχουμε πάει στο επόμενο που είναι ο "πολιτιστικός μαρξισμός" ή "πολιτική ορθότητα" [πολύ πιο επικίνδυνο γιατί απορρίπτει οποιοδήποτε "σταθερό σύστημα αξιών" σαν βάση για τον τρόπο σκέψης και ζωής (είτε θετικό είτε αρνητικό]. Υπάρχουν πολύ "πιο προχωρημένα" πράγματα σήμερα, τα οποία δεν αναφέρει καθόλου. Η Νέα Εποχή εμπλέκεται άμεσα με τον αποκρυφισμό και το νεο-βουδισμό.
Είπε ανάμεσα στα υπόλοιπα ότι ο ρόλος της εκπαίδευσης από αναπαραγωγικός ή έστω αναδιανεμητικός θα γίνει "επινοητικός". Αυτή η λέξη περικλείει ακριβώς αυτά που λέω.
Δεν θα "αναπαράγεται" ή θα "αναδιανέμεται" η γνώση αλλά θα "ΕΠΙΝΟΕΙΤΑΙ".
Αυτός είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης σύμφωνα με τη Νέα Εποχή. Να "βοηθηθεί" το παιδί [μέσα από την κατάρριψη των "στερεοτύπων" που του "επιβάλαμε" πάνω σε όλα τα θέματα], να βρει την "ατομική του αλήθεια".
Και θέλω ακόμα να πω ότι δεν μου άρεσε η φράση: "Κάνουμε ιστορία για τα χρόνια της χούντας, ποια χρόνια της "Χούντας" δηλαδή;;" [αμφισβητεί την (έστω και με αυτές τις στημένες εκλογικές συνθήκες) αξία της δημοκρατίας, που είναι άλλωστε πολίτευμα αρχαιοελληνικής προέλευσης]
To ότι η πολιτική ορθότητα είναι η χειρότερη μορφή φασισμού το γνωρίζουμε. Όπως επίσης την φασιστική νοοτροπία των "άθεων διαφωτιστών", και την πορεία της χώρας από την μεταπολίτευση και μετά. Αυτό όμως δεν αμνηστεύει κάποιες άλλες καταστάσεις που έζησε η χώρα.